Те са в отделна графа, ако не се лъжаBorisg написа:Мисля, че това значи, че средната дипломна оценка от курса по обучение се формира само от задължителната подготовка, а оценките от ЗИП, СИП и пр. не се сумират. Може и да съм в грешка.VelinaShine написа:Това как да го тълкувам. Аз съм с профил историяmorfei написа: Не участват оценки от профилирана, задължителна професионална, задължителноизбираема или свободноизбираема подготовка.
Журналисти 2010
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Варненец
- Пишеща машина
- Специалност: журналистика
- Курс: първи
Re: Журналисти 2010
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
А какво правим хората, които нямаме матура по български? 
- morfei
- Форумно зомби
- Специалност: Компютърни науки
Абе ти кое от "Взима се матурата, в случай че е карана" не разбра? Няма по-високо, няма по-ниско, няма 5 лева. Знам как е било миналата година! Миналата година си е било за миналата година. Правят се промени, не може 100 години да е едно и също. така се случи, че тази година има доста. И за такива като теб, които още не могат да го проумеят ще го попетя:Варненец написа:Сега, защо спориш? Кой би попстъпил идиотски, ако има 5, 50 примерно по история от дипломата да държи матура по същия предмет и да изкара 3 да кажем....Да не говорим, че се взема по-високото- когато подаваш документи(недей да спориш- миналата година минах през този период)- когато подаваш документи, автоматично ти вземат по-високата оценка- иначе баловете щяха да са страшно ниски!morfei написа:Не! Ако кара матура по история, ще се вземе оценката от историята ако ще и 3 да има, а в дипломата 6.Варненец написа:Ще ти вземат оценката от матурата, ако е по-висока от тази от дипломата(ако изобщо си държал матура по история)....
Точно заради това на първо класиране минималните балове са високи....
Но матурата по български явно е задължителна за балообразуване от тази година- миналата година не беше.
Но това не значи, че останалите са!
Матурата по история не е! Никой не те кара да я държиш, но ако го направиш и имаш по-ниска оценка- ще ти вземат по-високата от дипломата! Казах ти, матурата по история дори не е задължителна- камоли да я вземат като балообразуваща...Може по твое желание, ако е по-висока оценка!
Освен, ако и това не са променили- е тогава вече ги признавам за пълни....
Което пък значи, че вие ще сте прецакани....
Взима се матурата, в случай че е карана!!!
Капиш?
Като не си правил матура ще ти се вземе оценката от дипломата по БЕЛ.Mulder написа:А какво правим хората, които нямаме матура по български?
Компютърни науки 1 курс
-
Becksy
- От дъжд на вятър
- Специалност: Неформално образование
Мниго неравностойно е това на едни да се взима матурата,на други оценката от дипломата.Всички знаеме,че на матурата се изкарват реалните оценки-следователно-по-ниските,а в гимназиятаа-втори срок,втори шанс всяка година,даже има и изпити за промяна в оценката...Май,май ще опитаме вкуса на лайната тази година...ха-ха-ха
Ще кажа това,което знам аз-бала е 30(поне така пише,не знам обаче дали има разлика м/у бала на момчетата и този на момичетата,а би трябвало да има).Оценката от изпита по журналистика се утроява,ввзимат БЕЛ (не знам дали от матурата,или от дипломата) и история от дипломата.Много ще ми е интересно каква тема ще дадат тази година-дали нещо за отвличанията,или за срама ни в ЕС,дали нещо друго...давайте предположения...
Ще кажа това,което знам аз-бала е 30(поне така пише,не знам обаче дали има разлика м/у бала на момчетата и този на момичетата,а би трябвало да има).Оценката от изпита по журналистика се утроява,ввзимат БЕЛ (не знам дали от матурата,или от дипломата) и история от дипломата.Много ще ми е интересно каква тема ще дадат тази година-дали нещо за отвличанията,или за срама ни в ЕС,дали нещо друго...давайте предположения...
Щом за нежни думи вече късно е,идва ред на...мръсните!
