Предварителен изпит по математика
Модератори: svetlio.varna, Boromir
Първи е квадрантът, не четвърти. И това с лимесите ми хареса. Да, изчислява се, ама като видиш 1/x не добиваш ли веднага представа за графиката?qwertybg написа:че те фукнции имат обща точка в чви квадрант
нямаше как да смятам дължината на радиус вектора на пресечната точка
С радиус-вектора става, ако не бяха факани стойностите.
абе не я изследвах много .... ии съм забравил знаменателя ... но според мене... не е необходим за6тото като приравним на 0 р(х) и умножим по х той се унищожава.... тва не е неравенство.. хмм наистина ми е доста ЛИТЕРАТУРНО решението... и така...ще видиме колко ще пишат.. ии нали ще дават да си видиме работите ....
- hunt3r
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
като цяло , аз съм почти 9/10 и сега всичко ще се решава от дипломата , което на мен много не ми харесва .... Иначе , поне според мен трябваше да са малко по-трудни ! Другите изпити в СУ съм сигурен , че ще са 2 пъти по-трудни , така че изобщо няма да ходя на тях ...
Последно промяна от hunt3r на 08 Май 2006, 16:36, променено общо 1 път.
Всичко се решава лесно и бързо с теоремата на "Заеби"
Между другото .. сега задачите бяха много лесни .. прекалено лесни даже. Това означава че бала ще се вдигне неимуверно много
Какъв очаквате да е минималния бал за компютърни науки и другите 2 нови специалности. На мен лично ми се струва че в новите ще се влиза с 30 бал а компютърни науки ще е някъде около 29.2 - 29.5 което е прекалено много
- CoHka
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Аз имам същите подозрения. Накрая ще стане като в УНСС, ще се влиза само с 6,00. Супер некоректно според мен, това не е присъщо на СУ. Предполагам, че след като излязат резултатите ще се види колко високи оценки има и редовните изпити ще са доста по-трудни. Много кофти за специалностите, за които не се кандидатства само с математика...другите ще се бъхтят за 5 като животни, а ние ще си влизаме с 5,20 за 8 решени задачи в рамките на 1 час. Още по-безумна ми се струва идеята всички задачи да се оценяват с равен брой точки, аз лично се чувствам супер прецакана, защото за единия изпуснат случай на 5 задача и решението ми на 9 и 10(не е много сигурно) ще бъда на едно ниво с някой от СОУ, който си е решил лесните задачки и вместо 5 часа (колко аз се бъхтих) си е направил изпита за 2 часа и си е излязал при вида на последните две задачи. Дано в бъдеще нещата се обмислят по-обстойно, особено що се отнася до кандидат-студентски изпит, никак не ми допада идеята да съм опитно зайче 
Отказвам да приема, че има друга алтернатива, освен успеха!