Ще ти кажат "иди на следващия и направи повече"master_man написа:Здравейте,
Казвам се Марин и тази година завършвам средното си образование. Насочил съм се към ФМИ, специалности КН и СИ. На предварителния изпит изкарах оценка 5.45доста тъжно за мен ;Д
Та исках да попитам дали знаете възможно ли е оценката от предварителния изпит да се обжалва по някакъв начин? Трябват ми 5 стотни и няма да се откажа докато не ги получа!
[КСК 2010] Математика
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
vicho_
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Re: КСК 2010/2011 Математика
-
master_man
- В началото бе словото
Доста тъжно 
В момента пред мен има 70 момчета и следват още 2 изпита. От тях предполагам, че ще излязат поне още стотина отлични оценки и ако аз нямам такава едва ли ще се вредя в надпреварата. За 5 стотни ...
В момента пред мен има 70 момчета и следват още 2 изпита. От тях предполагам, че ще излязат поне още стотина отлични оценки и ако аз нямам такава едва ли ще се вредя в надпреварата. За 5 стотни ...
- Eleanor
- Летящите Пръсти
- Курс: първи
,което си е тъпо, защото и на мен не са ми сметнали задача само защото не е решена с материала, който се включва в изпита, а по много по- кратък начин без мн описания и прочие (визирам 7-ма)vicho_ написа:Ще ти кажат "иди на следващия и направи повече"![]()
, така че аз те съветвам да ходиш поне да си видиш работата, за да знаеш какво да не правиш другия път
-
master_man
- В началото бе словото
Натъкнах се на интересна информация. Тази година балообразуващи оценки ще са оценката по математика от зрелостния изпит (утроена) и удвоената оценка от дипломата по математика, за разлика от минали години, когато се взимаше оценката по физика от дипломата.
Това, което ме притеснява в случая, е как точно ще се образува тази оценка от дипломата по математика - дали тя ще е средно аритметично от оценките за четерите години (9,10,11,12 клас) или ще се смята, взимайки се впредвид оценката от матурата по математика, ако се явяваме на такава, и оценките от ЗИП математика? Ако решат да направят така, че оценката от матурата да оказва влияние на крайната оценка в дипломата за средно образование и това ефектира върху крайния бал за СУ, то силно се съмнявам някой да се яви на такава матура. По-скоро хората биха избрали да изкарат тройки на матура по английски език примерно, но да не си развалят бала с оценка, различна от пълно 6, на матурата по математика.
Това, което ме притеснява в случая, е как точно ще се образува тази оценка от дипломата по математика - дали тя ще е средно аритметично от оценките за четерите години (9,10,11,12 клас) или ще се смята, взимайки се впредвид оценката от матурата по математика, ако се явяваме на такава, и оценките от ЗИП математика? Ако решат да направят така, че оценката от матурата да оказва влияние на крайната оценка в дипломата за средно образование и това ефектира върху крайния бал за СУ, то силно се съмнявам някой да се яви на такава матура. По-скоро хората биха избрали да изкарат тройки на матура по английски език примерно, но да не си развалят бала с оценка, различна от пълно 6, на матурата по математика.
- morfei
- Форумно зомби
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
Справочника ще излезе до края на месеца и всички ще получим отговор скоро. Иначе до оценката ти - няма начин да се промени.
Компютърни науки 1 курс
- mindfreak
- В началото бе словото
дерзайтее до следващия изпит..
some people understand, some dont... some people realize, some people wont
http://www.facebook.com/ivan.petev
http://www.facebook.com/ivan.petev
-
Jun Jan
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: http://i1004.photobucket.com/albums/af1 ... demony.jpg
Хора, гледам сега балообразуването и се хванах за главата. Вече не се взима по-голямата оценка - матура или оценка диплома по математика, а ако сме карали матура, тя става балообразуваща. Това е... ужасно. Вие как мислите? И олко от Вас смятат да държат матура по математика?
Dream big!
