Право първи курс 2009-2010г

Архив на всички останали категории.
Заключено
Аватар
Ivanxou
В началото бе словото
Специалност: Право
Курс: втори
Обратна връзка:

Re: Право първи курс 2009-2010г

Мнение от Ivanxou »

iodine написа:
Ivanxou написа:
WickedWitch написа:Колко време те препитва, какво ти се падна? : ) Честито за оценката!
Не повече от 5 минути.Падна ми се "Османска правна система - компоненти и източници на право" и "Организация на съдебната власт в Княжество България".Колкото повече знаеш, толкова по-бързо и "по-безболезнено" минава 8).
:shock: Герой!

P.S.

Препоръчваш, примерно, по първата да започем направо с Шериат (и общо изброяване на източниците)?
Дам, точно така.Почваш с шериат, казваш всички, после турско светско право и т.н. Просто уводните "ала-бала", не ги изисква, пак казвам всеки трябва
да си говори по темата ;).
mihaela_a, мен нито първия, нито втория въпрос ме остави да му ги разкажа целите ;).Просто види ли, че знаеш и му говориш това което иска да чуе, минава нататък.
Аз - СУ 16:0 :cheers:
Изображение
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

iNCodE написа:.., а помага ли, когато студент се обърка, смисъл, ако не се сещам нещо...дали може да зададе някакъв конкретен въпрос, чрез който да се подсетя... за какво да говоря ? въпросчета.... хм? :>
Зависи. Ставала съм свидетел на това как затапва човек с въпроси. При мен на поправителния се държеше любезно и задаваше насочващи въпроси, ако някъде тръгнеш в грешната посока. Просто зависи от настроението.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
RA[sgB]
Да живей словото
Курс: четвърти

Мнение от RA[sgB] »

Със закъснение след като и аз минах и то с висока оценка мога да кажа,че Токушев може само да се гордее,че в днешно време има толкова отговорни студенти!В моята група нямаше човек,който да не му беше изчел и двата учебника,дори и тези,които скъса...всички са приели присърце този изпит и това може само да радва професорът и да го кара да бъде по-благосклонен,което напрактика не става...Мисля,че това е основната грешка на Токушев-че трудно ще оцени огромния труд,който всеки от нас е хвърлил и че понякога не се взимат под внимание само знанията, а и старанието,което неимуверно си личи,че си положил като започнеш да му говориш!
lychezarna
В началото бе словото
Специалност: машинен инженер
Курс: завършил

Мнение от lychezarna »

Това, което може да се каже за Токушев, освен всичко казано досега е че той отлично си знае въпросите, по които изпитва и е най-малкото обидно като започнеш да го убеждаваш, че не е така. Колеги, говорете само по въпроса, никакви добавки от други въпроси. Малко да е по въпроса да е.Само да отговоря, че в неговия учебник повереник се е наричал адвокатът в началото на появата в съдебната институция.
Аватар
marrriq
Пишете, о, братя

Мнение от marrriq »

Изпита в 8 ли започва или в 9 ? И в колко часа трябва да сме там :mrgreen:
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

От 9 почва изпита, но е препоръчително да си поне половин час по-рано там :) но пък както си прецениш..
Аватар
marrriq
Пишете, о, братя

Мнение от marrriq »

Добре,благодаря много за информацията,защото чух и версия за начало в 8 часа и се позачудих :)
Аватар
white.swallow
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от white.swallow »

Някой знае ли от колко часа е изпитът на 11 група, че тук спорим с една колежка...Дали е от 13.00 или има изменение? :)
Винаги прощавам на враговете си - за тях няма нищо по-дразнещо от това.
Аватар
WickedWitch
Форумозавър Рекс
Курс: трети

Мнение от WickedWitch »

От 9 си е : )) А ти си?
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

Ми някой по-нагоре беше написал, че понеделник, сряда и петък изпитите се провеждат от 9 часа сутринта- демек 11 група е в сряда, значи 9 .. ма не мога да кажа със сигурност. Аз съм в понеделник и, ако се сетя, ще проверя, но не обещавам- не съм убедена, че ще имам мозък и за това :mrgreen:
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Мнение от svetlio.varna »

Пфф, днеска беше много кърваво, първо посрещнахме професора с малко сръбска чалга, която не успяхме да спрем овреме заради блокирал телефон. На хоровото "Добро утро" пък не получихме сигнал, че ни е чул, ама изглежда беше в добро настроение, защото имаше едно момиче от друга група, което не се беше явило на нейната дата и професорът без никакви проблеми й разреши да се яви днес. Или по-скоро това не се дължи на факта, че беше в добро настроение, а просто защото беше доста привлекателна мацка, то и аз на мястото на Токушев бих й пуснал... Тоест бих я пуснал :P

Скъсани двама. 3, 4, 5 и една 6-ца и много повторения на репликата "много са ви скромни знанията" :lol: Иначе на мен ми се паднаха средновековно наследствено право и гражданско съдопроизводство. Пятёрку :)
Последно промяна от svetlio.varna на 13 Фев 2010, 21:44, променено общо 2 пъти.
Facebook
Изображение
svetlio.varna
Легендарен флуудър

white.swallow написа:Някой знае ли от колко часа е изпитът на 11 група, че тук спорим с една колежка...Дали е от 13.00 или има изменение? :)
Първоначално изпитът е плануван за 9:00 според графика: http://www.law.uni-sofia.bg/GS/default.aspx
Досега не знам да е имало изменение на този график.
Facebook
Изображение
Аватар
mihaela_a
Постоянно присъствие
Специалност: Право-редовно

Мнение от mihaela_a »

Светльо ти как го разказа тоя втори въпрос?То в учебника си върви паралелно с наказателното мисля..и е мн трудно да се разграничи.. :roll:
"The person you want to be does exist; somewhere on the other side of hard work and faith and belief. And, beyond the heartache and fear of what lies ahead."
Право-редовно,2 курс,II поток,11 група
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Ем аз действах на принципна "убеди професора че знаеш, преди той да те е убедил, че не знаеш" :lol: По първи въпрос бях пушка и той само кимаше одобрително с глава и видимо му беше приятно, че явно човека срещу него е учил на фона на тройките преди мене. По втория въпрос знаех точно 7 изречения, щото то наистина са смесени гражданско и углавно съдопроизводство, ама пак почнах така се едно съм изял учебника от до и таман вече казвам последното изречение и се готвя да почвам да разтягам локуми, за да говоря поне 2 минути по въпроса и той каза "достатъчно колега" и yep :alien:

ПП: Казах името на закона и годината, основните начала, на които се основава законът: публичност, устност, непосредственост, състезателно начало, триинстанционно съдопроизводство и там още 1-2 неща фрагментарно каквото ми изникна в съзнанието и това беше.
Последно промяна от svetlio.varna на 13 Фев 2010, 21:38, променено общо 1 път.
Facebook
Изображение
Аватар
mihaela_a
Постоянно присъствие
Специалност: Право-редовно

Мнение от mihaela_a »

Блазе ти :mrgreen: Завиждам :bom: Честито и дано и ние имаме успех :lol: А ти от средата ли тегли или .. крайче?
"The person you want to be does exist; somewhere on the other side of hard work and faith and belief. And, beyond the heartache and fear of what lies ahead."
Право-редовно,2 курс,II поток,11 група
Заключено

Обратно към “Други”