-
:)... Rosso... :)
- В началото бе словото
Форма на обучение: Редовно, Задочно
Състезателни изпити
Оценка от дипломата
за средно
образование
Оценка от дипломата
за средно образование
Изпит с коефициент 3:
1. Журналистика (писмен) + Български език и литература + История = 30
макс.
бал
аз пък знам,че оценката от дипломата се формира по следния начин= > 1/3 от оценките през годините, 1/3 от матурата и 1/3 от профилиращите предмети...следователно не трябва ли да е така и за БЕЛ?
а и btw недейте да спорите
ще се разбере накрая всичко,не се нервирайте
а за темите
кой знае ... и аз се чудя ,но ... очаквам изненади...
а пък може и е точно обратното-да е някоя тема,по която всички да можем доста да изпишем,за да изпъкне прослувутото "оригинално есе" 
Състезателни изпити
Оценка от дипломата
за средно
образование
Оценка от дипломата
за средно образование
Изпит с коефициент 3:
1. Журналистика (писмен) + Български език и литература + История = 30
макс.
бал
аз пък знам,че оценката от дипломата се формира по следния начин= > 1/3 от оценките през годините, 1/3 от матурата и 1/3 от профилиращите предмети...следователно не трябва ли да е така и за БЕЛ?
а за темите
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
John Lennon
John Lennon
- Варненец
- Пишеща машина
Kaпиш, мапиш- само не ми се прави на интересн, ок!morfei написа: Абе ти кое от "Взима се матурата, в случай че е карана" не разбра? Няма по-високо, няма по-ниско, няма 5 лева. Знам как е било миналата година! Миналата година си е било за миналата година. Правят се промени, не може 100 години да е едно и също. така се случи, че тази година има доста. И за такива като теб, които още не могат да го проумеят ще го попетя:
Взима се матурата, в случай че е карана!!!
Капиш?![]()
Като не си правил матура ще ти се вземе оценката от дипломата по БЕЛ.Mulder написа:А какво правим хората, които нямаме матура по български?
Аз се опитвам да ви помогна, ти се правиш на интересен- ахахаха, ами ок- оправяйте се сами.......
За тези които не се правят на много отворени- мога да кажа само, че миналата година се вземаше оценката от дипломата по история, ако си държал матура по история и ти е по-висока оценката, може и да ти я вземат каот балообразуваща...
За тази нямам идея, но то е рано все още- изхождайки от факта, че миналата година решиха чак след предварителния някъде какви са им критериите за балообразуване относно оценките от матурите и дипломата....
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
- morfei
- Форумно зомби
Не знам на кой помагаш като даваш грешна информация, че и настояваш на нея. Осъзнай се малко - миналата година е за миналата година.
Компютърни науки 1 курс
- Варненец
- Пишеща машина
AЗ няма какво да се осъзнавам- ти се осъзнай....Минал съм по този път и ти казвам, че на хората във факултета не може да се вярва, тъй като си менят мнението постоянно и до самия край и те не знаят какво искат......morfei написа:Не знам на кой помагаш като даваш грешна информация, че и настояваш на нея. Осъзнай се малко - миналата година е за миналата година.
Затова ти казвам, че сега е рано да се правят изводи- ти пак си знаеш своето....
Ок, може и да въведат матурата по история като задължителна, но едва ли ще го оповестят официално още отсега.....
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Охоу, Варненец, какво става с тебе, Сенките танцува ли ти вече?
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- Варненец
- Пишеща машина
Естествено, бях и обещал серенада, нали помнишScorpion написа:Охоу, Варненец, какво става с тебе, Сенките танцува ли ти вече?
Ама , ако искаш дай да не спамим в на хората темата, да минем на ЛС
- morfei
- Форумно зомби
Никъде не съм написал, че ще въвеждат матура по история задължителна!
Аре няма смисъл да пиша повече, явно както и да го обяснявам, колкото и пъти да обяснявам няма да ме разбереш. А и май ти си единствения,който не успя.
