Imaginarium of Doctor Parnassus

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Re: Imaginarium of Doctor Parnassus

Мнение от HeyGod »

allshallperish написа:Да, ами и той си влезе на мястото според мен :) . А какво ще кажете за монасите в началото на филма, все едно "гледаш" книга на Т.Пратчет :) . А едно нещо не разбрах. Нали ония мафиотите влязоха в Имагинериума. После ги викна "майка им". Защо това беше "греха" и грешката? :scratch: . Не ми се връзва особено, трябваше да е нещо по-гадно. Или въобще нещо гадно, според мен.
Хаха,сцената с монасите и на мен много ми напомни на Пратчет.
Е идеята е,че дявола ги прилъга да отидат при майка си,докато д-р Парнасус им предложи да станат полицаи,но те се уплашиха.Грях е,защото предпочитат да продължат да си мафиотстват. :) Поне така го разбирам аз.
Pick your moment and make the right play...
Изображение

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Гледах го най-накрая. Страхотен! Обожавам Тери Гилиъм, а това е един от най-добрите му филми. Не колкото култовите Brazil, Monty Python and the Holy Grail и Twelve Monkeys, но все пак се нарежда в личния ми топ 5 (заедно с Fear and Loathing in Las Vegas).
The Brothers Grimm също е чудесен, така и не разбрах какво толкова не му харесват хората.

Относно каста на Parnassus - аз нямам проблем с Джъд Лоу, Колин Фарел или Джони Деп, всички ми харесаха. Те, между другото, са избрани и защото са били приятели на Хийт Леджър. Уикипедия казва, че и Том Круз е проявил интерес към ролята, но Гилиъм му октазал, защото не бил "от семейството".
Всъщност, филмът можеше да ми хареса повече единствено ако за ролята на Валентина бяха взели Ева Грийн, която е била първоначалният избор. Не че имам оплаквания от Лили Коул, просто Ева Грийн ми е може би най-голямата слабост сред актрисите.

ПП District 9 също е супер. Чак тежък не бих го нарекъл, но е свеж поглед върху така изтъркана тема, определено ме изненада приятно.
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Scorpion написа:
allshallperish написа: Иначе и третото превъплащение (не знам кой актьор го игра) на сцената с кокилите. Вадеше една много свирепа усмивка - демонична някак си, изпълнена с някакво предвкусване на порочното. Не знам кой актьор играе там, честно казано.
Джуд Лоу е това.

Периша, Иринка и Мила да ме извинят, ама човек с по-безлична физиономия от тоя Джъд не се е раждал. :?
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика

Мнение от allshallperish »

Камел, луд ли си, точно тая сцена, за която се сещам, физиономията му е тоооолкова лукава :lol: ! Точно заради това се сетих да питам.

Братя Грим не съм гледала, сега го свалям :)

Колкото до Лили Коул, е тя не е ли манекенка принципно? Май това й е първата роля :scratch: ? Или аз така си мисля. Понеже си пазарувам от един френски магазин, си бях харесала една рокля (Лакроа), и си мисля, че е точно тя...
Прикачени файлове
324124423_0001_PG_1.jpg
324124423_0001_PG_1.jpg (14.7 KiB) Преглеждано 220 пъти
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
SheAndHerDarkness
Да живей словото
Специалност: Индология
Курс: първи

Мнение от SheAndHerDarkness »

И аз знам, че е манекенка. Но добре си изигра ролята, е не колкото Ева Грийн би я изиграла :wink: Но като за първа роля се справи чудесно.
Филма е просто уникален, грабна ме ужасно много с актьорите (разбира се) с историята, с декорите, с абсолютно всичко. Отдавна не бях гледала толкова налудничав филм. :cheers: Наистина добра подгрявка за Алиса на Бъртън.
А за сцената с полицаите, наистина идеята беше, че те предпочетоха да се скрият под полата на майка си, вместо да отидат в полицията. Избраха по-лесния вариант :wink:
What is our flesh for,
if not to feel our mortal shell!
What is our soul for,
if not to know we never die!
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика

