Ванкувър 2010

Форум за най-популярните и масово провеждащите се в Софийския университет организирани спортни турнири, състезания и събития

Модератори: ники, Methuselah

Публикувай отговор
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Re: Ванкувър 2010

Мнение от Търговецът на кристал »

Оф, Бетоне, идея нямаш какво говориш. В случая няма намесени хапове. Петра Майдич пада по време на загрявката, защото изхвърча с голяма скорост от въпросния опасен завой. И въпреки че се контузва тежко (падането е било такова, че си чупи двете щеки и едната ска, смятай), решава да продължи. След това имаше не едно, а три пробягвания на дистанцията и след финала на всяко едно почти припадаше, личеше си, че наистина я боли много. Дори и само заради това трябваше да има лекар наблизо.

А дори и да не беше така - що се правиш на неразбрал? Длъжни са да осигурят медицински екипи навсякъде, където се провеждат състезания. Ако ще и за фигурното пързаляне да става дума - трябва да има лекар, носилка, линейка. Всичко се случва (в средата на 90-те един от фигуристите получи инфаркт по време на тренировка и почина - не помня имто му, но беше руснак и се състезаваше при двойките, трябва да погледна).

*Ти пък кога успя да си изтриеш мнението. :)
** Ето, Сергей Гринков - http://www.nytimes.com/1995/11/22/sport ... gewanted=1 То пък и това не си е работа - каква полза от двата златни медала, щом си отиваш на 28?
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Браво на Стефан Георгиев - андорецът преди него го отвя с повече от две секунди, но таджикистанецът после беше по-зле! :mrgreen: :mrgreen:
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Ама я виж Антония Григорова... много смешно ми стана - Асен упорито твърдеше, че тя е 62-ра. То това си е жив факт, ама в същото време изписаха таблицата и стана пределно ясно, че тази позиция е и последната. И Спиридонов очевидно го забеляза това, но не коментира нищо - 62, та 62. Ще рече човек, че са завършили 1500. :lol:
Сега ще си направя кефа да повикам малко за тийм Щьокли, стисни им палец и ти, че ще имат нужда срещу Анди Кап и немския отбор.

Между другото, 131 500 фена. Ако наистина ходиш в Осло, донеси ми такива панталони, моля те, моля те! :cheers: Давам ти парите веднага - само да се намерят такива, де. Жестоки са, много искам да ги видя в действие.

Норвежец, я виж нещо из шведските сайтове за Патрик Ярбин/Йербин (или както изобщо се казва), бе... Че падна лошо, а не казаха какво се е случило. :(
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Добре е шведът, само леко не помни какво се е случило...
"леко сътресение", превежда колегата в скайп
Но се чувствал окей.

А аз и днес не мога да гледам докрай, сега пък трябва да рАботя. Но духовно ще те подкрепям. :D
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Аз съм си дала тая вечер и утре вечер пълна почивка, за да не изкукуригам от четене и писане на курсови. Ще се опитам да не трупясам преди 3, но се очертава да заспя точно преди фигурното.

Вчера се жалвах на нашите, че хората правят Олимпиадата на майната си, само и само да мога да гледам - покрай часовата разлика, все пак. И то кво стана - съвпадна с една от най-неприятните ми сесии дотук. Тъй че гледам, каквото успея да хвана - което означава от началото на деня във Ванкувър до около 1 и после - в леглото, че иначе ставането (и деня след него) е драма.

Февруари (ми) е смотан месец.
...
Добре, че шведът е окей. Изпитвам ужас от подобни падания - гледах падането на Улрике Майер през 1994 година, когато си счупи врата и почина. Още ми е пред очите, беше много страшно. :cry: Затова и онзи ден ти писах да не пускаш онова клипче с грузинеца (наскоро видях, че и падането на Майер го има в ютюб - нямам сили да го изгледам пак и не знам що за хора ги качват тия неща).
В края на ноември
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Обърках я с оная дето припадна, бре. Затова си изтрих мнението.
Изображение
Аватар
RadoRado
Пишеща машина
Специалност: КН
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от RadoRado »

http://olympic2010.gong.bg/view_article ... _id=119771
Не знам дали сте го обсъждали ама този си е epic fail.
Дори мацката не е хубава.
Гейм Дизайн, Gamificiaton, Манипулация :) - http://game-craft.com/blog/
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Един въпрос.

