КСК- История 2010/ 2011

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
VelinaShine
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Re: КСК- История 2010/ 2011

Мнение от VelinaShine »

Zahariev написа:Иначе си избийте от главата, че когато влезете право животът ви има смисъл.Юристи под път и над път.Да не казвам колко се е презадръстил пазара от такива в момента.Вчера председателят на варненската адвокатска колегия поясни как вече няма работа за всички.

Обмислете и възможностите за нещо не толкова лансирано, което обаче се уважава в ЕС.Тепърва нещата тук ще се променят и онези професии, на които се гледа с едно око в момента след няколко години ще се гледа с друго и ще стават престижни.
Съгласна съм.
Кандидат-прависти винаги ще има, но се отварят също толкова и дори по-добри възможности в алтернативни хуманитарни специалности.
Аватар
Deska
В началото бе словото
Специалност: отказала се Украинистка:)

Мнение от Deska »

ех, спокойно, не се карайте :?
всяка специалност си има хубава страна, а и вече бях студентка с филология, знам как стоят нещата...насочила съм се към политология, но всичко в зависимост от това какво изкарам...благодаря на Светльо (ах, дано не бъркам) - за втори път ми помагаш :D и на всички други, разбира се ;) не казахте колко успяхте вие да напишете на изпита - това ми е интересно ? за 4 часа в домашна обстановка пиша около 8-10 листа, зависи...Право няма да записвам със сигурност, просто не е "моята специалност"...И щом една дисциплина е преподавана, значи в нея има смисъл и все някъде ще се търсят специалисти по нея, споровете и обидите са ви излишни :roll:
There is nothing permanent except change...
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Deska написа:...благодаря на Светльо (ах, дано не бъркам) - за втори път ми помагаш :D
За благодарности в брой IBAN: BG54BUIB7109313500**** :king:
За благодарности в натура: петък и събота вечер :mrgreen:
Deska написа:не казахте колко успяхте вие да напишете на изпита - това ми е интересно ? за 4 часа в домашна обстановка пиша около 8-10 листа, зависи...Право няма да записвам със сигурност, просто не е "моята специалност"...И щом една дисциплина е преподавана, значи в нея има смисъл и все някъде ще се търсят специалисти по нея, споровете и обидите са ви излишни :roll:
На предварителния изпит: 20 страници (за 4 часа).
На редовния: 10 страници (за 4 часа).
На предварителния по литература: 10 страници (за два часа).
Оценката се покачва с една едниница право пропорционално отгоре надолу :shaking2:

В домашна оббстановка предполагам пишеш на карирани листи? На изпита листите са бели, така че смо от това ще друпнеш с още страница-страница и половина. 10 страници е оптимума (+/- 1/2). :)
Facebook
Изображение
gletcher
Постоянно присъствие

Мнение от gletcher »

Много сме забавни нещо :|
Аватар
Diegooo
Драскач
Курс: кандидат-студент

Мнение от Diegooo »

Лично аз смятам,че по история обема наистина е от значение,но по литература- не ,по простата причина,че оценяването е действително много субективно.
Докато го надявам,надявам се... - Радой Ралин
gletcher
Постоянно присъствие

Мнение от gletcher »

Диего, аз пък съм на противоположното мнение. Темите по история имат ясна структура, схема, която трябва да се спази. При всяко отсъствие на даден елемент от схемата оценката пада. По литература нещата не са точно така.

Относно обема - миналата КСК на предварителния по история с тема от 16 стр. изкарах 3,50. На редовния с тема от 8 стр. изкарах 4,25. Изводите оставям на теб :)
Аватар
VelinaShine
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Мнение от VelinaShine »

gletcher написа:Диего, аз пък съм на противоположното мнение. Темите по история имат ясна структура, схема, която трябва да се спази. При всяко отсъствие на даден елемент от схемата оценката пада. По литература нещата не са точно така.:)
При ИС също имаш структура ( Увод, Теза, Изложение, Заключение) и вероятно тук някъде свършва обективността :-)
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Мнение от happyswift »

Аз на предварителния писах 22 страници и имах 5,38.На редовния 25 и имах 5,50.Истината е, че за 4 часа просто нямаше как да излея всичките си знания :lol:

Трябва да се внимава с грешките, че аз на редовния направих една малко по-съществена фактологическа и при тях може да ви скастрят
svetlio.varna
Легендарен флуудър

gletcher написа:Много сме забавни нещо :|
Eми не сме ли? :P
Facebook
Изображение
Аватар
Diegooo
Драскач
Курс: кандидат-студент

Мнение от Diegooo »

И кво искате да ми кажете ,че аз като си се готва сега само със зеленото на Каймакамова да не очаквам повече от 4 на изпита :|
Докато го надявам,надявам се... - Радой Ралин
Аватар
Deska
В началото бе словото

Мнение от Deska »

happyswift написа:Аз на предварителния писах 22 страници и имах 5,38.На редовния 25 и имах 5,50.Истината е, че за 4 часа просто нямаше как да излея всичките си знания :lol:

Трябва да се внимава с грешките, че аз на редовния направих една малко по-съществена фактологическа и при тях може да ви скастрят
25 страници ?!?!?! как пишете бе, хора...с какво темпо хаха :shock: не ме шашкайте така...happyswift колко време си се готвил/а за изпита, явно имаш солидна подготовка, щом толкова много си писал/а и пак не ти е стигнало време :D

*Светльо от "ще благодариш като влезеш" минаваме на IBAN-и, неща хаха...
Аватар
happyswift
Флъдзила

Мнение от happyswift »

Готвих се почти една година - от август до юли
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Deska написа: *Светльо от "ще благодариш като влезеш" минаваме на IBAN-и, неща хаха...
Ем криза е :mrgreen: :wink: Само от предложението за отплащане в натура не се оплака май, да разбирам ли, че остава този вариант :P

Над 20 страници не е работа, на тоя етап знанията и уменията преминават в професионално изкривяване. Виж го Хеписуифт докъде се е докарал така :geek:
Facebook
Изображение
Аватар
Deska
В началото бе словото

Мнение от Deska »

бурни аплодисменти за happyswift :cheers: ще видим аз с моята краткосрочна тримесечна подготовка какво ще направя :D Светльо ...хахах благодарности в натура не предлагам, ако пожелаеш цял живот ще те помня, но нищо повече :lol: е, може и едно кафе да те почерпя :wink: :lol:
отивам да чета за богомилите :cyclopsani:
Аватар
happyswift
Флъдзила

Мнение от happyswift »

:)

Изпита си е и до шанс, с тия теми, то може и 3 теми да знаеш, но ако се падне 1 от тия ;)

Да,обикновено всички тия с теми над 20 страници се докарваме до..........ЮФ :lol: :mrgreen:
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”