Студенти на бунт във Франция! >>
Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia
nightwish:
защо трябва аз да ви уча, при положение, че ваш колега ви го казва????А студентите и учениците не показват никаква воля за промяна!Само се оплакват,но не предприемат действия,с които да подобрят нещата.Не можем да очакваме,че ще получим желаните промени на готово!Вече на всички би трябвало да им е станало ясно,че,ако зависи само от управляващите,положението едва ли не ще си остане същото.
Алхимик,ти не само си студент,но и участваш в СС.Какво мислиш,че е възможно да се промени?
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
ако висшето образование стане платено и в България, каквито тенденции се наблюдават, студентите ще бъдат още по-стеснени материално... а това за разлика от Франция, означава, че способните хора, но финансово необезспечени, ще останат без реални възможности да продължат образованието си...
но за това едва ли някой ще излезе да стачкува!...
способните да мият чинии, а мамините синчета и дъщерички да клатят крака в офисите...
но за това едва ли някой ще излезе да стачкува!...
способните да мият чинии, а мамините синчета и дъщерички да клатят крака в офисите...
-
THE_PARASITE
- Легендарен флуудър
Гражданско общество в България?..... скоро няма да го бъде .....за съжалениеgot написа:Напълно си прав!!! Вярно - повечето студенти, които познавам, не виждат по-далеч от носа си.![]()
По-миналата година протестирахме за увеличените цени на картите ни за градски транспорт...Малцина бяхме надъхани...Като питах много мои познати ще идват ли на протеста- те ме гледат като някаква досадница и викат" НЕЕЕ...Боже..."...ние сме дошли да ходим на кафе...; " Тия хора как не разбират, че тва няма смисъл"...Хилят се и не усещат, че няма смисъл заради хиляди кратуни като тях...Дето само дискотеката и алкохолът са им в главите и пет пари не дават за света около тях.А той точно върху тях рухва...Нищо не ме ужасява в тая страна повече от чудовищното безразличие на младите...Апатия!
Естествено- протестът нищо не постигна...
Не знам, не знам...Как да бъдат мотивирани хората, като се среща повсеместно нежелание отвсякъде...
Ubi concordia, ibi victoria!