Ванкувър 2010

Форум за най-популярните и масово провеждащите се в Софийския университет организирани спортни турнири, състезания и събития

Модератори: ники, Methuselah

Публикувай отговор
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Re: Ванкувър 2010

Мнение от Търговецът на кристал »

:girl_cray3: :girl_cray3: :girl_cray3:
...
:girl_cray2: :hysteric:

Разбра ме, де... "На някоя друга олимпиада". Позор. Какво като е в Северна Америка, това значи ли, че Канада и САЩ трябва да са на първите две места? М? Ей, много ме е яд. Руснаците заслужаваха ПОНЕ среброто, ако приемем, че експериментът с аборигенския танц е отлично извинение на съдиите да дадат златото на канадците (което се очакваше, но не ме успокоява особено). Почвам да си припомням скандала с Бережная/Сихарулидзе и Сале/Пелтие от '2002. Хем тогава смениха съдийската система, за да е (уж) по-обективна. Няма такова нещо, братче.
Много ми е гадно заради Домнина и Шабалин. Ама гледай галата, да видиш за какво става дума при тях.

Дано изкарат още един олимпийски цикъл - че следващите игри са в Сочи. :lol:

А, да - и ако чуя още веднъж Requiem for a dream, ще почна да повръщам. Тия хора друга музика нямат ли?

Редакция: тъкмо гледах повторението (така и не останах след кърлинга, защото усещах какво ще се случи) - канадците наистина показаха шампионска програма. На хубавото как да кажеш лошо... :salute: Но не виждам какво раздели американците и руснаците, освен географията, честно казано. И пак - ако приемем, че загубиха състезанието с неудачния според мнозина експеримент в оригиналния танц (вчера щях да се скарам с майка ми заради тоя танц :lol: ), не ми стана ясно на базата на какво им взеха среброто. Домнина/Шабалин си бяха абсолютно прекрасни. През 2014 той ще е на 32, а и с тази неотшумяваща травма на коляното - не го виждам да изкара до Сочи, уви. :( И Найден също каза, че това им е последен шанс за олимпийско злато. :(
След Анисина/Пейзера не вярвах, че мога така да треперя на друга танцова двойка. Даже май за Денкова/Стависки не съм се вълнувала толкова.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Как да нямат друга музика - имат Фантома от операта. :mrgreen:

Ама и на другите две двойки танцът им беше отличен днес сутринта... Иначе сигурно са ги порязали, аз на тебе ти имам пълно доверие. Мога, вместо да влизам в някой тъп спортен сайт, само да ти чета коментарите. Ама никой не ти дава пари за тва, нали? :Р

Сега имаше интервю със Стефка Костадинова. Вика: "Много се радвам, че нашите са живи и здрави". :mrgreen:

А Плюшченко толкова несправедливо ли е бил порязан, че всички го коментират?

Българските журналисти са егаси комплексираните кифладжии. ВСЕКИ път, когато интервюират някой известен, го питат петдесет пъти: "Какво помните от България?". "Познавате ли известния ни спортист Тончо Мамалев". "С какво асоциирате мача срещу "ЦСКА", който играхте през 1977?" Сега питаха Върчу и момеца "Ако Албена и Максим спортуваха, щяха ли да са ви конкуренция?". По-тъп въпрос трудно може да се измисли...

Днеска слаломче и биатлонче.... :flower:

