Предложения?

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Soso
В началото бе словото

Предложения?

Мнение от Soso »

Имам желание да замина лятото за САЩ да уча и работя за Southwestern. Периодът в САЩ е от 12 юни до 3 октомври. За да си взема изпитите, те трябва да бъдат изместени месец по-рано. Но дори и да се съгласят всички професори, не мога да бъда сигурен, че ще успея да си взема изпитите. А ако ме скъсат на повече от един(вече свариха да ме скъсат по право :? ) става много лошо защото стават 2+ невзети, а по време на септемврийската сесия ще съм в надълеч... Парите трябва да внеса до края на март, а тогава още няма как да съм сигурен, че ще си взема изпитите. Тогава ще съм изправен пред избора или да не отида(назад с 2000 лева) и да си оправя невзетите на септември, или да отида и да прекъсна(защото поправителната сесия е през септември) което за мен не е опция. Уча Стопански факултет, Икономика с английски.
Та след като разясних основно ситуацията, ето моите въпроси:
1) Ако заявя на професорите, че отивам с учебна цел дали ще са склонни да ме изпитат по-рано?
2) Има ли шанс да ходя на поправка, да кажем през октомври или някой друг период който да не пренадлежи на времето което ще съм в САЩ?И ако да, какви трябва да са уважителните причини да са се съгласят?(Съответно дали според вас, моята уважителна ли е?)
3) Ако имам повече от 2 невзети изпита, знам че с молба до декана мога да остана в университета. Какъв е шанска молбата ми да бъде удлетворена при такива условия?
4) Ако някой се сеща за друг вариант, моля споделете.
ПС: Предполагам, изглежда супер писимистично, че разглеждам варианта да бъда скъсан на още два изпита, но след като ще трябва да искам 2000 лева от родителите си, съм длъжен да разгледам възможно най-лошият вариант. :(
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Re: Предложения?

Мнение от Бeтон »

Е то не става оная работа до края и душата в рая.
Soso написа:1) Ако заявя на професорите, че отивам с учебна цел
:lol: :lol: :lol: :lol:
Те пасат трева.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”