Журналисти 2010

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
VelinaShine
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Re: Журналисти 2010

Мнение от VelinaShine »

Няма какво да променят вече. Взимат по-високата, както казваш
Последно промяна от VelinaShine на 19 Фев 2010, 15:41, променено общо 1 път.
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от morfei »

Варненец написа:
morfei написа: Успокойте се, никой няма да ви прецака- освен, ако не променят нещо :wink: Което не е невъзможно...
Нещо си дезинформиран. :roll: Обадих се, попитах, обясниха ми. АКО КАРАТЕ МАТУРА, СЕ ВЗИМА ОЦЕНКАТА ОТ МАТУРАТА. Като не знам или не съм сигурен не се обаждам.
Компютърни науки 1 курс
Аватар
ssk
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент
Обратна връзка:

Мнение от ssk »

Мен заради стари години, кофти даскали и мързел от моя страна бала ми ще е по-нисък с 0.50 стотни, но е по добре така, от колкото да ми се смъкне от матурата... :)

@morfei в понеделник сигурно ще отида да се запиша и ще питам и аз. Ако е така ще трябва спешно да мисля смяна на матурата...
http:\\bsskg.wordpress.com
Аватар
morfei
Форумно зомби

Мнение от morfei »

ssk написа:Мен заради стари години, кофти даскали и мързел от моя страна бала ми ще е по-нисък с 0.50 стотни, но е по добре така, от колкото да ми се смъкне от матурата... :)

@morfei в понеделник сигурно ще отида да се запиша и ще питам и аз. Ако е така ще трябва спешно да мисля смяна на матурата...
Ако бях на твое място и аз щях да питам, за да съм сигурен. :P
Компютърни науки 1 курс
Аватар
Варненец
Пишеща машина
Специалност: журналистика

Мнение от Варненец »

morfei написа:
Варненец написа:
morfei написа: Успокойте се, никой няма да ви прецака- освен, ако не променят нещо :wink: Което не е невъзможно...
Нещо си дезинформиран. :roll: Обадих се, попитах, обясниха ми. АКО КАРАТЕ МАТУРА, СЕ ВЗИМА ОЦЕНКАТА ОТ МАТУРАТА. Като не знам или не съм сигурен не се обаждам.
Mомче, казвам ти как беше миналата година- аз ли съм във факултета, или ти 8)
Сега, може би са го въвели да е само от матурата- миналата година имаше дискусия дали да е матурата или оценката от дипломата и решиха в последния момент да е по-високата оценка...И те не знаеха почти до изпитите какви са им критериите- едни на курса ни казаха- взема се от дипломата, други казваха матурата...
В крайна сметка- взеха по-високата......
Тази година може и да са го порменили- казвам ти какво беше миналата година когато кандидатсвах аз....
За мен нямаше значение, аз имах 6 от матурата и 5,75 от дипломата, така че не е нвеъзможно да имате 6 на матура 8)
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Аватар
VelinaShine
Танцуващия с клавиатури

Мнение от VelinaShine »

Ако взимаха оценките само от матурите, нямаше да им трябват оценките от дипломата... нали ?
Аватар
morfei
Форумно зомби

Мнение от morfei »

VelinaShine написа:Ако взимаха оценките само от матурите, нямаше да им трябват оценките от дипломата... нали ?
Оценките от дипломата не им трябват ако си карала матура. Те се взимат в случай, че не караш матура. По български, обаче, е задължителна и ще се взима тази оценка от матурата.
Компютърни науки 1 курс
Аватар
Варненец
Пишеща машина

Мнение от Варненец »

morfei написа:
VelinaShine написа:Ако взимаха оценките само от матурите, нямаше да им трябват оценките от дипломата... нали ?
Оценките от дипломата не им трябват ако си карала матура. Те се взимат в случай, че не караш матура. По български, обаче, е задължителна и ще се взима тази оценка от матурата.
По история на мен ми я взеха от дипломата- аз матура не съм държал ;)
Тя не е и задължтелна..Ще ти вземат оценката от матурата, ако е по-висока от тази от дипломата(ако изобщо си държал матура по история)....
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Аватар
morfei
Форумно зомби

Мнение от morfei »

Варненец написа:Ще ти вземат оценката от матурата, ако е по-висока от тази от дипломата(ако изобщо си държал матура по история)....
Не! Ако кара матура по история, ще се вземе оценката от историята ако ще и 3 да има, а в дипломата 6.
Компютърни науки 1 курс
Аватар
VelinaShine
Танцуващия с клавиатури

Мнение от VelinaShine »

Стига бе, човек... защо ме филмираш :(
Ще питам изрично и аз, когато дойда да се записвам.
Аватар
morfei
Форумно зомби

Мнение от morfei »

VelinaShine написа:Стига бе, човек... защо ме филмираш :(
Ще питам изрично и аз, когато дойда да се записвам.
Сори, ама такова е положението. :? Пише го тука черно на бяло, а и потвърдиха по телефона.
Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като една от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит. Не участват оценки от профилирана, задължителна професионална, задължителноизбираема или свободноизбираема подготовка.
Компютърни науки 1 курс
Аватар
VelinaShine
Танцуващия с клавиатури

Мнение от VelinaShine »

morfei написа: Не участват оценки от профилирана, задължителна професионална, задължителноизбираема или свободноизбираема подготовка.
Това как да го тълкувам. Аз съм с профил история
Аватар
morfei
Форумно зомби

Мнение от morfei »

Не знам. :bounce:
Компютърни науки 1 курс
Borisg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

VelinaShine написа:
morfei написа: Не участват оценки от профилирана, задължителна професионална, задължителноизбираема или свободноизбираема подготовка.
Това как да го тълкувам. Аз съм с профил история
Мисля, че това значи, че средната дипломна оценка от курса по обучение се формира само от задължителната подготовка, а оценките от ЗИП, СИП и пр. не се сумират. Може и да съм в грешка.
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
Аватар
Варненец
Пишеща машина

Мнение от Варненец »

morfei написа:
Варненец написа:Ще ти вземат оценката от матурата, ако е по-висока от тази от дипломата(ако изобщо си държал матура по история)....
Не! Ако кара матура по история, ще се вземе оценката от историята ако ще и 3 да има, а в дипломата 6.
Сега, защо спориш? Кой би попстъпил идиотски, ако има 5, 50 примерно по история от дипломата да държи матура по същия предмет и да изкара 3 да кажем....Да не говорим, че се взема по-високото- когато подаваш документи(недей да спориш- миналата година минах през този период)- когато подаваш документи, автоматично ти вземат по-високата оценка- иначе баловете щяха да са страшно ниски!
Точно заради това на първо класиране минималните балове са високи....
Но матурата по български явно е задължителна за балообразуване от тази година- миналата година не беше.
Но това не значи, че останалите са!
Матурата по история не е! Никой не те кара да я държиш, но ако го направиш и имаш по-ниска оценка- ще ти вземат по-високата от дипломата! Казах ти, матурата по история дори не е задължителна- камоли да я вземат като балообразуваща...Може по твое желание, ако е по-висока оценка!
Освен, ако и това не са променили- е тогава вече ги признавам за пълни....
Което пък значи, че вие ще сте прецакани.... :cry:
Последно промяна от Варненец на 19 Фев 2010, 18:00, променено общо 1 път.
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”