Журналисти 2010

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
VelinaShine
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Re: Журналисти 2010

Мнение от VelinaShine »

Zahariev написа:Да, много добре са го пресъздали. ;)

Аз не го възприемам като журналист.Неговото не е журналистика.Неговото не са правилни въпроси и подход към разговора.
+1 :D
Аватар
Insane
В началото бе словото

Мнение от Insane »

Следя всеки коментар в темата,но избягвам да пиша,защото имам афинитет към конфронтациите.Относно балообразуването обаче не виждам смисъл от такива.Аз съм за вземане на оценката от матура, тъй като според мен това е начин за елиминация на част от конкуренцията.Но съм пристрастна донякъде,защото ще кандидатствам и българска филология.По темата за Мартин Карбовси бих казала,че за мен той е един най-добрите, изхождайки от начина по който пише.Книгата му "Черните пътища на европа" е уникална според мен.Сигурно роля играе и фактът,че съм посещавала страните,обект на пътеписите му.Моето мнение обаче няма никакво значение.Той и Ботев е гений,но аз не съм Ботев нали?В този смисъл смятам,че няма да се приеме много добре "просташки"поднесена информация.
Ако се държиш като стриптийзьорка на пилон,не може да очакваш от публиката особено уважение...
meliiii
В началото бе словото

Мнение от meliiii »

Имам следния въпрос: Миналата година кандидатствах журналистика, но не ми достигна балът и сега уча в УНСС. Искам да попитам дали има възможност да се учат 2 специалности в 2 държавни университета- едната редовно (тази в УНСС), а другата задочно (журналистика в СУ) и по-конкретно това важи ли за СУ, защото една моя колежка от УНСС учи едновременно там и в МУ, където е оставила копие от дипломата си ??
Благодаря предварително
Аватар
Варненец
Пишеща машина
Специалност: журналистика
Курс: първи

Мнение от Варненец »

meliiii написа:Имам следния въпрос: Миналата година кандидатствах журналистика, но не ми достигна балът и сега уча в УНСС. Искам да попитам дали има възможност да се учат 2 специалности в 2 държавни университета- едната редовно (тази в УНСС), а другата задочно (журналистика в СУ) и по-конкретно това важи ли за СУ, защото една моя колежка от УНСС учи едновременно там и в МУ, където е оставила копие от дипломата си ??
Благодаря предварително
Имам колежка- тя учи право в НБУ и журналистика с нас- явно може, как става нямам и идея...Не те съветвам да ги учиш наведнъж- най-малкото може да ти съвпаднат изпитите, макар че са по различно време сесиите ни (поне тази година беше така)...
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
meliiii
В началото бе словото

Мнение от meliiii »

Да, но при НБУ е различно, защото е частен университет, а СУ- държавен. Относно сесиите - те винаги са се разминавали поне с месец :)
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

meliiii написа:Имам следния въпрос: Миналата година кандидатствах журналистика, но не ми достигна балът и сега уча в УНСС. Искам да попитам дали има възможност да се учат 2 специалности в 2 държавни университета- едната редовно (тази в УНСС), а другата задочно (журналистика в СУ) и по-конкретно това важи ли за СУ, защото една моя колежка от УНСС учи едновременно там и в МУ, където е оставила копие от дипломата си ??
Благодаря предварително

Доколкото ми е известно - законно не може в два държавни.В НБУ и СУ примерно може.Но в два държавни ВУЗ-а не може.Трябва да избереш единия.

Insane, може Карбовски да е гений.Не оспорвам, че е добър в нещо, но то определено не е журналистиката.

А, ако го приемем за журналистика.То определено това не е висшия ешалон на журналистиката.

The names of the future are stamping of impatience.
Аватар
Insane
В началото бе словото

Мнение от Insane »

Асоциацията ми беше на различно ниво ,да се сравнява Ботев с Карбовски е немислимо.Конкретно за Карбовски изразих лично мнение.Никъде не съм казала, че това е неоспорима истина..
Ако се държиш като стриптийзьорка на пилон,не може да очакваш от публиката особено уважение...
Becksy
От дъжд на вятър
Специалност: Неформално образование

Мнение от Becksy »

Зададох най-елементарен въпрос,а вие докъде доведохте темата...Първо,Карбовски е страхотен журналист.Да,точно така,журналист! (Тук се сещям за още един въпрос-за вас какво,аджеба,означава думата/професията "журналист"?) :) Не мисля,че пиперливите думи са нещо просташко-те са част от живота (,а не винаги живот=хайлайф,класа и т.н.,нали така?) и да,много важно е как те са поднесени,с това съм наясно... Благодаря! :)
Щом за нежни думи вече късно е,идва ред на...мръсните!
Аватар
Варненец
Пишеща машина

