Кой беше последният филм който гледа ...?

Архив на всички останали категории.
Заключено
Аватар
WaveMastaa
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Право
Курс: трети

Re: Кой беше последният филм който гледа ...?

Мнение от WaveMastaa »

Intimacy
В момента не знам какво точно да кажа или да мисля за филма, въпреки че впечателнията ми са още пресни. Като цяло е доста провокативен, реалистичен и земен филм. Доста далеч от холивудската мегаломания и боза.....объркан съм в чувствата си за филма..... Като цяло поставя доста въпроси, но не казва нещо особено. Знам ли.... оригинален е като цяло. Не съжалявам, че го гледах, никак даже. Съжалявам, че не мога да кажа какво точно ме накара да си мисля и да почувствам. Явно, за да имам по-обстойна представа за него I'll have to sleep on it.
Хубав е.

А сега за останалите филми, които гледах наскоро. Понеже Шерлок Холмс разбуди атмосферата в темата, ще започна с него. Харса ми като цяло, но останах малко разочарован, защото подходих с големи очаквания за него. Голям фен съм на разказите за Шерлок и разликата между литературните произведения и филма ме разочарова. Но сам за себе си, филмът е хубав. Робърт Дауни прави хубава, силна роля, добре е влязъл под кожата на героя си, хареса ми маниернеченето му, автентичен е. И Джуд Лоу направи добра интерпретация на Уотсън, въпреки че в моите представи докторът винаги е бил малко по-различен.
Това, което ми хареса във филма е динамиката му. Особено началото му. Малко са филмите, които могат да се похвалят с такова динамично и грабващо начало. И като цяло режисурата на филма, доста киндажийски е направен. Много добре е заснет, музиката пасва страшно добре.....готин е филмът.
Не ми хареса елемнтарната му предвидимост обаче. Но в последно време повечето филми са такива.
Като цяло филмът е много професионален - и режисурата, и актьорската игра, и музиката - перфектно. Но все още не мога да се примиря с факта, че не се придържа към литератураната основа. Явно там е проблемът. Дано втората част ми се понрави повече.

Up In The Air. Обикновено хубав филм. Хубав е защото разказва по интересен начин интересни неща. Хубав е защото Джордж Клуни прави поредната си силна роля. Страхотна игра. И русата му партньорка, чието име не запомних - тя също игра много добре. Хареса ми, че не дава на зрителя отговри наготово, а оставя поле за размисъл и изводи. И беше хубаво заснет. Изобщо добър филм.
Но, поне според мен, му липсва задълбоченост. Някак фрагментарен ми стои. Сценарият е направен като......бързпреглед на печата, калейдоскоп. Без много много да се задълбочава в нещата се опитва да огледа героя във всички възможни аспекти на живота му. Набелязват се много конфликтни линии и никоя от тях не се разгръща изцяло.
Филмът определено е хубав и си заслужава гледането. Но не мисля, че заслужава оскар.

Утре смятам да гледам Tin Men. Дано да е хубав.
Теория на дипломацията от Ал Капоне:
"С усмивка можеш да стигнеш далеч.
Но много по-далеч можеш да стигнеш с усмивка и пистолет!"

Honda JuniorZ Team

Изображение
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

"The Road"...

Невероятен. Катартичен.

Напълно оправда година и половина чакане. Виго Мортенсен - велик! Остави ме без дъх.
Музиката - разкъсваща душата. Е, Ник Кейв е гений по принцип, ама са надскочили себе си с Елис.

Абе... не можах да спя снощи след този филм. "Изключителен" е слаба дума. Неповторим!

Сега ще чакам да го пуснат най-после по кината тук и отивам да го гледам пак.
Изображение
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Boromir написа:"The Road"...
О! :o Това определено ще се гледа! Хвърлих един поглед на резюметата в нета и наистина изглежда доста обещаващ филм. А Виго изглежда неземен в тази роля (както винаги). :drunken: :oops:
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Rodd1ck
Да живей словото

Мнение от Rodd1ck »

9 не е лош, нищо особено, но не усетих да цапа по някакъв начин оригинала, дори буди желание за припомняне. Приятен каст с може би най-силна Котияр.
Аватар
Boleyn
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Курс: завършил

Мнение от Boleyn »

" Аватар " - не съм впечатлена,твърде прехвален е.
Изображение
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

Невероятен. Катартичен.

