Предварителен изпит по математика
Модератори: svetlio.varna, Boromir
-
starMonkey
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
- Sally
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Хахаха, СУ много ме изненада и разочарова тази година - какво е това - в ректората съм и задачите дойдоха с един час закъснение, стояхме и чакахме като ненормални час и половина, докато в 10 най-сетне ни донесоха задачи! Представям си другите колко са чакали, това беше направо безобразно, ако на това му викате елитен университет!! В ТУ в 9:10 ни донесоха задачите, въпреки че дори не бяхме в самия технически, а в минно-геоложкия! Не че нещо против СУ, наясно съм, че ТУ си хм...как да кажа...ТУ:))), но просто според мен беше престъпно да ни карат така да чакаме. Представям си кога ще ги има решени на сайта...на есен може би. А иначе задачите бяха доста лесни, само втората половина на десета беше гадничка и не я довърших, все пак съм доволна 
- Sally
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Да, те там ги пишат нощта преди изпита и после слагат във всички пликове една тема и са готови
А иначе за СУ имаше слухове, че бил развален ксерокса и затова....но все пак е безобразно, добре че имаше една приятелка в моята зала, че не знам какво щях да правя.....да завържа нови запознанства освен
А за задачите, с удоволствие ще ти ги дам, но нямам скенер
ако искаш се пробвай на 10-та:
Да се док, че графиките на ф(х)=x^2+x+1 и g(x)=1/x имат единствена обща точка и разстоянието от тази точка до началото О на коорд. система е по-малко от 2.
Първата част е ок, ама втората част нещо не ми излезе както трябва и я оставих, може би ти ще измъдриш нещо, ако ти се занимава
А иначе за СУ имаше слухове, че бил развален ксерокса и затова....но все пак е безобразно, добре че имаше една приятелка в моята зала, че не знам какво щях да правя.....да завържа нови запознанства освен
А за задачите, с удоволствие ще ти ги дам, но нямам скенер
ако искаш се пробвай на 10-та:
Да се док, че графиките на ф(х)=x^2+x+1 и g(x)=1/x имат единствена обща точка и разстоянието от тази точка до началото О на коорд. система е по-малко от 2.
Първата част е ок, ама втората част нещо не ми излезе както трябва и я оставих, може би ти ще измъдриш нещо, ако ти се занимава
Кое те е затруднило?
Щом първата част си я направил, значи от кубичното уравнение си получил един реален корен, другите - имагинерни. И т.е. точката я имаш.
Ами кажи ми координатите на точката и ще ти кажа разстоянието до началото. Смята се по Питагор, или чрез дължината на радиус-вектора.
В Манията съм. Ей сега си отивам и довечера трябва да съм я решил. Освен наистина да има нещо смотано, което от пръв поглед не се вижда
Щом първата част си я направил, значи от кубичното уравнение си получил един реален корен, другите - имагинерни. И т.е. точката я имаш.
Ами кажи ми координатите на точката и ще ти кажа разстоянието до началото. Смята се по Питагор, или чрез дължината на радиус-вектора.
В Манията съм. Ей сега си отивам и довечера трябва да съм я решил. Освен наистина да има нещо смотано, което от пръв поглед не се вижда
Последно промяна от iliyan на 07 Май 2006, 16:27, променено общо 1 път.
- Sally
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
айде от мен да мине, и без това нямам какво да правя:
1з
да се реши: (ще го напиша с думи, че ще е по-лесно:))) логаритъм при основа 3 от х^3 + 6*логаритъм при основа 9 от (х-2)=3 Дано сте го разбрали, пък и да не сте, то това не е от най-сложните задачи
2з
да се реши: cos(x)-cos(3x)=6sin^2(x)
3z
дадена е аритм. прогр. а1....аn и а3=8, а5=14, Sn=100 . Да се нам. n=?
4z.
Да се пресметне лицето на трапец ABCD при основи AB=15, CD=5, бедра АD=9, BC=11.
5z.
