Предварителен изпит по математика

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
qwertybg
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от qwertybg »

опа формулата дето дадох е грешна 1 p пове4е съм сложил sorry
Аватар
iliyan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от iliyan »

qwertybg написа:че те фукнции имат обща точка в чви квадрант

нямаше как да смятам дължината на радиус вектора на пресечната точка
Първи е квадрантът, не четвърти. И това с лимесите ми хареса. Да, изчислява се, ама като видиш 1/x не добиваш ли веднага представа за графиката?
С радиус-вектора става, ако не бяха факани стойностите.
Аватар
qwertybg
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от qwertybg »

да бе в 1ви е мааа не уцелих 1цата от бързане а ч...:))
Аватар
qwertybg
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от qwertybg »

та решението приемливо ли е?
Аватар
iliyan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от iliyan »

функцията, която си я кръстил P(x) нали я изследва? И между другото хикса в знаменателя трябва да го има. И тогава й търси първа и втора производна за мин. макс. и инфл. точки. :wink: :wink:
x^2 + 2x + 1 - 1/x = (x^3 + 2x^2 + x - 1)/x
Аватар
qwertybg
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от qwertybg »

абе не я изследвах много .... ии съм забравил знаменателя ... но според мене... не е необходим за6тото като приравним на 0 р(х) и умножим по х той се унищожава.... тва не е неравенство.. хмм наистина ми е доста ЛИТЕРАТУРНО решението... и така...ще видиме колко ще пишат.. ии нали ще дават да си видиме работите ....
Аватар
iliyan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от iliyan »

qwertybg написа:абе не я изследвах много .... ии съм забравил знаменателя ...
Аре диференцирай пак, ама със знаменателя, че да си поговорим наново :wink: :wink:
Аватар
CoHka
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от CoHka »

Знае ли се кога ще излязат резултатите??
Отказвам да приема, че има друга алтернатива, освен успеха!
Аватар
hunt3r
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от hunt3r »

като цяло , аз съм почти 9/10 и сега всичко ще се решава от дипломата , което на мен много не ми харесва .... Иначе , поне според мен трябваше да са малко по-трудни ! Другите изпити в СУ съм сигурен , че ще са 2 пъти по-трудни , така че изобщо няма да ходя на тях ...
Последно промяна от hunt3r на 08 Май 2006, 16:36, променено общо 1 път.
Всичко се решава лесно и бързо с теоремата на "Заеби"
Аватар
iliyan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от iliyan »

hunt3r написа:така че изобщо няма да ходя на тях ...
:shock: :shock: :shock:
Нали трябва да се ходи независимо от оценката. Ако ще и 7 да си изкарал. Или нещо греша? :? :? :?
Аватар
hunt3r
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от hunt3r »

ами нз , от теб чувам за такова нещо , може и да си прав
Всичко се решава лесно и бързо с теоремата на "Заеби"
Аватар
CoHka
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от CoHka »

Всеки си решава дали да ходи или не на редовните изпити. Ако е доволен от оценката от предварителния - не ходи, ако не е доволен се налага. Оценката от предварителния е достатъчна за кандидатсване в университета.
Gohan
В началото бе словото

Мнение от Gohan »

Между другото .. сега задачите бяха много лесни .. прекалено лесни даже. Това означава че бала ще се вдигне неимуверно много :cry: Какъв очаквате да е минималния бал за компютърни науки и другите 2 нови специалности. На мен лично ми се струва че в новите ще се влиза с 30 бал а компютърни науки ще е някъде около 29.2 - 29.5 което е прекалено много
Аватар
Sally
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Sally »

Ами, то това беше целта - да се вдигне бала. Все още не се знае какви са резултатите от изпитите и по какъв начин ще оценяват все пак, според мен със сигурност много ще режат, ако има неточности в решенията, но ще видим другата седмица:-)
Аватар
CoHka
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от CoHka »

Аз имам същите подозрения. Накрая ще стане като в УНСС, ще се влиза само с 6,00. Супер некоректно според мен, това не е присъщо на СУ. Предполагам, че след като излязат резултатите ще се види колко високи оценки има и редовните изпити ще са доста по-трудни. Много кофти за специалностите, за които не се кандидатства само с математика...другите ще се бъхтят за 5 като животни, а ние ще си влизаме с 5,20 за 8 решени задачи в рамките на 1 час. Още по-безумна ми се струва идеята всички задачи да се оценяват с равен брой точки, аз лично се чувствам супер прецакана, защото за единия изпуснат случай на 5 задача и решението ми на 9 и 10(не е много сигурно) ще бъда на едно ниво с някой от СОУ, който си е решил лесните задачки и вместо 5 часа (колко аз се бъхтих) си е направил изпита за 2 часа и си е излязал при вида на последните две задачи. Дано в бъдеще нещата се обмислят по-обстойно, особено що се отнася до кандидат-студентски изпит, никак не ми допада идеята да съм опитно зайче :(
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”