Олимпиада по немски език
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir
- lipgloss
- В началото бе словото
- Специалност: Стопанско управление с немски
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: Олимпиада по немски език
Ами значи темата на съчинението беше "Dem Glücklichen schlägt keine Stunde", текста за четене беше горе долу лесен,беше нещо за интернет,а текстът за превеждане беше меко казана елементарен. radostzz, ти ходи ли на олимпиада по немски
Нали знаеш, че първия крък,демек училищният, се прави от учителя ти по немски в даскало

Стопанско управление с немски език - първи курс 
- morfei
- Форумно зомби
- Специалност: Компютърни науки
Доколкото знам, не се прави от него, а се проверява от него.
Компютърни науки 1 курс
- lipgloss
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
От него се прави и от него се проверява,поне при мен е така. 
- morfei
- Форумно зомби
Eм не знам по немски как е, но по математика и информатика се правят от националната комисия.
Компютърни науки 1 курс
-
predator_f
- В началото бе словото
И в моето училище се съставя от учителя.lipgloss написа:От него се прави и от него се проверява,поне при мен е така.
- morfei
- Форумно зомби
Мммм, разбрах, че можело да се съставя от учителя. Той си избира дали да направи собствен тест/изпит или да остави изготвеното от националната комисия. Но това е само за 1 кръг.
Компютърни науки 1 курс
- lipgloss
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Е да, нататъка нямам идея кой го прави,но миналата година като бях 11 клас и успях да мина на втори кръг,олимпиадата беше адски малоумна и трудна.Поне за мен 
- lipgloss
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Привет отново,днеска беше вторият кръг на олимпиадата по немски език. Нека,който е ходил да сподели впечатленията си и може би част от верните отговори.
- city_glam
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
Здравейте и от мен, бях оня ден на втори кръг, преводът беше сравнително добре, ноооо темата на съчинението беше страшна - Was ist das größte Gut, dass man im Leben besitzen kann?
лошото е, че аз си въобразявах през цялото време че думичката "Gut" значи нещо като добро или благо, пък след това разбрах, че значело "имот, имущество". Писах разни отвеяни неща, че най-ценното за човек е щастието, но пък то е обективно и за всеки е различно, че най-ценното не е материалното, а това, което човек носи в душата си, моя приятелка е писала, че най-ценното в живота са децата. Отговорите учителката ми по немски каза, че тия дни ще ги получат.
Виждам, че някои от вас са държали изпита за DSD B2/C1 от кои училища сте и знаете ли кога вече ще излязат резултатите, при нас е пълна мъгла, никой нищо не знае

лошото е, че аз си въобразявах през цялото време че думичката "Gut" значи нещо като добро или благо, пък след това разбрах, че значело "имот, имущество". Писах разни отвеяни неща, че най-ценното за човек е щастието, но пък то е обективно и за всеки е различно, че най-ценното не е материалното, а това, което човек носи в душата си, моя приятелка е писала, че най-ценното в живота са децата. Отговорите учителката ми по немски каза, че тия дни ще ги получат.
Виждам, че някои от вас са държали изпита за DSD B2/C1 от кои училища сте и знаете ли кога вече ще излязат резултатите, при нас е пълна мъгла, никой нищо не знае
Обувката е единственото нещо, с което някои хора оставят следи...