Ванкувър 2010

Форум за най-популярните и масово провеждащите се в Софийския университет организирани спортни турнири, състезания и събития

Модератори: ники, Methuselah

Публикувай отговор
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Re: Ванкувър 2010

Мнение от Бeтон »

Ако немците си останат с този сребърен медал в биатлона до края, Уве Мюсиганг май ще го пратят на улея без шейна и каска.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Хъх... не е смешно, ама си много прав. Да помислим логично.
В преследването нямат шанс за друг медал, освен евентуално пак Нойнер. Кузмина е по-стабилна в стрелбата, а там са 4 стрелби. Нойнер ще има сериозни проблеми поне в единия прав. А Кузмина никак не е бавна - ако пак улучат ваксата, има да я гонят...
В индивидуалното Хенкел и Глагов имат шансове, но Андреа трябва да внимава със стрелбата, а Мартина трябва да е нехарактерно бърза (особено ако стандартът се запази). Златото не е невъзможно (особено за Хенкел), но ще им трябва и немалка доза късмет.
Масовият старт си е непредвидим, така или иначе. Там също не е изключена подобна "изненада" като тази днес (кавичките са, защото титлата на Кузмина съвсем изобщо не е изненада - аз самата я бях писала в петицата в един сайт, където правим прогнози за стартовете от СК по биатлон).
...
Но ако германките не спечелят щафетата, Мюсиганг ще има да се надява да го пуснат по улея... убедена съм, че ще му измислят по-брутално наказание. Мисля обаче, че няма да е необходимо - особено ако руснаците не успеят да налучкат ваксата, както явно се случи днес.

За немските мъже просто няма какво да говорим - при провал на норвежците и луд късмет на Пайфер и Грайс, може да закачат някакъв медал в някоя от дисциплините. Плюс, надявам се, медал в щафетата, макар че руснаци, норвежци, австрийци и французи няма да се дадат без бой. Така че медалът там има по-скоро пожелателен характер - но така е то, без Рико Грос и Свен Фишер... дълго ще има да им търсят заместници германците. И няма да намерят. :|
Така че и Франк Улрих може да прави компания на Мюси - но по принцип очакванията при жените бяха значително по-големи, така че треньорът на мъжете може да е относително спокоен за здравето и благосъстоянието си. :mrgreen:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Това ски скоковете са доволно тъп спорт. Тия с шейните пък нямат акъл. Аз с колата да дигна 150км/час пак знам, че има шанс нещо да излезе извън контрол, пък какво остава с шейна! Да не говорим, че и това с шейните пак е убийствено глупав спорт.
Иначе чакам да видя хокея, алпийските ски и до някъде биатлона. Другите само им запълват програмата. Може би и фигурното парзаляне има доста хора, дето го гледат. Кърлингът ако не беше толкова муден, също щеше да е много готино.
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Ски скоковете изглеждат тъпи, защото конкретно вчера бяха 4-5-ма в час. Всичко останало яко зле.
Но не могат да се радват на динамиката на биатлона, примерно.

Пък какво им е на шейните, скелетона и бобслея? Скоростни дисциплини са. Само за спецове. Един карък излетя и сега ще стартират мъжете от площадката на жените. Тренера на канадския отбор каза, че няма напрежение, това е отстъпката, която е направена, участниците са професионалисти.

Аз пък не понасям слалома и гигантския слалом :pukeleft: :pukeleft: :pukeleft: Кефи ме спускането и супер джи-то.

Кърлинга е надлъгване и затова е муден :wink: :wink:
Анала нямат специалисти по този спорт и затова излъчват само финала и срещата за бронза.

То пък по хокея сякаш имат... :lol: :lol: :lol: :lol:
Ценко Симов гледа няколко мача от NHL и КХЛ преди олимпиада, колкото да е наясно кой от кой отбор е и къде е в класирането, както и да си припомни кога има айсинг и кога оф-сайд, че в Америка е едно, а в Европа - друго.
Изображение
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

На мен пък слаломът ми е най-интересен, понеже разликите във времето на състезателите са минимални и има повече драма...
И чакам с нетърпение мъжкия биатлон довечера. Да живеят пиратските начини за гледане на телевизия!
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Norwegian Wood написа:На мен пък слаломът ми е най-интересен, понеже разликите във времето на състезателите са минимални и има повече драма...
Добре че е слалома и гигантския, че поне в първия манш да се изявяват изключително алпийски нации като Сирия, Ливан, Гватемала, Мадагаскар, Индонезия, в т. ч. и България.
В скоростните дисциплини такива забележителни участия са ограничен брой.
Norwegian Wood написа:И чакам с нетърпение мъжкия биатлон довечера. Да живеят пиратските начини за гледане на телевизия!
И анала ще го дават.
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Е, Илияне, ако Килиан Албрехт не отпадне в първия манш, може и ние да се изявим във втория. Напоследък имаше класирания между 30 и 40-то място, така че при добро стечение на обстоятелствата не е изключено да попадне в трийсетицата.
А слаломът е приятна за гледане дисциплина - аз не харесвам супер джи-то и гигантския слалом. Спускане, слалом и комбинация rule! Как ми липсва Хетил (да бе, знам, че не е баш "х", ама не мога да си изчекна клавиатурата).

