[КСК 2010] Математика

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: КСК 2010/2011 Математика

Мнение от invisible »

сри за оффа ама матурата по математика задължителна ли е :roll:
Изображение
Аватар
DuDuTy
В началото бе словото
Специалност: Икономика с английски език
Курс: втори

Мнение от DuDuTy »

И аз сори, че се отплеснах. Матурата по математика не е задължителна, но съм в ситуация, в която освен по литература, математика и английски нищо не знам и рискувам ако пиша друга матура да не изклася, което ще е голяма гавра :oops:
Икономика с английски език II курс
What gets us into trouble
is not what we don't know,
It's what we know for sure,
that just ain't so.
vicho_
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от vicho_ »

martosss написа:На мен също не ми е ясно трябва ли да се явявам на редовния изпит, макар че имам хубава оценка на първия изпит(6)?
Няма вече такова нещо 'предварителен' изпит.. и трите са редовни ;)
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

DuDuTy написа:...
Извинявам се тогава, не знаех, че са го променили.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
master_man
В началото бе словото

Мнение от master_man »

DuDuTy написа:
(6) Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като една от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит. Не участват оценки от профилирана, задължителна професионална, задължителноизбираема или свободноизбираема подготовка.
(7) Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по чужд език, като едната от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит.
:roll:

http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... atelen_bal
Така, значи да разбираме, че тези от нас, които имат 6.00 за 9, 10, 11 и 12 клас, не е препоръчително да се явяват на матура, поради факта, че оценката от матурата ще им стане балообразуваща?
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от morfei »

Лелеее, тва новото правило направо ме счупи. Сега на всичко отгоре ще трябва и да се мъча за 6.00 на матура, че иначе пада бала. Няколко технически грешки - 5.50 на матура и 1 единица надолу в бала. :x А не виждам по какво друго да правя матура, при положение, че само по математика съм добър. По каквото и друго да карам ще ми свали доста дипломата. :bounce:
Компютърни науки 1 курс
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

е има ли значение като след това така или иначе никъде няма да ти трябва тая оценка :roll: не е ли по добре 1 тройка по география да кажем вместо да да се притесняваш дали няма да объркаш някоя сметка на матурата .. въпреки че се съмнявам с 6 през всички години по мат да не може да си изкараш отлична матура :roll:
Изображение
Аватар
morfei
Форумно зомби

Мнение от morfei »

issoax написа:е има ли значение като след това така или иначе никъде няма да ти трябва тая оценка :roll: не е ли по добре 1 тройка по география да кажем вместо да да се притесняваш дали няма да объркаш някоя сметка на матурата .. въпреки че се съмнявам с 6 през всички години по мат да не може да си изкараш отлична матура :roll:
Въпроса е дали ще изкарам за тройка по география. Истината е, че дипломата ми ще е отлична, и една тройка по география доста ще се отличава, а и не е ясно колко ще хвана на матурата. Ако изкарам 2 ми е отишло кандидатстването. Най-вероятно ще правя матура по математика, но ще внимавам изключително много, че всяка грешка ми сваля от бала. :?
Компютърни науки 1 курс
Аватар
goshkoutd
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от goshkoutd »

А тази таблица как да я разбирам?

Изображение
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

goshkoutd написа:А тази таблица как да я разбирам?

Изображение
Или кандидатсваш с изпит, или кандидатстваш с матура, но при условието, че матурата се смята с по-нисък коефициент, т.е дори и да имаш 6 на матурата, няма да стигнеш максималния бал (30).
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
goshkoutd
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от goshkoutd »

Toва е пределно ясно, втората колона от таблицата - оценката от дипломата... Ако държа матура по математика за оценка по математика от дипломата вземат ср.аритм. на оценките от четирите години или от изкараната оценка от матурата по математика. Защото ако вземат оценката от матурата.... оставам без коментар. Всеки сам да си направи изводи какво става.
Jun Jan
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Jun Jan »

Според мен трябва да си изясним приоритетите. Например аз, тъй като искам да уча в СУ, а за СУ трябва само математиката като балообразуваща оценка, имам намерение да рискувам да си проваля отличната диплома с матура по английски, само и само да не се прецакам с матура по математика... Малко съм объркана, защото до преди 2 дни щях да правя точно обратното, но като го видях това балообразуване, което по някаква невероятна глупост излиза толкова късно, реших, че не искам да си рискувам и без това средната оценка - 5.05, от изпита.
И между другото, нали не е задължително да се ходи и на редовния, защото на мен ми съвпада с датата в УАСГ?
Dream big!
Jun Jan
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Jun Jan »

А, що се отнася до саркастичните забележки по адрес на по-нежния пол - всеки, който се е насочил към ФМИ (и другите факултети, рабира се) го прави с усилия, едва ли само и само, за да влезе. Друг е въпросът, че възможностите на някой не са толкова големи, колкото на други. Но това не е причина за такива подмятания. :wink: И без това всички сме под напрежение. Ясно е, че изпитът не е от най-трудните, но в изпитна ситуация и това е много субективно. Така че, моля Ви, проявявайте повече разбиране. И нека се подкрепяме.Все пак всички преследваме една цел. Не би следвало се обезкуражаваме още повече с оценки от типа: колко тъпи щели да са приетите тази година и колко елементарни били изпитите.
Dream big!
rounders
От дъжд на вятър

Мнение от rounders »

Аз пък не виждам защо се впрягате толкова за матурата по математика. Нивото и е в пъти по-лесно от задачите в СУ. Ако не вярвате вижте миналогодишната матура, която уж беше много ама много трудна.. Ако ще се влиза в СУ то тази матурата по математика не би трябвало да е проблем поне според мен.
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

rounders написа:Аз пък не виждам защо се впрягате толкова за матурата по математика. Нивото и е в пъти по-лесно от задачите в СУ. Ако не вярвате вижте миналогодишната матура, която уж беше много ама много трудна.. Ако ще се влиза в СУ то тази матурата по математика не би трябвало да е проблем поне според мен.
+1

@Jun Jan предполагам че част от обвиненията са заради моите изказвания .. съжалявам ако ги разбираш като саркастични забележки :? те всъщност би трябвало да те успокоят че вероятността да влезеш желаната специалност с не толкова голям бал е по голяма от колкото при мъжете ;)
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”