Аз имам 5,50 по математика в дипломата, така че ще си ходя на матурата за 6,00. За 5,50 мисля,че трябваха 80т някъде от 100, така че едва ли ще е много трудно да се хване 5,50 и от горе с една средна подготовка,а щом се готвиш за влизаш в СУ би трябвало да имаш знанията за поне 5,50 да не говорим,че трябва и за 6,00..Jun Jan написа:Хора, гледам сега балообразуването и се хванах за главата. Вече не се взима по-голямата оценка - матура или оценка диплома по математика, а ако сме карали матура, тя става балообразуваща. Това е... ужасно. Вие как мислите? И олко от Вас смятат да държат матура по математика?
На мен също не ми е ясно трябва ли да се явявам на редовния изпит, макар че имам хубава оценка на първия изпит(6)?
И ако трябва, то вторият ми въпрос е, може ли да си разменя изпитите, тоест записал съм се на втория предварителен, но искам да се явя на редовния(защото така искат), та може ли да ги сменя двете дати и да се явя на редовния вместо на втория предварителен, защото той е задължителен?
А иначе аз също този изпит го взех само за сигурност, принципно съм си кандидатствал във Великобритания и ако там ме приемат адиос мучачос
То с тия задачи не знам какви уникати ще влезнат... от тях(задачите) задачи 7 ги решаваш от рас... останалите три ако имаш някой по-уродлив сборник или даскал и ще ги направиш също, въпросът е да ги опишеш добре. Интересно ми е как ще се изгаврят на следващите изпити.. ще ни питат колко е лицето на триъгълник с ли
И ако трябва, то вторият ми въпрос е, може ли да си разменя изпитите, тоест записал съм се на втория предварителен, но искам да се явя на редовния(защото така искат), та може ли да ги сменя двете дати и да се явя на редовния вместо на втория предварителен, защото той е задължителен?
А иначе аз също този изпит го взех само за сигурност, принципно съм си кандидатствал във Великобритания и ако там ме приемат адиос мучачос
Ъъъъ... Хвърли ме в тъча. За кои специалности си говорим?Jun Jan написа:Вече не се взима по-голямата оценка - матура или оценка диплома по математика, а ако сме карали матура, тя става балообразуваща.
Гледала съм балообразуването и честно казано или не мога да чета, или явно не схващам какво значи оценката от дипломата. А ме съмнява да е някое от двете, така че къде ги четеш тези неща?
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Кой ви каза, че не се взима по-високата оценка?
Където гледате на сайта, никога не е пишело, че се взима по-високата по простата причина, че на същото място в справочника под голяяямата таблица с баообразуването на специалностите има една звездичка, която гласи, че се взима по-високата от двете.
Където гледате на сайта, никога не е пишело, че се взима по-високата по простата причина, че на същото място в справочника под голяяямата таблица с баообразуването на специалностите има една звездичка, която гласи, че се взима по-високата от двете.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
- DuDuTy
- В началото бе словото
- Специалност: Икономика с английски език
- Курс: втори
(6) Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като една от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит. Не участват оценки от профилирана, задължителна професионална, задължителноизбираема или свободноизбираема подготовка.
(7) Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по чужд език, като едната от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит.
http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... atelen_bal
Икономика с английски език II курс
What gets us into trouble
is not what we don't know,
It's what we know for sure,
that just ain't so.
that just ain't so.
е чудо голямо то матурата не ви ли е 1 вид повишителен изпит
чак не вярвам да не изкараш поне колкото ти е в дипломата .. е ще има изключения ама предполагам няма да са масови 
- DuDuTy
- В началото бе словото
- Специалност: Икономика с английски език
- Курс: втори
Дипломата ми по математика е 6.00, едва ли мога да изкарам повече
.Може да загубя няколко стотни сега с матурата, но предполагам няма да са фатални.
Последно промяна от DuDuTy на 14 Фев 2010, 12:59, променено общо 1 път.
Икономика с английски език II курс
that just ain't so.
that just ain't so.