Ей, пък вижте какво клипче намерих онзи ден (с другия ми любим скиор): http://www.youtube.com/watch?v=W5ReeagmngQ. Няма такъв старт, няма такъв смях. Не знам дали сте гледали въпросното състезание, но спускането му беше абсолютно уникално.

Оф, и айде да почва биатлона, да видим как ще се представят Краси и Мишо. Впрочем, имам добро предчувствие за индивидуалното и тяхното участие в него. :wink: Но да видим - трябва да вкараме двама от нашите в преследването - всичко друго ми се струва провал.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

То пък Килиян Албрейт голям българин. Едно класиране в 30тицата не съм му видял.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Ми виж сега - като си нямаме наши, ще си внасяме чужди. Класиранията му в 100% от състезанията, които завърши, са по-добри от тези на Стефан Георгиев.
В тоя ред на мисли, аз много се радвам на Урс Имбоден и успехите му. Може да не е сред медалистите, но е постоянен в топ 30. И щом собствената му страна казва, че няма място за него в националния й отбор, сега Молдова си имат един много класен слаломист. А швейцарците изнемогват в същата тази дисциплина - да, имат Берто, Цюрбриген и Вилета, но не и шансове за медал. Най-много да вкарат един от тях в десетката.
В края на ноември
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Абе, вместо да стимулираме развитието на български състезатели, ние взимаме стари чужденци. Молдова пък много са цъфнали с тоя Имбоден. Не виждам, каква им е ползата от това нито нашата от Килиан Албрехт.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Ами, Ники, чрез Имбоден Молдова имат човек в топ 20 на класирането в слалома за СК. Там Килиан е 51-ви - пак има някакви мизерни точици.
И не знам колко са цъфнали федерациите с тези натурализирани спортисти, но е факт, че в това класиране НЯМА друг молдовец или българин.
...
Пък и я гледай какво стана вчера в женския биатлон - като не щат руснаците Кузмина, тя пък спечели златен медал за Словакия. Дали Аликин не е изпсувал на ум, задето са я изпуснали? :mrgreen:
...
Браво, Краси! Браво, браво, бра-во! :cheers: Програма максимум за него е изпълнена дотук.
В края на ноември
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Дам, браво, чудесна стрелба. И тоя дъъъжд... уби цялата интрига.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Norwegian Wood написа:Дам, браво, чудесна стрелба.
С тази стрелба - спортна стрелба с пушка на лятната олимпиада.

А бягането :scratch: :scratch: :scratch: :scratch: :scratch: :scratch:
На нашите да им са завещани 2 нули преди старта, дори изстрели да не произвеждат, дори да прехвърчат през рубежа, пак нямат шанс :lol: :lol: :lol: Факт.

Който не ни знае - с пълна квота сме за първи път от 18 години :wink: :wink: :wink: :shock: :shock: :shock:

Не видяхте ли Ландертингер? Изпадна от 30-ката, но с 4 грешки преди финала дърпа като локомотив. И не падна след финала да му текат слюнките, а просто се подпря замислен за преследването :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Що бе, много весело стана. Кога ще видиш Чудов, Ханеволд и други фаворити да пристигат на такива гигантски (за техния стандарт) разлики? Ще ми бъде интересно да видя утре резултатите от прогнозите на "колегите" от френския сайт - дали ще има някой, познал дори един от топ 5 (с изключение на Свендсен, разбира се - той беше ясен).
Аз се сетих за една щафета - мисля че беше в Оберхоф - дето мъглата беше толкова гъста, че всички отиваха на стрелбището, пускаха възможно най-бързо изстрелите и директно заминаваха да въртят обиколки. Помня, че Франк Лук тогава трябваше да стреля за германците и се беше разсмял, щото изобщо не виждаше стрелбището. Е, прекратиха състезанието, но беше много забавно за гледане. Съжалявам, че го нямам на запис.

А нашите оправдаха очакванията ми - двама в преследването, един в точките. Асен бше прав: ако бяха с по-предни стартови времена, наистина можеха да свалят много време от резултата си - Мишо вероятно цяла минута, а Краси - двайсетина секунди, което щеше да му даде 15-то място. Въпреки това обаче - отличен старт на нашите, все пак двама са с чиста стрелба, един - само с една грешка. Само Владо се поизложи със стрелбата. :cheers:

Бетоне, Краси и Мишо бегово дръпнаха много в последно време, недей така. Катето Дафовска като ни разглези и давай... Млади са още, Краси е по-малък от нас, дай му време. Много интелигентно си провежда състезанията, има голямо бъдеще пред него. Миро и Мартин наистина са много, много бавни - но какво да се прави... поне момчетата няма да ни изложат. Ела гледай какво става на женската щафета - нашите ще ги търсят из гората по тъмно, да ги спасяват от мечките...

Колкото до Ландертингер - той още от миналата година е ясен. Заедно с Бергер и Хафсас са такива, че не си е работа да се навърташ около стрелбището, докато стрелят. Шансът да пострадаш е огромен. Шансът мишените да пострадат - далеч не толкова голям. Но пък и не би искал да те гонят, де... :mrgreen:
В края на ноември
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

Мен пък бабунките снощи вечерта ме израдваха,но бяха жени.
Казаха,че мъжете са по-интересни в тази дисциплина,но никакви идея кога ще ги дават.
Pick your moment and make the right play...
Изображение

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Спорт”