Журналисти 2010

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Re: Журналисти 2010

Мнение от morfei »

Варненец написа:Може и да си я карал и по твое желание да ти я вземат когато си подаваш документите те те питат.....
Точно тука ти е грешката. Иначе аз никъде не си противореча. Ако си я карал ,ти я вземат.
Компютърни науки 1 курс
Аватар
Варненец
Пишеща машина
Специалност: журналистика

Мнение от Варненец »

morfei написа:
Варненец написа:Може и да си я карал и по твое желание да ти я вземат когато си подаваш документите те те питат.....
Точно тука ти е грешката. Иначе аз никъде не си противореча. Ако си я карал ,ти я вземат.
ок, когато дойде време да си подавате документите за класиранията ще си говорим ;) Успех с ученето...
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Аватар
steli
От дъжд на вятър

Мнение от steli »

Е, преди време написах, че се радвам, че няма хора, които да се заяждат и да злобеят във форума, но без мен няколко дни и сте се отпуснали! :) :)

Исках да споделя по повод темата. Аз мисля, че може би ще има нещо общо с някои морски обитатели (визирам октоподи :) ). Но много бих се радвала ако е нещо свързано с турските сериали. Бих писала много по тази тема. Обаче едва ли ще ме приемат, тъй като цялото ми есе трябва да се цензурира. :lol:
You can never go too far...
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки

Мнение от morfei »

Никъде не съм обиждал и заяждал. И все пак ако съм помрачил темата, се извинявам, просто се опитах да помогна на кандидат-журналистите. Повече няма да пиша в тази тема.
Компютърни науки 1 курс
Becksy
От дъжд на вятър
Специалност: Неформално образование

Мнение от Becksy »

Хора,нещо ми хрумна вчера...ако използвам думи като "шибани","говна","тъпотия" (разбирайте нецензурен или разговорен език) ще ме "накажат" ли? :lol: :roll: Би ли могло това да се счете като част от оригиналното мислене,или си е просташко?Я,дайте мнение? ;)
Щом за нежни думи вече късно е,идва ред на...мръсните!
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

аз гласувам за просташко :roll:
Изображение
mravke
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от mravke »

Определено ще се приеме за просташко и/или за беден речник, така че не ти препоръчвам...
Има начин да се изрази неприязънта към дадено нещо и по друг начин : )
Аватар
kinda like you crazy
От дъжд на вятър
Местоположение: I was born and raised on Venus but I may be here awhile
Обратна връзка:

Мнение от kinda like you crazy »

Подозирам,че много, МНОГО зависи от цялостния стил и настроение. Има начин и тези думи да бъдат използвани интелигентно, обаче аз лично не бих рискувала. Буковски си е свършил работата, айде няма нужда да го повтаряме. (:
Everyone is king when there's no one left to pawn
Аватар
steli
От дъжд на вятър

Мнение от steli »

Ами нали Мартин Карбовски в своите предавания използва доста...да кажем неприлични думи. Дори това не е точното определение за тях. Това със сигурност привлича вниманието към нещата, които искаш да кажеш, но не е необходимо да се използват множество такива изрази. Може би нещо малко по-различно от общоприетата скучна книжовна норма :) (т.е. нормата на учтивото говорене), но не бива и да прекаляваме. Аз също съм се чудила дали мога да използвам нещо такова на изпита, но може да ме цензурират от СЕМ :lol: !
Morfei , не исках да те обидя с изказването си. Аз просто се пошегувах. Всички във форума са тук за да си помагат, нали така? Всеки дава инфо, за която смята, че ще е в помощ на кандидате за журналисти т.е. на нас. :wink:
You can never go too far...
mravke
В началото бе словото

Мнение от mravke »

^^^

Карбовски е много добър (по мое мнение), но той вече доста години се занимава с журналистика (и не само) и може да си позволи да говори каквото пожелае. Надали когато е започвал е имал тази свобода,която има сега.

Простаци с лопата да ги ринеш,аз лично като зрител/читател не изпитвам нуждата някой да ми бълва простотии насреща, нали за това си имам приятели за по биричка в парка...
Borisg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

mravke написа:^^^

Карбовски е много добър (по мое мнение), но той вече доста години се занимава с журналистика (и не само) и може да си позволи да говори каквото пожелае. Надали когато е започвал е имал тази свобода,която има сега.

Простаци с лопата да ги ринеш,аз лично като зрител/читател не изпитвам нуждата някой да ми бълва простотии насреща, нали за това си имам приятели за по биричка в парка...
За Карбовски никак не съм съгласен. С предаването си показва лошите неща, които се случват в страната ни и етикетът му позволява да говори така.
А просташките изрази мисля, че не е невъзможно да се приемат като някаква изродена версия на стилистичен ефект, но както всяка тънкост - не е за всеки :pirate:
(Сергей Минаев например :) )
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
Аватар
VelinaShine
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Мнение от VelinaShine »

Според това е вече изграденият стил на Карбовски. Ако не говори с цинизми няма да е той, както и няма да го познаеш като го четеш. Но ми е много грозен и не ме кефи начина му на поднасяне на информацията.
Сигурно така е по-лесно някои да я схванат, но тук не говорим само за деестетизация, а за същински цинизми, което си е грозничко. Даже много.

Пък е доста депресантски като цяло
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Карбовски доста често говори неверни неща и представя нещата само от негативната им страна.Негативна страна има навсякъде ... и в Америка и в Норвегия (примерно).Не го намирам за особено добър журналист.Дори доста прехвален на моменти.

Иначе, доколкото ми е известно в момента води някакви занаятия в журналистическия.

The names of the future are stamping of impatience.
Аватар
VelinaShine
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Мнение от VelinaShine »

Zahariev написа:Карбовски доста често говори неверни неща и представя нещата само от негативната им страна.Негативна страна има навсякъде ... и в Америка и в Норвегия (примерно).Не го намирам за особено добър журналист.Дори доста прехвален на моменти.

Иначе, доколкото ми е известно в момента води някакви занаятия в журналистическия.
Предимно или винаги... той добро не казва. Което ме сеща за образа му в Пълна Лудница
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Да, много добре са го пресъздали. ;)

Аз не го възприемам като журналист.Неговото не е журналистика.Неговото не са правилни въпроси и подход към разговора.

The names of the future are stamping of impatience.
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”