Компютърни науки 1 курс
"Взима се оценка от матура в случай, че е карана". Както казват "любимите" ми американци: Heloooooo!!!! А ако не си се явил на матура по БЕЛ...??? По тази логика, дайте да не караме матура, нищо, че е задължителна и без нея няма да вземем диплома за средно, че да ни бъде по-висок балът. Нещо сте се объркали...
-
mravke
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Каква ли тема може да се падне... малко е рано от сега да се предполага,защото нещата се случват толкова бързо, че това,което е актуално днес, след седмица може да е напълно забравено. Някой от вас сега да е чул и думичка за Румяна Желева? Аз преди месец навсякъде само за нея се говореше.
Ако изпита беше днес вероятно темите щяха да включват Алексей Петров и цялата дандания около Наглите,Октоподите,Совите и т.н. Ако решат да не е свързано с политика (или поне не пряко) може би е възможно да е нещо за феномена на турските сериали - там може да се пише доста според мен.
Ами за монополът? Имаме 4 национални телевизии, а вече две от тях са под един покрив... Абе много могат да бъдат нещата, но до изпита сто % ще е нещо коренно различно от това,което може да е днес.
А колкото до това кои оценки се взимат, според мен оценката по БЕЛ ако не е само тази от училище, смятам, че ще се даде възможност да се вземе по-високата - от дипломата или от матурата. Не се плашете толкова
Ако изпита беше днес вероятно темите щяха да включват Алексей Петров и цялата дандания около Наглите,Октоподите,Совите и т.н. Ако решат да не е свързано с политика (или поне не пряко) може би е възможно да е нещо за феномена на турските сериали - там може да се пише доста според мен.
Ами за монополът? Имаме 4 национални телевизии, а вече две от тях са под един покрив... Абе много могат да бъдат нещата, но до изпита сто % ще е нещо коренно различно от това,което може да е днес.
А колкото до това кои оценки се взимат, според мен оценката по БЕЛ ако не е само тази от училище, смятам, че ще се даде възможност да се вземе по-високата - от дипломата или от матурата. Не се плашете толкова
- morfei
- Форумно зомби
1. Матурата по БЕЛ е задължителна.mariaa написа:"Взима се оценка от матура в случай, че е карана". Както казват "любимите" ми американци: Heloooooo!!!! А ако не си се явил на матура по БЕЛ...??? По тази логика, дайте да не караме матура, нищо, че е задължителна и без нея няма да вземем диплома за средно, че да ни бъде по-висок балът. Нещо сте се объркали...
2. Ако не я караш няма да завършиш и да вземеш диплома, която е задължителна при записване. Ако не вземеш диплома ти е все тая къв ти е балът, щото не можеш да завършиш средно.
Ба, хора на китайски ли пиша?
Компютърни науки 1 курс
- Варненец
- Пишеща машина
Не ми се заяжда сега, но си прочети няколко поуста по-назад две, три старници и виж сам как ме убеждаваше, че се взема матурата в случай, че е карана- аз ти казах, че за българския е така, но не и за историята- ти ме убеждаваше, че се взема и тази по история, ако си я карал, а аз ти казах, че не е задължително.....Може и да си я карал и по твое желание да ти я вземат когато си подаваш документите те те питат.....Кое от това не разбра и още колко пъти да ти го повтарямmorfei написа:1. Матурата по БЕЛ е задължителна.mariaa написа:"Взима се оценка от матура в случай, че е карана". Както казват "любимите" ми американци: Heloooooo!!!! А ако не си се явил на матура по БЕЛ...??? По тази логика, дайте да не караме матура, нищо, че е задължителна и без нея няма да вземем диплома за средно, че да ни бъде по-висок балът. Нещо сте се объркали...
2. Ако не я караш няма да завършиш и да вземеш диплома, която е задължителна при записване. Ако не вземеш диплома ти е все тая къв ти е балът, щото не можеш да завършиш средно.
Ба, хора на китайски ли пиша?