Проблема на модерното, образовано и либерално общество с БНС

Модератори: Don Horhe, Lord

Аватар
Tommy
Плиний Стари

Re: Проблема на модерното, образовано и либерално общество с БНС

Мнение от Tommy »

БНС... :lol: Помня веднъж като срещнах един познат, който се оказа техен член и го разпитах за орагнизацийката му. Зададох му резонните въпроси - след като се набъркват в политиката, на какви кадри разчитат, какво отношение имат по ключови актуални проблеми, каква програмна платформа са изработили и т.н. Признавам си, че ги зададох, като предварително знаех отговора, но все пак беше, ако не интересно, то поне забавно. Защото се наслушах на такива безумни неща, че се чудех да се смея ли на глупостите, които могат да изговорят за 5 минути или да се ядосвам, че има токова прости и необразовани млади хора.
Ще дам само един конкретен пример, във връзка с въпроса ми за кадрите, на които разчитат. Та момчето ми отговори, че те наистина нямали много специалисти, обаче видиш ли ти, имали хора с много добри идеи. Дотам щеше да се изчерпи разговорът, ако не се бях осмелил да попитам какви са тези идеи. Отговорът беше, че според някакъв си там, в БНС/"Гвардия", проблемът с малцинствата щял да се реши, като ги отделим от българите, построим им, цитирам относително точно, "нещо като американски къщи" и ги отцепим от обществото в затворено гето. Ето тук онемях. :) Излезе, че сума българи ще си се гъчкат в панелки, а пък бенесарите ще строят американски къщи за циганите... :lol: И това ми е дадено като пример за добра идея и то родена от "националисти"... Естествено, те нямаха и нито един отговор по отношение на основните проблеми в България днес и решението им. Всеки разговор се обръща към циганите и се започват едни познати тиради. А за политическа платформа, нищо, че се явяват на избори и дума не можеше да става. Имам съмнения, че не им беше и хрумвало, че им трябва такова нещо.
А отгоре на всичката им глупост и необразованост, трябва, ща не ща, да ставам свидетел и на простотията на тези лумпен-националисти, тъй като на всеки десети ъгъл е минал някой да се разпише със спрей. Та даже и сградата на Ректората не пожалиха тези родолюбиви момчета.
Дългичко излезе, но не се сдържах, просто защото с времето изгубих търпимост към надъхани и комплексирани гаменчета с посредствени способности и високи претенции и амбиции.
ПП:Урагане, оправи си и правописа на заглавието на темата: "проблемът", а не "проблема", че ще реши някой, че бенесарите сте си забравии българската читанка и българското букварче някъде.
Knights of the Cross
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Ураган написа:Преди да ми критикуваш правописа, пробвай да събереш " Проблемът на модерното, образовано и либерално общество с БНС " в заглавието на тема, тогава пак ще си говорим :)
Е, след като си влязъл филология, без да си получил елементарна грамотност от средното си образование, постарай се поне във висшето си да я придобиеш.
Ураган написа:Колкото до " кадрите " на БНС, ще слушаме теб и твоите познати.
Ами моят пример е не само с привърженици, но и с техни членове. Достоверен е, а и смятам, че е доста по-обективен, отколкото евтиното и неграмотно словоблудство, което ти изсипваш под формата на агитация.
Knights of the Cross
Аватар
Bagatur
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от Bagatur »

Markov написа: Багатур, мило мишленце, трябва ли да обяснявам колко неуместно си поставил един до друг Вазов и Достоевски.
Май че информацията ти за тях се изчерпва, само с националността , пък те хората и литература са писали.
Само не ми казвай, че си ги чел, че май като гледам крайния резултат не е трябвало да се хабиш... Я , отиди на един излет, майката природата да ти налее ум в главата, както те съветва твоя другар ураган, па барем природата ти помогне...
Поставям ги един до друг по един единствен белег, в случая привързаността към съответния им народ и това, че са правили каквото е по силите им за неговото добруване. Именно това е същността на родолюбието и да, чел съм произведения и на двата автора, за да знам какво говоря. Просто си крайно предубеден по въпроса за национализма и ти изнася да пишеш заучени глупости, че бил "ограничаващ" и така нататък.
Strength and honor.
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Чакай да го изгледам довечера и ще го коментирам. :lol:
Knights of the Cross
Markov
Танцуващия с клавиатури
Курс: завършил

Мнение от Markov »

Bagatur написа: Поставям ги един до друг по един единствен белег, в случая привързаността към съответния им народ и това, че са правили каквото е по силите им за неговото добруване. Именно това е същността на родолюбието и да, чел съм произведения и на двата автора, за да знам какво говоря. Просто си крайно предубеден по въпроса за национализма и ти изнася да пишеш заучени глупости, че бил "ограничаващ" и така нататък.
Преди да продължа по темата, Bagatur, ще ти напомня, че "двата автора" е пример за направилно съгласуване вследствие на непознаване на българския, правилно е "двамата автори". Нали не искаш да си помислим, че не владееш на достатъчно добро ниво майчиния си роден, мил български? Предполагам, че учиш или си учил в университет, та затова ми е особено неприятно да досаждам на всички с бележки относно правописа ти...

