Журналисти 2010

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Варненец
Пишеща машина
Специалност: журналистика
Курс: първи

Re: Журналисти 2010

Мнение от Варненец »

Borisg написа:
VelinaShine написа:
morfei написа: Не участват оценки от профилирана, задължителна професионална, задължителноизбираема или свободноизбираема подготовка.
Това как да го тълкувам. Аз съм с профил история
Мисля, че това значи, че средната дипломна оценка от курса по обучение се формира само от задължителната подготовка, а оценките от ЗИП, СИП и пр. не се сумират. Може и да съм в грешка.
Те са в отделна графа, ако не се лъжа ;)
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Mulder
В началото бе словото

Мнение от Mulder »

А какво правим хората, които нямаме матура по български? :|
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки

Мнение от morfei »

Варненец написа:
morfei написа:
Варненец написа:Ще ти вземат оценката от матурата, ако е по-висока от тази от дипломата(ако изобщо си държал матура по история)....
Не! Ако кара матура по история, ще се вземе оценката от историята ако ще и 3 да има, а в дипломата 6.
Сега, защо спориш? Кой би попстъпил идиотски, ако има 5, 50 примерно по история от дипломата да държи матура по същия предмет и да изкара 3 да кажем....Да не говорим, че се взема по-високото- когато подаваш документи(недей да спориш- миналата година минах през този период)- когато подаваш документи, автоматично ти вземат по-високата оценка- иначе баловете щяха да са страшно ниски!
Точно заради това на първо класиране минималните балове са високи....
Но матурата по български явно е задължителна за балообразуване от тази година- миналата година не беше.
Но това не значи, че останалите са!
Матурата по история не е! Никой не те кара да я държиш, но ако го направиш и имаш по-ниска оценка- ще ти вземат по-високата от дипломата! Казах ти, матурата по история дори не е задължителна- камоли да я вземат като балообразуваща...Може по твое желание, ако е по-висока оценка!
Освен, ако и това не са променили- е тогава вече ги признавам за пълни....
Което пък значи, че вие ще сте прецакани.... :cry:
Абе ти кое от "Взима се матурата, в случай че е карана" не разбра? Няма по-високо, няма по-ниско, няма 5 лева. Знам как е било миналата година! Миналата година си е било за миналата година. Правят се промени, не може 100 години да е едно и също. така се случи, че тази година има доста. И за такива като теб, които още не могат да го проумеят ще го попетя:

Взима се матурата, в случай че е карана!!!

Капиш? :scratch:
Mulder написа:А какво правим хората, които нямаме матура по български? :|
Като не си правил матура ще ти се вземе оценката от дипломата по БЕЛ.
Компютърни науки 1 курс
Becksy
От дъжд на вятър
Специалност: Неформално образование

Мнение от Becksy »

Мниго неравностойно е това на едни да се взима матурата,на други оценката от дипломата.Всички знаеме,че на матурата се изкарват реалните оценки-следователно-по-ниските,а в гимназиятаа-втори срок,втори шанс всяка година,даже има и изпити за промяна в оценката...Май,май ще опитаме вкуса на лайната тази година...ха-ха-ха

Ще кажа това,което знам аз-бала е 30(поне така пише,не знам обаче дали има разлика м/у бала на момчетата и този на момичетата,а би трябвало да има).Оценката от изпита по журналистика се утроява,ввзимат БЕЛ (не знам дали от матурата,или от дипломата) и история от дипломата.Много ще ми е интересно каква тема ще дадат тази година-дали нещо за отвличанията,или за срама ни в ЕС,дали нещо друго...давайте предположения... :)
Щом за нежни думи вече късно е,идва ред на...мръсните!
:)... Rosso... :)
В началото бе словото

Мнение от :)... Rosso... :) »

Форма на обучение: Редовно, Задочно

Състезателни изпити

Оценка от дипломата
за средно
образование
Оценка от дипломата
за средно образование
Изпит с коефициент 3:
1. Журналистика (писмен) + Български език и литература + История = 30
макс.
бал

аз пък знам,че оценката от дипломата се формира по следния начин= > 1/3 от оценките през годините, 1/3 от матурата и 1/3 от профилиращите предмети...следователно не трябва ли да е така и за БЕЛ? :? а и btw недейте да спорите ;) ще се разбере накрая всичко,не се нервирайте :)

а за темите :D кой знае ... и аз се чудя ,но ... очаквам изненади... :) а пък може и е точно обратното-да е някоя тема,по която всички да можем доста да изпишем,за да изпъкне прослувутото "оригинално есе" ;)
Life is what happens to you while you're busy making other plans.

John Lennon
Аватар
Варненец
Пишеща машина

Мнение от Варненец »

morfei написа: Абе ти кое от "Взима се матурата, в случай че е карана" не разбра? Няма по-високо, няма по-ниско, няма 5 лева. Знам как е било миналата година! Миналата година си е било за миналата година. Правят се промени, не може 100 години да е едно и също. така се случи, че тази година има доста. И за такива като теб, които още не могат да го проумеят ще го попетя:

Взима се матурата, в случай че е карана!!!

