[КСК 2010] Математика

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
martosss
В началото бе словото

Re: КСК 2010/2011 Математика

Мнение от martosss »

RadoRado написа: Влез математика във ФМИ :) Хем ще ти е интересно, хем ще ти вдигнат нивото.
Иначе да бягаш в чужбина си е ташак работа ;) Много хора като теб вярват на мнението на чуждите хора.
Тук при достатъчно желание си е по-добре от чужбина :)
Ок, и можете ли да ми кажете как става така? Като си гледам учениците(уча в пловдивското МГ) и тяхната мотивация, като гледам в София какво се говори за студентски град и какво е ученето.... и направо ми настръхва косата. :rr: Защо това не се говори за чужбина? Иначе, колкото и странно да звучи, и аз още не съм напълно сигурен къде да уча, така че приемам мотивация. :albino:
Впрочем скайпът ми е martosss и с удоволствие ще си полафя с радорадо, или някой друг от ФМИ, ако той има желание да се похвали колко е хубаво :D

Впрочем в главата ми се върти един интересен въпрос - колко човека е приемът в СУ с изпита по математика, тоест като съм изкарал примерно 5.63 с колко още човека се боря? Има ли конкретни бройки за КН, Информатика и математика и останалите дисциплини?
Аватар
Eleanor
Летящите Пръсти
Курс: първи

Мнение от Eleanor »

martosss написа: Защо това не се говори за чужбина?
защото повечето хора говорят, уповавайки се на някакви предразсъдици за образователната система в България, а ако си решил да следваш нещо , свързано с математика, аз лично бих ти казала да си останеш в БГ , тъй като специално по математика 95% от чужденците (които на запад евентуално ще са ти учители) са под всякаква критика...
junglichka
В началото бе словото

Мнение от junglichka »

Е това не може да се каже със сигурност, но за ФМИ съм чувала доста хубави неща, мисля че си заслужава ученето в България.. може би защото аз просто не бих отишла в чужбина.
Аз искам да питам пък каква беше тая глупост, че който има над 5,50 директно е приет .. записването си остава само след последния изпит предполагам, фактически все едно нищо не са казали :roll:
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

martosss, математика ако не в България - в Русия или Щатите.
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Стоян Христов
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Стоян Христов »

Methuselah написа:martosss, математика ако не в България - в Русия или Щатите.
Имайте предвид, че ученето в чужбина не е най-лесното и безгрижно нещо. Даже бих казал, че си е доста по-сложно оттук. Да, вероятно като материал и като трудност са еднакви, а и нищо чудно да ги задминаваме по тези показатели, но там роля имат и други фактори.

Например Германия. Само 25% от завършилите средно образование тамошни дечурлига завършват бакалавърска степен по колежите и университетите. Просто ученето е доста, сам си в чужда страна (дори и да има други българи не е казано че ще си допаднете или че ще ти е сигурно покрай тях) и на повечето български студенти там им е необходимо да работят през уикендите защото издръжката е поне 1000 евро на месец (към това включвам всички разходи + квартирата). Не всяко българско семейство може да се справи с такава сума при това всеки месец.

Да, вярно, че там има доста по-сериозни компании и шансовете за реализация са големи особено за специалности като КН. Но в сега в условия на криза никъде не вземат чужденци, дори и за мястото на най-глупавия чистач.

Въобще, когато се мисли за чужбина трябва да се гледа конкретен университет, специалност и град. Като си харесаш университет им пишеш е-mail с въпросите за условията в града и университета. Гледах квартири/общижития, учебната им програма и си преценяваш сам за себе си дали има интелектуалната, физическата и финансовата възможност да си позволиш обучение там.

Не че нещо фатално ще стане, ако не се справи някой в чужбина .. просто ще загуби една година и пак ще учи това което е искал да учи в България преди това. Идеята е да не се губи 1 година заради грешна преценка, която не изисква много време.
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

Абе това с кризата не е точно така. Докато те завършат, (приблизително 4г + магистратури) кризата ще е минала и заминала, и много неща ще са се променили.
mindfreak написа:пак образованието в чужбина е твърде относително (поне за сега ) . Първо в чужд университет те приемат за да учиш езика, а след това пак подлежиш на изпити за прием... не както е широко разпространено, че се приема само с оценките от дипломата и TOEFL да речем ... но да не пиша повече офтопици
Удебеленото става, само ако обучението в съответния университет е на местния език (в случай, че той не е толкова масово разпространен като английския и немския например). Ако например отиваш в университет в Германия, ще ти искат някакъв сертификат по немски, а няма тепърва да те пращат на разни курсове. А в някои университети има и програми на английски.

А доколко образованието в чужбина е качествено, това си зависи от университета. Чувала съм за университети, които приемат най-големите балъци (при това с пълна стипендия), и съответно излизат пак като балъци след това. Но си има и университети, които си тежат на мястото. Затова ако ще ходите в чужбина, внимавайте къде точно отивате.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки

Мнение от morfei »

Абе какво става с резултатите? Виждам, че като понеча да си отворя Персоналната информация, излиза бяла страница, а преди даваше "грешни данни" или нещо такова. Това ме навежда на мисълта, че в момента качват резултатите и най-вероятно ще можем да ги видим довечера.
Компютърни науки 1 курс
Аватар
goshkoutd
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от goshkoutd »

Математика - сесия 1 Оценка: 5.40 по-висока:74 ( 10.5 %) равна:8 ( 1.1 %)

Ех, за малко. Ако не бях объркал крайният отговор на 8ма, щях да имам над 5.50 :bounce:
Аватар
morfei
Форумно зомби

Мнение от morfei »

Математика - сесия 1 Оценка: 5.30 по-висока:90 ( 12.7 %) равна:11 ( 1.6 %)
Очаквах малко повече...Ще се видим март месец. :roll:
Компютърни науки 1 курс
naitsirk
В началото бе словото

Мнение от naitsirk »

5,95 момчета с по-висока 9 и с равна 8...

Сега остава въпроса дали да ходя да другите изпити....
Аватар
toshkovr
В началото бе словото
Специалност: Компютърни Науки

Мнение от toshkovr »

Ей видях си оценката имам 5.30 има 90 с по-висока е горе-долу за 1-ви изпит добре мислих че ще има повече с по-висока
Computer Science
LSFC
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от LSFC »

Може ли да ми дадете линк, където мога да си проверя оценката :wink:
Аватар
Kat
Драскач

Мнение от Kat »

http://ksk.uni-sofia.bg
Да не ти прави впечатление, че пише 2009! :P

П.П. Я, вече е поправено на 2011, пък аз си мислех че 1011 е бъзик (11 в двоична бройна... :lol: )
Just because you feel good, I still want you here tonight...

Kid vs. Kat :twisted:
Аватар
martosss
В началото бе словото

Мнение от martosss »

Математика - сесия 1 Оценка: 6.00 по-висока:0 ( 0.0 %) равна: 9 ( 1.3 %) 8) 17-те страници описание си заслужаваха. И все пак можеше да ни поизпотят малко по-трудни задачки. Успех на останалите и честито на отличниците :)
Аватар
La_Contessa
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Италианска филология, Международни Отношения
Курс: четвърти

Мнение от La_Contessa »

Браво на всички, високи оценки имате!
Честито и на martosss за 6.00 :)
" ...тая трагедия на естествения свят, която е трагедия само за ония, които умират в борбата. За онези, които оставаха живи, тя не беше трагедия, а тържество на осъщественото желание."
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”