Мнение от allshallperish »

Ева Грийн къде играе? Сега я скипнах в интернет и нещо не ми допада като изражение, Лили е хиляда пъти повече за тоя филм :cheers:. Най-малкото защото не изглежда порочно.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право

Мнение от Scorpion »

camel написа:
Периша, Иринка и Мила да ме извинят, ама човек с по-безлична физиономия от тоя Джъд не се е раждал. :?
Джъд? Безличен? Тоя на аватара ти е безличен, Джуд Лоу - definitely not.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

:shock:
Mоля ви, стига с тези крайни мнения!
Какво значи 'не се е раждал' ?!?!
Хайде малко да помислим преди да натрапим подобни изказвания, плод на собствената ни субективност. :|
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

camel написа:
Scorpion написа:
allshallperish написа: Иначе и третото превъплащение (не знам кой актьор го игра) на сцената с кокилите. Вадеше една много свирепа усмивка - демонична някак си, изпълнена с някакво предвкусване на порочното. Не знам кой актьор играе там, честно казано.
Джуд Лоу е това.

Ма недейте го харесва, тъкмо ще има повече за мен :mrgreen:
you have to keep
breaking your heart
until it opens
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Обратна връзка:

Мнение от camel »

MERCES_LETIFER написа::shock:
Mоля ви, стига с тези крайни мнения!
Какво значи 'не се е раждал' ?!?!
Хайде малко да помислим преди да натрапим подобни изказвания, плод на собствената ни субективност. :|
В прав текст - не съм виждал мъж с по-незапомняща се и "никаква" физиономия, който в колкото и филма да го гледам, не мога да запомня как точно изглежда.
http://www.slava.bg/images/profils/295/picture_s.jpg

Мнението ми е крайно. Факт. Обаче си е мое. А и както казах - не ми се сърдете. :P Взимайте си го Джъд. Няма да ви спирам. :albino:

Иначе във филма от тройцата ми допадна най-вече играта на Фарел, въпреки че никога не съм го харесвал като актьор.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Като заговорихме за Лили Коул и Алиса, вижте на какво попаднах:
Phantasmagoria: The Visions of Lewis Carroll is an upcoming fantasy horror film by Marilyn Manson with Geoffrey Cox and Anthony de Silva. It is directed by Marilyn Manson as part of his Celebritarian Corporation art movement, and is his directorial debut as a feature filmmaker. It is being produced by Blue Light for Wild Bunch and has estimated budget of $4,200,000. In the leading roles are Marilyn Manson as Lewis Carroll, English model Lily Cole as Alice, Golden Globe-nominated actress Evan Rachel Wood as Alice's alter ego and Academy Award-winning British actress Tilda Swinton as Lewis Carroll's dream wife.
:)

Тилда Суинтън на мен не ми понася, но на Менсън ще му отива, хаха!
Аватар
SheAndHerDarkness
Да живей словото
Специалност: Индология
Курс: първи

Мнение от SheAndHerDarkness »

Оу, това звучи мнооого интересно! А пък на мен Тилда Суинтън ми харесва много, особено много в ролята на Гавраил в Константин :P
What is our flesh for,
if not to feel our mortal shell!
What is our soul for,
if not to know we never die!
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Нарочно не бях чела коментарите тук, защото исках да си добия своите впечатления от филма, когато го гледам (в предпоследния ден, хаха :lol: ). Първите думи, които ми идваха на ума: луд, много луд. Но какво ли се учудвам, кога в последните няколко години Деп се е съгласил да играе във филм, който не е изявено изперкал.

Таааа, сега прочетох коментарите и си направих сметката, че аз от тоя филм нищо не съм разбрала, нищо не съм видяла :lol: Явно ще чакам да излезе с добро качество по торентите и ще си го гледам отново.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Хм, според мен пък нямаше нещо кой знае какво за разбиране или нещо особено объркващо. Всъщност това е един от по-нормалните филми на Гилиъм, по мои впечатления. :D
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Филмът не е особено объркващ, но има доста детайли за забелязване в него.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”