Относно сравнението - същността на родолюбието не е основа за литература, драги Багатур. Съжалявам, но Достоевски е добър писател, не защото е националист, а защото е добър писател. Основното изискване на литературата е да можеш да пишеш, а какво и как и какъв оттук нататък е бил авторът са вторични обстоятелства, които не са в състояние да определят написаното като висока литература. Знам, че хора като теб мислят, че добрата литература е патриотичната и патриотичната е добрата литература, но се боя, че тва е шизофренно слепване на две области, които нямат нищо общо помежду си. И не води до нищо освен до лош естетически вкус, каквото бе и сравнението ти между Вазов и Достоевски. А в по-широк контекст води до това че българско родолюбие има много, но добрата литература в България е малко или съвсем я няма. И не говоря само за сега, а за цялата българска литература, или поне това, което се назовава така.

И как изръси тази тъпотия че писателите правят всичко за "добруването на народа" ? Не, наистина, как я изръси? :shock: :lol: :lol:
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Ураган
Да знаеш, че събитието ще е доволно заснето от един курс по фотография....
Затова....нинджи...качулки...маски...и така...че виждаш кво сатана с Алексей Петров :) :) :)
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Ураган написа:2. Защо не коментира видеото на младия учен? Нима той не е " кадър " на БНС?
Ами изгледах го, но не ми каза нищо ново. А трябваше ли? Проблемът, който той засегна не е от вчера и е добре известен.
Още повече, виждам, че си пуснал видеото, не с цел да кажеш нещо ново, за да се види, че в БНС имали учен. Да, ама първо, научни сътрудници много, да не говорим, че във всяка партия има. Второ, разликата е, че тук не говорим за един научен сътрудник от БНС, а за членската маса и електората им, като цяло. А те в цялостния си вид са такива, каквито бяха описани по-горе. Един човек, какъвто и да е, няма да промени облика им. Просто не могат да се пробутат за събирател на интелигентния и образован вот, не само защото досега не са го получили, не само защото и не могат да го привлекат с нещо, ами и защото те самите добре го знаят и се целят в неграмотни и полу-грамотни кръгове от избиратели, на които да си пробутват материалите и лозунгите.
Knights of the Cross
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Мда, а те тези биографии ги нямат. В противен случай щяха да ги навират в носовете на обществото по същия начин, по който го правят със смехотворните си възгледи.
Knights of the Cross
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Чакай сега, че ще почнем пак да се повтаряме. Всякакви има. В този случай обръщам внимание на мнозинството, защото все пак говрорим за членска маса (може и масичка, ако искаш да сме по-точни :) ) . Да провокираш чувство на национализъм и патриотизъм, чрез насаждане на расизъм и ксенофобия, на мен това не ми прилича на политическа платформа за партия, която се явява на избори ("Гвардия"), нито на адекватна непартийна организация (БНС). Та затова - каквито са им методите за привличане на избиратели, такъв им е и електоратът. И не, не всичките са психично слаби, голяма част са си просто умствено слаби. :lol: Има и комплексни случаи, като лидера им, но те са вече отделна тема. :)
Knights of the Cross
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

Ураган написа:за да ги има Гвардия, си има причина. Колкото и да не харесва на хората.
Не, че казваш голяма мъдрост и откритие, но все пак е първото твое почти изречение, в което намирам смисъл и одобрение....
Едит: Ааааа...и хубаво, че са били от B&H, че да стане по-забавно и цветно там...
.....аааа бай да уей...кви бяха тия палестинци...и те ли са потомствени легионери...или са от фейсбук фенпейджа на генерала ?! :)
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

Неее...Урагане...тва за B&H си беше абсолютно по темата, защото "супер принципните", последователни в идеологията си БНСарци...едно време разправяха как B&H са техен принципен враг...че те не са скинхедс, а просто родолюбиво и патриотично движение...
Даже евродепутатът Митко Стоянов, когато още движеше с тях...разказваше прословутите истории как B&H са срали в бидони и буркани за да ги хвърлят по щаба на БНС...и разни легенди за тва как са се замеряли с молотовки и не знам си кво....
В същото време B&H, когато все още идейната част от тях поддържаше сайта на български, а не на шльокавица...разказваше как БНС не са никакви патриоти и националисти, понеже взимали пари от евреите за да са противници на B&H и расовата идея...
бла-бла-бла-бла...
...в крайна сметка днес ги виждаме рамо до рамо...ръка за ръка....може би шото е деня на влюбените...не знам....
Всеки случай... на едно се събраха НЕрасисти, расисти, хора, които взимат пари от евреите и еврейомразци....все принципни хорица :)
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

Идеята е, че едните го отричаха дълги години, а другите отричаха първите, защото взимали еврейски кинти...и подривали дейността на истинските патриоти...
В крайна сметка тези...значителни различния, бяха забравени в името на това шествието от 50 да стане на 250 човека...
...с което искам да кажа, че БНС, независимо от това дали си техен член или не...са безпринципни и непоследователни в идеите си...сиреч...кофти стока
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Трябва ли да сме толерантни към нетолерантните? Да, ако смятаме, че толерантността е висок жизнен принцип. Ако не сме толерантни и към тях, значи сме просто двулични лицемери.
БНС не са моята организация, то пък коя ли е моята, освен една, която вече умря, за мое удоволствие - само Паган я знаеше. Но ако трябва да избирам между либералните политически коректни фешънчета и тях, ще избера тях, определено. После ще съжалявам за избора си, но още по-сигурно е, че ще съжалявам и ако не съм ги избрал. :roll:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

http://razkritia.com/%D0%BA%D0%BB%D0%B5 ... %B0%D0%B2/
:lol:
За Рачка не знам, но клипа отдолу е интересен
Изображение
„Той се смееше в обратнопропорционална зависимост спрямо съдържанието на хумор в ситуацията.“
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

При мен в началото си работеше и беше наистина добро попадение. :)
Knights of the Cross
Публикувай отговор

Обратно към “България”