Капиш? :scratch:
Mulder написа:А какво правим хората, които нямаме матура по български? :|
Като не си правил матура ще ти се вземе оценката от дипломата по БЕЛ.
Kaпиш, мапиш- само не ми се прави на интересн, ок!
Аз се опитвам да ви помогна, ти се правиш на интересен- ахахаха, ами ок- оправяйте се сами.......
За тези които не се правят на много отворени- мога да кажа само, че миналата година се вземаше оценката от дипломата по история, ако си държал матура по история и ти е по-висока оценката, може и да ти я вземат каот балообразуваща...
За тази нямам идея, но то е рано все още- изхождайки от факта, че миналата година решиха чак след предварителния някъде какви са им критериите за балообразуване относно оценките от матурите и дипломата....
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Аватар
morfei
Форумно зомби

Мнение от morfei »

Не знам на кой помагаш като даваш грешна информация, че и настояваш на нея. Осъзнай се малко - миналата година е за миналата година.
Компютърни науки 1 курс
Аватар
Варненец
Пишеща машина

Мнение от Варненец »

morfei написа:Не знам на кой помагаш като даваш грешна информация, че и настояваш на нея. Осъзнай се малко - миналата година е за миналата година.
AЗ няма какво да се осъзнавам- ти се осъзнай....Минал съм по този път и ти казвам, че на хората във факултета не може да се вярва, тъй като си менят мнението постоянно и до самия край и те не знаят какво искат......
Затова ти казвам, че сега е рано да се правят изводи- ти пак си знаеш своето....
Ок, може и да въведат матурата по история като задължителна, но едва ли ще го оповестят официално още отсега.....
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Охоу, Варненец, какво става с тебе, Сенките танцува ли ти вече?
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
Варненец
Пишеща машина

Мнение от Варненец »

Scorpion написа:Охоу, Варненец, какво става с тебе, Сенките танцува ли ти вече?
Естествено, бях и обещал серенада, нали помниш :mrgreen: :cheers: :drunken: Ти как я караш ;)
Ама , ако искаш дай да не спамим в на хората темата, да минем на ЛС 8)
Аватар
morfei
Форумно зомби

Мнение от morfei »

Никъде не съм написал, че ще въвеждат матура по история задължителна! :roll: Аре няма смисъл да пиша повече, явно както и да го обяснявам, колкото и пъти да обяснявам няма да ме разбереш. А и май ти си единствения,който не успя.
Компютърни науки 1 курс
mariaa
В началото бе словото

Мнение от mariaa »

"Взима се оценка от матура в случай, че е карана". Както казват "любимите" ми американци: Heloooooo!!!! А ако не си се явил на матура по БЕЛ...??? По тази логика, дайте да не караме матура, нищо, че е задължителна и без нея няма да вземем диплома за средно, че да ни бъде по-висок балът. Нещо сте се объркали...
mravke
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от mravke »

Каква ли тема може да се падне... малко е рано от сега да се предполага,защото нещата се случват толкова бързо, че това,което е актуално днес, след седмица може да е напълно забравено. Някой от вас сега да е чул и думичка за Румяна Желева? Аз преди месец навсякъде само за нея се говореше.
Ако изпита беше днес вероятно темите щяха да включват Алексей Петров и цялата дандания около Наглите,Октоподите,Совите и т.н. Ако решат да не е свързано с политика (или поне не пряко) може би е възможно да е нещо за феномена на турските сериали - там може да се пише доста според мен.
Ами за монополът? Имаме 4 национални телевизии, а вече две от тях са под един покрив... Абе много могат да бъдат нещата, но до изпита сто % ще е нещо коренно различно от това,което може да е днес.

А колкото до това кои оценки се взимат, според мен оценката по БЕЛ ако не е само тази от училище, смятам, че ще се даде възможност да се вземе по-високата - от дипломата или от матурата. Не се плашете толкова :)
Аватар
morfei
Форумно зомби

Мнение от morfei »

mariaa написа:"Взима се оценка от матура в случай, че е карана". Както казват "любимите" ми американци: Heloooooo!!!! А ако не си се явил на матура по БЕЛ...??? По тази логика, дайте да не караме матура, нищо, че е задължителна и без нея няма да вземем диплома за средно, че да ни бъде по-висок балът. Нещо сте се объркали...
1. Матурата по БЕЛ е задължителна.
2. Ако не я караш няма да завършиш и да вземеш диплома, която е задължителна при записване. Ако не вземеш диплома ти е все тая къв ти е балът, щото не можеш да завършиш средно.

Ба, хора на китайски ли пиша? :scratch:
Компютърни науки 1 курс
Аватар
Варненец
Пишеща машина

Мнение от Варненец »

morfei написа:
mariaa написа:"Взима се оценка от матура в случай, че е карана". Както казват "любимите" ми американци: Heloooooo!!!! А ако не си се явил на матура по БЕЛ...??? По тази логика, дайте да не караме матура, нищо, че е задължителна и без нея няма да вземем диплома за средно, че да ни бъде по-висок балът. Нещо сте се объркали...
1. Матурата по БЕЛ е задължителна.
2. Ако не я караш няма да завършиш и да вземеш диплома, която е задължителна при записване. Ако не вземеш диплома ти е все тая къв ти е балът, щото не можеш да завършиш средно.

Ба, хора на китайски ли пиша? :scratch:
Не ми се заяжда сега, но си прочети няколко поуста по-назад две, три старници и виж сам как ме убеждаваше, че се взема матурата в случай, че е карана- аз ти казах, че за българския е така, но не и за историята- ти ме убеждаваше, че се взема и тази по история, ако си я карал, а аз ти казах, че не е задължително.....Може и да си я карал и по твое желание да ти я вземат когато си подаваш документите те те питат.....Кое от това не разбра и още колко пъти да ти го повтарям :salute:
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”