КСК- История 2010/ 2011

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила
Специалност: Право
Курс: четвърти

Re: КСК- История 2010/ 2011

Мнение от _sonrisa_ »

Ех да ти имаме проблемите, Лени :lol:
Аватар
VelinaShine
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Мнение от VelinaShine »

^Приемам го като пожелание :wink:
Аватар
mihaela_a
Постоянно присъствие
Специалност: Право-редовно
Курс: първи

Мнение от mihaela_a »

Е,2 пъти 5.50 :flower: За кое ли умничко момиченце става дума хихи :) Някак си е хубаво да влезнеш в кск-то пак,обземат ме спомени колко писахме мминалата година тук :lol: :drunken:
"The person you want to be does exist; somewhere on the other side of hard work and faith and belief. And, beyond the heartache and fear of what lies ahead."
Право-редовно,2 курс,II поток,11 група
Аватар
Pandoraaa
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Pandoraaa »

(6) Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като една от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит. Не участват оценки от профилирана, задължителна професионална, задължителноизбираема или свободноизбираема подготовка.
....
Предполагам,че тези,които се готвят за изпит по история са искали да държат и матура по същия предмет,а и са имали добри оценки по ист. от дипломата.
След тази промяна как колко от вас ще рискуват и ще държат матура по история?
Питам,защото аз имам 6.00(диплома) и исках матура по история,но сега не знам какво да правя.Вярвам,че бих могла да изкарам над 5.50,но за 6.00 не мога да съм сигурна ии не ми се рискува :( Та,вие какво смятате да правите?
Non est ad astra mollis e terris via!
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

Щом имаш 6.00 силно ти препоръчвам да не рискуваш. Дръж да речем матура по език- не са сложни и не изискват някаква специална подготовка, така че можеш да си заложиш на знанията, които имаш до момента ;)
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Мнение от svetlio.varna »

Ем аз изкарах 6.00 на матурата :mrgreen: Ама пък и нямаше какво да губя. В такъв случай най-добре не рискувайте според мен ако се гласите за Праро, всяка стотна е важна.
Facebook
Изображение
Аватар
VelinaShine
Танцуващия с клавиатури

Мнение от VelinaShine »

Pandoraaa написа:(6) Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като една от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит. Не участват оценки от профилирана, задължителна професионална, задължителноизбираема или свободноизбираема подготовка.
....
Аз имам от дипломата 5,67. Още мисля да държа матура по история, надявам се да не се изложа с по-ниска оценка :cry:
Много кофти нововъведение - трябваше да остане взимането на по-високата оценка и си спокоен :D

Как да схващам това, че не участват оценки от профилираща подготовка? Аз съм паралелка история?
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Мисля, че не участват такива.

Спокойно, матурата по история миналата година беше елементарна ... не вярвам тази да е особено сложна. :D
Както и по БЕЛ де.

The names of the future are stamping of impatience.
Аватар
Pandoraaa
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Pandoraaa »

Zahariev като писа за БЕЛ,се сетих за друго.В спец. които аз искам оценката по БЕЛ е балообразуваща и след тези нововъведения,оценката от дипломата изобщо няма да е от знаечение,а само тази от матурата?
Non est ad astra mollis e terris via!
Аватар
VelinaShine
Танцуващия с клавиатури

Мнение от VelinaShine »

Ако е така, защо като балообразуваща в сайта посочват оценката от дипломата по БЕЛ, при положение, че е задължителна матура :D
Няма sense...
Аватар
webstil
От дъжд на вятър

Мнение от webstil »

Докъде стигнахте с темите?...Аз до Освобождението съм ги учил всички без Иван Асен 2 ,но мисла ,че нищо нз...много се забравят ужас :? :? :?
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Бе я дайте линк към новия правилник за прием или от където там черпите информацията по точка 6...
Facebook
Изображение
Аватар
Hrisko
От дъжд на вятър

Мнение от Hrisko »

Здравейте може и да го има някъде на задните страници ама ме мързи честно казано да проверявам но дали има такава книжка по история за КСК2010 ? Некви тестове конспекти на СУ ?
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Hrisko написа:Здравейте може и да го има някъде на задните страници ама ме мързи честно казано да проверявам но дали има такава книжка по история за КСК2010 ? Некви тестове конспекти на СУ ?
Може би ти трябва това: http://www.clio.uni-sofia.bg/bg/prog2006.html :wink: (конспект)
Пфф, кви тестове бе мен, изпитът е тема :P
Иначе книжка си има: Кандидатстудентски справочник 2010-2011 :)
Facebook
Изображение
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

VelinaShine написа:
Pandoraaa написа:(6) Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като една от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит. Не участват оценки от профилирана, задължителна професионална, задължителноизбираема или свободноизбираема подготовка.
....
Аз имам от дипломата 5,67. Още мисля да държа матура по история, надявам се да не се изложа с по-ниска оценка :cry:
Много кофти нововъведение - трябваше да остане взимането на по-високата оценка и си спокоен :D

Как да схващам това, че не участват оценки от профилираща подготовка? Аз съм паралелка история?
Естествено, че участва- аз също бях паралелка с история. Профилираща подготовка водят СИП-овете и извънкласни събирания. Да речем ние имахме подготовка за олимпиада, където също имахме оценки ;) :)
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”