И "Естрада" на Стоил Рошкев. Има ми го именцето вътре!
Придобивки
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Re: Придобивки
Нови дънки и коланче.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
96, горе.
Списъкът имена почва от 94-та. С К.П.!
Списъкът имена почва от 94-та. С К.П.!
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
/... ... .../
Последно промяна от Solveig на 12 Юни 2010, 23:17, променено общо 1 път.
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
Четем си тука "Глобализацията и нейните противници" на Клаус Легеви и си взехме още една книжка за ЕС.
The names of the future are stamping of impatience.
- Nattevandrer
- Да живей словото
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Tack, tack - но, по-добре от нищо. ;Д Може пък да я прочета в оригинал, като/ако му дойде времето. Колко време ти трябваше, докато започнеш да четеш (художествена литература) на норвежки?Solveig написа:Няма толкова лош превод. Честито!Nattevandrer написа:"Моделът" от Ла(р)ш Кристенсен.
"Actually, in my opinion, a man didn`t have to be insane to be sensitive. There were people who could be wounded by trifles and whom a single hard word could kill."
/... ... .../
Последно промяна от Solveig на 12 Юни 2010, 23:17, променено общо 1 път.
- Nattevandrer
- Да живей словото
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Solveig написа:Аз си бях поставила за цел един плавен преход между детски книжки и сериозна литература, а стана следното - половин година след началото реших да прочета нещо на норвежки и прочетох половин детска книжка. Два месеца по-късно ми се наложи да прочета "Глад" в оригинал.Като същевременно си четях за удоволствие "Изкупление" на Иън Макюън на норвежки /не че и "Глад" не носи удоволствие, но не и на датско-норвежки!/. С две думи, беше мъчително, но абсолютно необходимо, защото някъде след втората трудна книга си научил доста думи, колкото и за цял семестър не можеш да научиш в клас, и си преодолял притеснението от чуждоезиковата литература. И вече цял семестър си чета спокойно съвременна литература. Точен отговор на въпроса ти - осем месеца след вземането на азбуката.
А ти първо трябва да вземеш цялата граматика, за да можеш да четеш на шведски. Започни по-отрано и сам си вдигай летвата високо, защото няма кой иначе.![]()
"Mоделът" може да я прочетеш в оригинал, но "Полубратът" /"Halvbroren" на същия автор я препоръчвам както малко други книги. Само не я чети в превод, защото жената, която превежда Ларш на български, разваля всичко.
Новата ми придобивка - "Кратка история на мита".
Да, ясно ми е. Благодаря ти за изчерпателния отговор.Започни по-отрано и сам си вдигай летвата високо, защото няма кой иначе.
Колкото до "Глад" - чел съм го на английски, а сега продължавам и на български. Всъщност, Хамсун е абсолютно достатъчна причина, за да искам да запиша norsk като втори. Чела ли си нещо друго, освен "Sult" (в оригинал) ?
"Actually, in my opinion, a man didn`t have to be insane to be sensitive. There were people who could be wounded by trifles and whom a single hard word could kill."
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: трети
- Обратна връзка:
след успешната сесия се почерпих с
Мишел Фуко "Надзор и наказание"
с Макс Вебер "Протестантска етика и духът на капитализма"
и "Разкази под екстази" от Фредерик Бегбеде
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Хахах, айде сега ги и прочети
.
На мен последната ми придобивка е, блах, Българска средновековна литература. Вече се изнервям, тия 800стр не свършват и не свършват.
На мен последната ми придобивка е, блах, Българска средновековна литература. Вече се изнервям, тия 800стр не свършват и не свършват.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
O|OeHukc написа:след успешната сесия се почерпих с
Къде намери Вебер ?
The names of the future are stamping of impatience.
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Навсякъде я има Етиката на Вебер..имаше я в Книжиците, имаше я дори в "Хеликон" - Благоевград, от където си я купих днес. 
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Захариев - в "Български книжици" на Кристал.
Не може да я няма.
А ако случайно наистина я няма, пробвай в малката книжарничка на Цариградско между Плиска и Философския - там има 2 дълги блока, в приземния етаж на единия има една мизерна книжарница, в която обаче има много неща.
Пък аз си взех следващите 2 книги на Рекс Стаут. Преживявам си детството отново.
Не може да я няма.
А ако случайно наистина я няма, пробвай в малката книжарничка на Цариградско между Плиска и Философския - там има 2 дълги блока, в приземния етаж на единия има една мизерна книжарница, в която обаче има много неща.
Пък аз си взех следващите 2 книги на Рекс Стаут. Преживявам си детството отново.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- DeathBride
- В началото бе словото
- Специалност: ъм,замислено е да ставам журналист
Интересна литература четете.Аз тази вечер захапах една книжка на Испански Alas Rotas - Счупени Криле,любовна история се очертава без happy end
Това,че пред теб стой най-добрия не значи "не мога"!