И много се радвам за ски бегачите... Нортхюг го бяха изнасилили от критика в медиите... той си я заслужаваше де. Сега най-после им показа кой е шефът.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Гледай сега - не ми се доверявай твърде за фигурното, защото аз съм МНОГО пристрастна. Гледам тоя спорт от съвсем мъничка, даже отпреди да се помня, всъщност (баба, Бог да я прости, беше фен :)). Но за толкова години имам ужасно малко "големи" любимци - Алексей Ягудин, Филип Канделоро (виж това, впрочем - побъркваше публиката, без да е кой знае колко перфектен в изпълнението на елементите), Анисина/Пейзера (ако не ги знаеш, виж в YouTube anissina peizerat) - за мен те бяха олицетворение на съвършенството. Огън и лед, толкова прекрасни, можеха да изобразят практически всякаква емоция, сякаш наистина я преживяват. Бяха уникални, новатори, винаги крачка напред, страшно артистични и перфектни технически.
И сега - тия руснаци. Защо ги харесвам - на първо място, защото се пързалят невероятно. И съдии (принципно), и коментатори го признават - а то се вижда и с просто око. харесвам ги и защото изглеждат отлично на леда (оставям настрани факта, че намирам Максим Шабалин за много привлекателен мъж) - днес дори и Найден го отбеляза. И ги харесвам още, защото наред с таланта, притежават и голяма смелост. Да, имам предвид аборигенския танц. Идеята на оригиналния танц при танцовите двойки е да се представи характерен национален танц (най-често се виждат тарантели, някакви руски, молдовски, испански, вчера имаше индийски, кънтри...) - е, тия двамцата направиха аборигенски танц. И всички ревнаха, че музиката не била мелодична, Е, не е - ама не обвинявайте руснаците, а аборигените. :wink: Костюмите им били ужасни - така е, факт. Ужасни са - на мен ми приличат на курабийки, честно казано. Танцът бил подигравка - що пък да е подигравка? И как кънтрито, хула хоп и прочее не са подигравки, а точно техният да е? Вярно, има закачка, но те се скъсаха да обясняват, че всичко е работено с огромно уважение към наследството на аборигените и т.н.т.
Така. И същият този танц си има всички задължителни елементи, които Домнина/Шабалин изпълняват чудесно. И ги режат защо? Защото съдиите не харесват танца им. Ужасно просто. Хем е както трябва, хем си има всичко, хем си го танцуват идеално - хем ги оценяват по-ниско.
Пак казвам, за този танц може да се говори много - според огромната част от хората (и майка ми, в това число :)) - експериментът е неуспешен. Предвид написаното в горния параграф обаче, аз смятам, че е повече от успешен, защото плюс всичко останало, демонстрират смелост с него. Искат се много здрави guts, да не кажа друго, за да представиш подобно нещо пред съдии, чийто консерватизъм ти е известен.
...
Затова ги харесвам. Проблемът при танцовото пързаляне е, че обикновеният зрител рядко може да хване съществени различия между двойките, които са на сравнително едно и също ниво. Просто там рядко се правят големи, видими грешки - рядко ще видиш някой да се изтърси или пък тотална липса на синхрон. Затова и не мога да съдя категорично, но при всяко положение разликата не беше толкова огромна (повече от 10 точки накрая, струва ми се). Да, канадците направиха изключителни поддръжки, а руснаците бяха малко по-бавни в един от елементите, ама... come on... това не е такава драстична и драматична разлика. Затова ме е яд.
Колкото до Плюшченко - неговата програма беше по-трудна, но тази на Лисачек беше по-чисто изпълнена и като че ли беше по-артистичен. Трудно е да се отсъди еднозначно и категорично, но също ми се стори, че долових северноамериканско отношение там. Може и да бъркам, но се радвам, че стана така. Заслужаваше да го свалят малко на земята - в момента, в който Алексей спря да се състезава, Евгени реши, че е недосегаем. Е... явно не е.
А Ягудин се отказа едва на 23 години заради тежки контузии (миналата година му смениха тазобедрената става с титаниева). Ето и 2 неща от бенефиса му - аз като го гледах това за пръв път, ревах като идиотка.
http://www.youtube.com/watch?v=mPzPoT3WHUQ
http://www.youtube.com/watch?v=yDHQj10I4Yo (виж към 0:30, когато си вдига главата и очите му са пълни със сълзи - аз пак аха-аха да се разплача). Уникален беше, Плюшченко винаги ще бъде секънд бест.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

БНТ излъчването на щафетата забива много мощно, досега не е имало толкова яко бъгване. :/
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Аз днес съм изцяло на Евроспорт, даже след 1 ще дават кърлинг. Направо ми иде да хвана четката и да се развилнея из къщи, като ги гледам. :lol: :lol: :lol: Страшна мотивация за чистене ми дава тоя спорт. :P
В края на ноември
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мен от биатлона по Евроспорт ме изхвърля.
Дай после линк към кърлинга, аз все не успявам да си го подкарам. Ти откъде го гледаш? И ако гледаш от ПЦ евроспорт, откъде? :/
Флатлан и шведката много добре. Ама третите постове ще прецакат работата. Стискам за швабките и французойките... само Русия да не е. :mrgreen:
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Евроспорт го гледам "по телевизора", а кърлинга - също (понеже ще го дават по Евроспорт). Иначе снощи го гледах през линка, който Фийби пусна на предната страница. Оттам отиваш на олимпийската емблема вдясно и ти отваря 6 канала, като има Program Info, или нещо от тоя сорт и като цъкнеш на него, ти пише кой спорт по кой от тези 6 канала върви.
В края на ноември
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Ето ти по-точен линк:
http://www.eurovisionsports.tv/olympics/
Оттам гледаш programme guide и си решаваш кой канал ти трябва.
В края на ноември
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Сандрин Байи и Силви Бекаер показаха, че са от златното поколение за Франция.