Даден е 3ъгълник ABC, AC=5, BC=7, R=7/(sqrt3) (R-радиусът на описаната окр.) АB=?
6z.
Да се реши:
2^(2*x+1) - 6^x - 9^x<0
7z
Да се нам. стойностите на реалния параметър а, за които
x^3 -ax^2+ax-1=0 ima edinstwen realen koren.
8z.
Разглеждаме изпъкнали 4-ъгилници ABCD, za koito AB=sqrt3 CD=1 AC=2*sqrt(3) i ъгъл BAC+ ъгъл ACD=90. Da се намерят дължините АD, BC, BD на този, който има най-голямо лице.
9з
В права четириъгълна пирамида ABCDM разстоянието между правите АD i BM e sqrt2, a ъгълът между правата AC i равнината BCM e 30. Колко е обема на пирамидата?
10z
Ей това е, дано нямам грешки, докато съм преписвала условията, успех;-)
1з
да се реши: (ще го напиша с думи, че ще е по-лесно:))) логаритъм при основа 3 от х^3 + 6*логаритъм при основа 9 от (х-2)=3 Дано сте го разбрали, пък и да не сте, то това не е от най-сложните задачи
2з
да се реши: cos(x)-cos(3x)=6sin^2(x)
3z
дадена е аритм. прогр. а1....аn и а3=8, а5=14, Sn=100 . Да се нам. n=?
4z.
Да се пресметне лицето на трапец ABCD при основи AB=15, CD=5, бедра АD=9, BC=11.
5z.
Даден е 3ъгълник ABC, AC=5, BC=7, R=7/(sqrt3) (R-радиусът на описаната окр.) АB=?
6z.
Да се реши:
2^(2*x+1) - 6^x - 9^x<0
7z
Да се нам. стойностите на реалния параметър а, за които
x^3 -ax^2+ax-1=0 ima edinstwen realen koren.
8z.
Разглеждаме изпъкнали 4-ъгилници ABCD, za koito AB=sqrt3 CD=1 AC=2*sqrt(3) i ъгъл BAC+ ъгъл ACD=90. Da се намерят дължините АD, BC, BD на този, който има най-голямо лице.
9з
В права четириъгълна пирамида ABCDM разстоянието между правите АD i BM e sqrt2, a ъгълът между правата AC i равнината BCM e 30. Колко е обема на пирамидата?
10z
Ей това е, дано нямам грешки, докато съм преписвала условията, успех;-)
- Sally
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Ами на първите няколко не помня отговорите
, просто ги написах, проверих и забравих за тях. На тази с прогресиите май n беше 8, на 5-та се получаваха 2 стойности за АБ, на 8-ма се получават ъглите да са 60 и 30 градуса, на 9-та беше нещо като 1/2. ама не съм сигурна, може и да не е така, ти може да ми кажеш отговорите си, така има по-голям шанс да се сетя, а не ми се решават пак, че ще се изнервя:-)
Не съм попуснала радиуса, ама нищо, де, няма значение
Не съм попуснала радиуса, ама нищо, де, няма значение
-
starMonkey
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
При нас в УАСГ след изпита раздаваха решенията на задачите на едни цветни листчета, та ги имам - по-късно може да ги пусна.
Лично аз не съм доволен от представянето си - заеби я шарката, заеби това, че последната една седмица не бях пипал нищо, заеби притеснението покрай това дали ще ме пуснат... 8/10, като на 7 и 8 имам няколко дребни грешки в изчисленията накрая за които ми иде да си пръсна главата.
9 задача не можах да измисля нищо по нея, а 10та задача я мъчих около 2 часа като накрая стигнах до кривата круша...
Лично аз не съм доволен от представянето си - заеби я шарката, заеби това, че последната една седмица не бях пипал нищо, заеби притеснението покрай това дали ще ме пуснат... 8/10, като на 7 и 8 имам няколко дребни грешки в изчисленията накрая за които ми иде да си пръсна главата.
9 задача не можах да измисля нищо по нея, а 10та задача я мъчих около 2 часа като накрая стигнах до кривата круша...