Точно тука ти е грешката. Иначе аз никъде не си противореча. Ако си я карал ,ти я вземат.Варненец написа:Може и да си я карал и по твое желание да ти я вземат когато си подаваш документите те те питат.....
Журналисти 2010
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- morfei
- Форумно зомби
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
Re: Журналисти 2010
Компютърни науки 1 курс
- Варненец
- Пишеща машина
- Специалност: журналистика
ок, когато дойде време да си подавате документите за класиранията ще си говоримmorfei написа:Точно тука ти е грешката. Иначе аз никъде не си противореча. Ако си я карал ,ти я вземат.Варненец написа:Може и да си я карал и по твое желание да ти я вземат когато си подаваш документите те те питат.....
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Е, преди време написах, че се радвам, че няма хора, които да се заяждат и да злобеят във форума, но без мен няколко дни и сте се отпуснали!
Исках да споделя по повод темата. Аз мисля, че може би ще има нещо общо с някои морски обитатели (визирам октоподи
). Но много бих се радвала ако е нещо свързано с турските сериали. Бих писала много по тази тема. Обаче едва ли ще ме приемат, тъй като цялото ми есе трябва да се цензурира. 
Исках да споделя по повод темата. Аз мисля, че може би ще има нещо общо с някои морски обитатели (визирам октоподи
You can never go too far...
- morfei
- Форумно зомби
- Специалност: Компютърни науки
Никъде не съм обиждал и заяждал. И все пак ако съм помрачил темата, се извинявам, просто се опитах да помогна на кандидат-журналистите. Повече няма да пиша в тази тема.
Компютърни науки 1 курс
-
Becksy
- От дъжд на вятър
- Специалност: Неформално образование
Хора,нещо ми хрумна вчера...ако използвам думи като "шибани","говна","тъпотия" (разбирайте нецензурен или разговорен език) ще ме "накажат" ли?
Би ли могло това да се счете като част от оригиналното мислене,или си е просташко?Я,дайте мнение? 
Щом за нежни думи вече късно е,идва ред на...мръсните!
-
mravke
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Определено ще се приеме за просташко и/или за беден речник, така че не ти препоръчвам...
Има начин да се изрази неприязънта към дадено нещо и по друг начин : )
Има начин да се изрази неприязънта към дадено нещо и по друг начин : )
- kinda like you crazy
- От дъжд на вятър
- Местоположение: I was born and raised on Venus but I may be here awhile
- Обратна връзка:
Подозирам,че много, МНОГО зависи от цялостния стил и настроение. Има начин и тези думи да бъдат използвани интелигентно, обаче аз лично не бих рискувала. Буковски си е свършил работата, айде няма нужда да го повтаряме. (:
Everyone is king when there's no one left to pawn
Ами нали Мартин Карбовски в своите предавания използва доста...да кажем неприлични думи. Дори това не е точното определение за тях. Това със сигурност привлича вниманието към нещата, които искаш да кажеш, но не е необходимо да се използват множество такива изрази. Може би нещо малко по-различно от общоприетата скучна книжовна норма
(т.е. нормата на учтивото говорене), но не бива и да прекаляваме. Аз също съм се чудила дали мога да използвам нещо такова на изпита, но може да ме цензурират от СЕМ
!
Morfei , не исках да те обидя с изказването си. Аз просто се пошегувах. Всички във форума са тук за да си помагат, нали така? Всеки дава инфо, за която смята, че ще е в помощ на кандидате за журналисти т.е. на нас.
Morfei , не исках да те обидя с изказването си. Аз просто се пошегувах. Всички във форума са тук за да си помагат, нали така? Всеки дава инфо, за която смята, че ще е в помощ на кандидате за журналисти т.е. на нас.
You can never go too far...
-
mravke
- В началото бе словото
^^^
Карбовски е много добър (по мое мнение), но той вече доста години се занимава с журналистика (и не само) и може да си позволи да говори каквото пожелае. Надали когато е започвал е имал тази свобода,която има сега.
Простаци с лопата да ги ринеш,аз лично като зрител/читател не изпитвам нуждата някой да ми бълва простотии насреща, нали за това си имам приятели за по биричка в парка...
Карбовски е много добър (по мое мнение), но той вече доста години се занимава с журналистика (и не само) и може да си позволи да говори каквото пожелае. Надали когато е започвал е имал тази свобода,която има сега.
Простаци с лопата да ги ринеш,аз лично като зрител/читател не изпитвам нуждата някой да ми бълва простотии насреща, нали за това си имам приятели за по биричка в парка...
-
Borisg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: трети
- Обратна връзка:
За Карбовски никак не съм съгласен. С предаването си показва лошите неща, които се случват в страната ни и етикетът му позволява да говори така.mravke написа:^^^
А просташките изрази мисля, че не е невъзможно да се приемат като някаква изродена версия на стилистичен ефект, но както всяка тънкост - не е за всеки
(Сергей Минаев например
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
So can I get a window seat, I want nobody next to me
- VelinaShine
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
Според това е вече изграденият стил на Карбовски. Ако не говори с цинизми няма да е той, както и няма да го познаеш като го четеш. Но ми е много грозен и не ме кефи начина му на поднасяне на информацията.
Сигурно така е по-лесно някои да я схванат, но тук не говорим само за деестетизация, а за същински цинизми, което си е грозничко. Даже много.
Пък е доста депресантски като цяло
Сигурно така е по-лесно някои да я схванат, но тук не говорим само за деестетизация, а за същински цинизми, което си е грозничко. Даже много.
Пък е доста депресантски като цяло
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
Карбовски доста често говори неверни неща и представя нещата само от негативната им страна.Негативна страна има навсякъде ... и в Америка и в Норвегия (примерно).Не го намирам за особено добър журналист.Дори доста прехвален на моменти.
Иначе, доколкото ми е известно в момента води някакви занаятия в журналистическия.
Иначе, доколкото ми е известно в момента води някакви занаятия в журналистическия.
The names of the future are stamping of impatience.
- VelinaShine
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
Предимно или винаги... той добро не казва. Което ме сеща за образа му в Пълна ЛудницаZahariev написа:Карбовски доста често говори неверни неща и представя нещата само от негативната им страна.Негативна страна има навсякъде ... и в Америка и в Норвегия (примерно).Не го намирам за особено добър журналист.Дори доста прехвален на моменти.
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
Да, много добре са го пресъздали. 
Аз не го възприемам като журналист.Неговото не е журналистика.Неговото не са правилни въпроси и подход към разговора.
Аз не го възприемам като журналист.Неговото не е журналистика.Неговото не са правилни въпроси и подход към разговора.
The names of the future are stamping of impatience.