Мнение от Варненец »

не, ако простееш ще получиш 2 - отсега ти казвам 8) Не те съветвам да остроумничиш, също не го оценяват...Бъди себе си, това бих те посъветвал....
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Аватар
steli
От дъжд на вятър

Мнение от steli »

Да бъда себе си?! Та аз цял живот съм била зад маска! :lol: :lol:
Ако бъда себе си няма да ме допуснат до 2-ри изпит! Просто трябва да си умерен в изказванията си, защото на някого от оценяващите твоята искреност и остроумие няма да им се понрави. Поне така е по мое мнение. Но, Варненец, ти знаеш по-добре. Все пак ти си там, а ние още отвън. :D
You can never go too far...
Аватар
Варненец
Пишеща машина

Мнение от Варненец »

Хахахах, какво значи да не те допуснат до втори изпит :mrgreen: На вас ви махнаха устния, така че нямате втори изпит ;) Не знам кога ви е предварителния- рано ви го изтеглиха, но можеш спокойно да рискуваш на него, поне аз така направих...Писах каквото ми идваше отвътре- вие, ако се опитвате да впечатлите Драган, Петкан, Димитричка и т.н, няма да я докарате доникъде.....Те нашите професори сами не знаят какво искат, нямат критерий, даже си противоречат един на друг...Зависи на кого ще попаднете да ви проверява нещата, в какво настроение е и т.н .....Не бива да ви е яд за мнението на този и онзи- стига да е добре написано с мининален брой грешки, добре издържано не би трябвало да ви е яд- отсега ви казвам, чакайте ниски оценки на предварителните- поне това сочи досегашния опит ;) Така че рискувайте- поне според мен си заслужава ;)
Но не и с мерена реч и простотии- тогава двойката ви е в кърпа вързана .
Аватар
steli
От дъжд на вятър

Мнение от steli »

Предварителният е на 28 март, а другият е на 27 юни - него имах предвид, като казах 2-ри. Е, радвам се, че мога да бъда себе си, така да се каже. :lol:
Не, че искам да се хваля, но наскоро правихме някакви съчинения по Свят и личност :shock: (Философия в 12 клас, ако някой няма такъв предмет) и госпожата толкова го хареса, че ще го праща на олимпиада. А пък по принцип не съм го писала с такава цел. Не че тя и моето училище могат да бъдат някакъв критерий, но аз пак се радвам. Само да не си остана само с него. :) :)
You can never go too far...
Becksy
От дъжд на вятър
Специалност: Неформално образование

Мнение от Becksy »

Steli,можеш да се гордееш-щом един човек,занимаващ се с психология,философия те оцени и те хареса,значи наистина имаш оригинално и освободено мислене.Не мога да гарантирам,че това ще иска от нас ФЖМК,де...

Едно не мога да разбера-при положение,че се търси цветно и оригинално мислене,се отричат някои неща,като в крайна сметка оригиналното мислене е такова,защото е различно,добре защитено и уникално,нали така..?В крайна сметка,щом една институция не одобрява истинското ти мислене,реалния ти стил на писане и речника ти...тогава дали наистина трабва да ставаме част от тази институция..??
Щом за нежни думи вече късно е,идва ред на...мръсните!
Mulder
В началото бе словото

Мнение от Mulder »

Права си...В крайна сметка обаче ние не сме журналисти и не можем да си позволяваме да пишем каквото си искаме. Все пак и от професионалните журналисти много малко го правят (което е нещо, което ме вбесява, като се сетя за всички поръчкови статии, които четем в днешно време), а тези които го правят, са наистина доказани имена в българското медиино пространство.
angeloff
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от angeloff »

Becksy написа:Зададох най-елементарен въпрос,а вие докъде доведохте темата...Първо,Карбовски е страхотен журналист.Да,точно така,журналист! (Тук се сещям за още един въпрос-за вас какво,аджеба,означава думата/професията "журналист"?) :) Не мисля,че пиперливите думи са нещо просташко-те са част от живота (,а не винаги живот=хайлайф,класа и т.н.,нали така?) и да,много важно е как те са поднесени,с това съм наясно... Благодаря! :)
егати мнението, все едно го е писал 13-годишен.

Карбовски когато направи едно предаване за бедните българи, от нормално българско семейство, които си имат редовните проблеми които има всеки българин, тогава може да се брои за някакъв. Дотогава е някакъв тъпанар на когото са му дали ефир щото използва некви силни вулгарни думи.
Журналистика /редовно/ 1. курс
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”