Докато рускините държат някакво ниво, германките започват да поостаряват. На Глагов й тежат годинките, за Вилхелм и Денкингер да не говорим. Консервативни са като отбор. Аве Уши Дизл къде е :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Що не й дръннаха едно телефонче да пробяга всичките 26 км, че четирите не успяха да го избягат както трябва.

п.п. какво беше това българско знаме на ски алпийските дисциплини.
Изображение
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Бeтон написа: п.п. какво беше това българско знаме на ски алпийските дисциплини.
Епа нали чичо Килиян не стартира... пратили са го да държи байряка, че да си помислят хората, че имаме фенове. :lol:
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Norwegian Wood написа:Епа нали чичо Килиян не стартира...
И по-добре.
Щеше да е класирането някъде между кипърци, киргизтанци, ливанци, кайманови острови и други маймуни.

Виждаме, че има хора в първата трийсетица дето минават на 2 метра от вратите, какво остава за тях.

Затова не обичам тия бавни слаломи, защото се чудиш - състезател ли е на трасето или някой от публиката му е гепил екипировката и се е пуснал вместо него.
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Бeтон написа:Аве Уши Дизл къде е :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Бръсне си мустаците, предполагам... Като ходих първия път на Белмекен, тя беше първата биатлонистка, която ме задмина, докато се мотаех по ролбана. Как дърпа нагоре това същество - то баир, ама баир, ви казвам. Тя го качи с енергията, необходима за спускане, сякаш. Моя милост ходи нагоре, онова същество - с ролер-ските и копае ли, копае.
После я видях отблизо - да, имаше мустаци. 8)

А германките едно, че функционално наистина явно издишат лошо - но и ските им явно наистина бяха много зле намазани. Трудно ми е да повярвам, че и Хенкел, и Вилхелм, и Денкингер ще са толкова зле. А руснаците не знам ваксата ли уцелиха, зобта ли... но е факт и че стрелят добре (по принцип, не само в тая конкретна щафета).
Мен французойките ме изумиха - кога е било това с 2 обиколки да се печели медал в щафета, ако не става дума за мъжката щафета на Норвегия, да речем?

При мъжете ще е касапница - не виждам как Германия ще се докопа до медал там - Норвегия, Австрия и Франция ми се струват фаворити за отличията. После идват Русия и Германия, но предполагам, че някой от предните 3 отбора ще трябва да се издъни в стрелбата, за да имат шанс те (особено Германия - все пак на хартия руската щафета изглежда много, много силна).
...
Норвежец, честито за двата медала - то и аз се радвам, де. :)
В края на ноември
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Търговецът на кристал написа:Мен французойките ме изумиха - кога е било това с 2 обиколки да се печели медал в щафета, ако не става дума за мъжката щафета на Норвегия, да речем?
Жалко, жалко. Златото заслужаваха.
То това им беше. И те направиха бенефис на златното си поколение. Без Байи и Бекаер за никъде не са.

Е, ще извадят кадри след време, ама ние няма откъде.

Още ме е яд, как Дафовска сдаде големия кристален глобус на Глагов.
Ако си спомняте преследвачките бяха Глагов, Ахатова и Бекаер. Трябваше да е за България купата, Германия, Русия и Франция винаги могат да я вземат.

Големии емоции бяха. Не сега като да се радваме за 47-мо и 158-мо място. Супер надъхвации. Имаше ли старт от световната купа, в часовете въобще не влизахме. :) И до ден днешен не мога да си обясня на какво се дължеше оакването на Дафовска в последните 3 кръга и световното в Ханти-Мансийск, ако си спомняте. Преднината й беше 150 и няколко точки и водачество във всички малки купи, накрая нито една :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Минават 7 години вече :roll:
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Ми просто не можа да си задържи спортната форма. Ето, виж сега какво става с Йонсон.
Мъка ми беше тогава, да. Бях намразила Глагов много жестоко. А Ахатова точно тогава даде положителна допинг проба, но B-пробата излезе чиста и й се размина. Пък така, както зобят в руския отбор, никъде другаде не зобят (тъй де, австрийците се боцкат, ама това е друга тема ;)).
Пильова, Ярошенко, Юриева, Ахатова... там просто е страшно. Ама Ахатова я хванаха от втори опит, сега е наказана.
В края на ноември
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Търговецът на кристал написа:Бях намразила Глагов много жестоко.
И аз даже целия немски тим. :evil:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Спорт”