Виждате ли разлика между даунхила и гигантския слалом при мъжете дотук :lol: :lol: :lol: :lol:

Елиминирали са скоковете, иначе по същество същото. :shock:

Очаквам и супер джи-то да не се отличава. :scratch:
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Ама чакай, бъркаш се - дотук минаха спускането и супер-Г, а те по принцип са си подобни дисциплини: висока скорост, един манш, само дето в супер Г-то има повече завиващи врати (и скоростта все пак е по-ниска, макар и пак над 100 км/ч).
Гигантският слалом тепърва предстои, той си е в 2 манша и ще е различен - по-кратък, по-ниска скорост и пак много завиващи врати.

Иначе супер Г-то наистина си е спускане без (големи) скокове и с повече врати. Малко ни рак, ни риба... аз го харесвам само заради успехите на Хетил в него. Ей, преди 4 години и аз самата не вярвах, че може да спечели златото - 14 години след първия си олимпийски медал. Изключителен спортист! :cheers:

Сега гледай какво става с нашата Мария Киркова. Приемат се залози. :lol:
Edit: Абе, те ако продължават да отпадат с това темпо (дотук 1/3 не завършиха), нашата трябва да допълзи до финала и после ще има да се хвали, че е, примерно, 35-та на олимпийски игри. :lol: :lol: :lol:
В края на ноември
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Пак ще се спусне изправена като бастун. :mrgreen:
Btw, коментаторите на алпийските ски са единствените, които обръщат внимание на произношеието на имената...

А Линдзи Вон продължава да гази. :twisted:

ед: откъде се излюпи тая уеееееееее :///
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Norwegian Wood написа: А Линдзи Вон продължава да гази. :twisted:

ед: откъде се излюпи тая уеееееееее :///
Хахаха, е, време беше... Не може само Вон (ама колко е красива, лелелеее).
Пък колкото до имената - не знам, ама Тото Алексиев ми е скъсал нервите с една "Чиара" от слаломистките и още други такива недоразумения. Нагажда си ги, както му падне.

Браво, Тина! Браво, МаЦе! :mrgreen:
В края на ноември
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

А да. Супер джи.

Тъпи трасета.

Разлика нулева, както и да наредят вратите.

Фишбахер отсрами Източния райх.
Norwegian Wood написа:Пак ще се спусне изправена като бастун. :mrgreen:
За аеродинамична поза се иска все пак "малка" подготовка.
Изображение
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Написах в гугъл изображения тина мазе, за да видя как изглежда на снимка поне
.. и от 2 минути правя неуспешни опити да повдигна долната си челюст. :lol:

Браво, браво. Браво на всички. :mrgreen:
все още чакаме нашата пача :mrgreen:
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Norwegian Wood написа: все още чакаме нашата пача :mrgreen:
:girl_haha: :girl_haha: :girl_haha: Съвършено вярно, браво!

Оу, да, а Мазе вярно си е маце, аз неслучайно го написах така. Тя и Вон са може би най-красивите скиорки. При мъжете... уел... има ли смисъл да говорим - един е Свиндал. :drunken: Аз така не можех да си събера ченето, като го видях за пръв път на снимка (беше по времето, когато бях във Финландия, тогава изгря звездата му и простооооу.... хубавото си е хубаво).

И пак за имената - ето, пак италианка - ЛуСия Рекиа. И я приказва така от години. Да беше испанка... И Брит Яник беше представена като Брит Дженик в началото на спускането си, до края стана Яник. :mrgreen:
В края на ноември
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Камен Алипиев ми прочете мнението в ефир, дето го пуснах във форумеца на анала 8) :bounce: :bounce: :bounce: :bounce: :bounce: :bounce:

Ама разбира се, че сега липсат такива падания. Който не помни това или не го е гледал live, припомням:

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Спорт”