Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!
naitsirk написа:Писах e-mail на Деканат на ФМИ господин Сосков по въпросът за хората с над 5,5. Ето и отговорът:
"Ще бъдете приет във тази специалност на ФМИ, която посочите като първо
желание, без да участвате в допълнително класиране. В този смисъл, ако
сте решили да се запишете в някоя от специалностите на ФМИ, няма нужда
да държите повече конкурсни изпити. Единственото допълнително условие е
да представите диплома за завършено средно образование при
кандидатстването си в Софийския университет."
Е честито на всички с над 5,5 !!! Влизаме 1-во желание (стига да вземем матурите)
Сега как да го разбирам? Няма да има класиране, нито определена бройка момчета/момичета за всяка специалност? Това обезмисля балообразуването, оценките от училище, матура и т.н.
А и ако съм разбрал грешно имам още един въпрос. Тъй като за бала се взема, освен изпита и физиката от училище и математика от училище. Въпросът ми е дали оценката от матурата ще замести тази от 4-те години в училище или не. Ако не, то матурата ядво не оказва никакво влияние за кандидатстването.
Що за логика? Голяма глупост ще е за различните изпити да се приема по различен начин. Най-малкото е неравностойно. Познавам хора, които ще дойдат направо на втория изпит, защото сметнаха, че не са достатъчно подготвени, а съдейки по себе си, все някой от тях щеше да хване 5,50.
Мда, няма няма много умисъл или аз нещо не разбирам. При сегашното положение, ако всички с над 5,50 на този изпит са приети за хора с по-високи оценки от следващите сесии няма да има места
А, то като цяло си е недообмислена идея, ама дано да си го спазят това обещание, че както съм го хванал 5.50 доста други изпити и учене ще ми спестят...
naitsirk написа:Не се обезсмисля, защото това май важи само за този изпит
няма логика да важи само за тоя изпит ако всички изкарали 5.50+ запишат КН някой изкарал 5.40 сега и 6.00 на следващия какво ще му кажат аа няма места вече да си решавал по добре на първия ли
Именно това се чудя и аз. Иронията в случая е, че имам 5.40 и то не защото не можах да реша задачата, а заради недоглеждане . Не, че е от значение, но колегата е прав. Това е леко абсурдно.
naitsirk написа:Не се обезсмисля, защото това май важи само за този изпит
няма логика да важи само за тоя изпит ако всички изкарали 5.50+ запишат КН някой изкарал 5.40 сега и 6.00 на следващия какво ще му кажат аа няма места вече да си решавал по добре на първия ли
ахаха.. issoax това беше мн добро :d .. според мен или ще са повече местата или действително тея 70 момчета дето са над 5.50 (включително) ще си влезнат където си искат ... a те така или иначе няма да искат всички една специалност .. макарче пр. СИ миналата година са били 55 места за момчета и 35 за момичета .. като цяло всичко е мн гнило..
и като цяло те искат само добрите кадри .. не искат някви келешчета .. затова от тоя изпит искат да дадат места на отличниците.. иначе те ще се юрнат по други вузове и накрая като миналата година в Информатиката .. бала за момичета .. 15 и нещоо ..
е аз няма какво да се обиждам не съм аз виновна я за пропуските на другите ..точно казвам че нещата отиват на зле и затова правят така че да земат само най-добрите...