Напълно оправда година и половина чакане. Виго Мортенсен - велик! Остави ме без дъх.
Музиката - разкъсваща душата. Е, Ник Кейв е гений по принцип, ама са надскочили себе си с Елис.

Абе... не можах да спя снощи след този филм. "Изключителен" е слаба дума. Неповторим!

ОоО
от един месец я имам книгата на шкафа
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Did You Hear About The Morgans

Само две изречения (три, всъщност):
1) Не е толкова зле.
2) Ако не беше хуморът на Хю Грант, щеше да е наистина МНОГО зле. А, да - и едно приятно прозрение за връзките между хората (събрано в едно изречение), но нищо повече.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
lunatic_moon
Вазов
Специалност: Компютърни науки

Мнение от lunatic_moon »

New York, I Love You

Не ми хареса внушението, че в Ню Йорк няма невъзможни неща - всичко е възможно навсякъде, не само в Ню Йорк. Иначе филмчето бива. Преплетени са няколко истории, всяка с различни режисьори и актьори (Orlando Bloom, Shia Labeouf, Irrfan Khan, Natalie Portman, Ethan Hawke, Andy Garcia, Christina Ricci, Robin Wright Penn, Bradley Cooper). Романтично филмче, което предлага по-философски поглед върху любовта.

- Why's that squirrel chasing the other squirrel?
- Because he loves her.
- Then why is she running away?
- Because she's scared.
Аватар
wtf
Драскач
Специалност: Социология
Курс: втори

Мнение от wtf »

Gran Torino. Клинт е много болно копеле, дори само погледът му е... Хареса ми заради него. Китайчето не игра особено стабилно, но Клинт беше бетон както обикновено. :)
I speak sarcasm as a second language.
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Навръх 2 февруари - Планината Броукбек.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Аз съм си приготвила един набор от антидепресионни тъпи пародии/ситуационни комедии за уикенда. Отряд за бързо реагиране срещу депресията - на поооомощ!

Та тук в едно шпинделче за дискове съм строила: "Има ли пилот в самолета" ("Of course I'm serious. And don't call me Shirley!" :lol: ), "Шпионирай трудно", "Голо оръжие" (трите части), "Смотаняци" (1 и 2) и четирите "Такси"-та. Ако имате идеи за други подобни (и особено ако са с Лесли Нилсен - вероятно единственият човек, който може да ме разсмее, когато е напълно, ама напълно сериозен), моля, препоръчвайте спокойно, щото тия ги знам наизуст вече, а имам нужда от точно такъв филм в момента.
И да не е "Боуфингър".
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Невероятен. Катартичен.

+ 1
От първата до последната минута сякаш буца е задавила гърлото ти! Толкова истински, та чак те боли... Неописуем...
:cry:
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
Monkey D. Luffy
Драскач
Специалност: Висящ по дърветата
Курс: втори

Мнение от Monkey D. Luffy »

Amadeus - http://zamunda.net/details.php?id=121126&hit=1

Просто брилянтен за времето си, абсоютно си заслужава гледането :king: :cheers: :!:
It has been said something as small as the flutter of a butterfly's wing can ultimately cause a typhoon halfway around the world. - Chaos Theory

Изображение
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

The Road мина ли по нашите кина?
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

"Амадеус" наистина е изключителен филм, една от безспорните класики. Едно време ни го пускаха в училище в часовете по музика и си спомням, че дори гаменчетата се заглеждаха и им харесваше. Който не го е гледал, наистина е изпуснал.

А "The Road" влиза под номер 1 в списъка с филми за "след като се кротна малко и ме пуснат мътилките, които са ме повлекли". Т.е. веднага след сесията, надявам се. Щото ако в момента гледам нещо такова, каквото описва Ваня, сигурно ще хвана брадва и ще се развилнея по улиците. И едва после може да усетя катартичния ефект, за който говори Боромир.

Това ми напомни за нещо, което бях чела отдавна, но не помня дали беше на Умберто Еко (струва ми се, че беше той, обаче). Та той казваше, че когато гледа някой филм с Джон Уейн, се чувства отлично, пречистен и спокоен; а когато гледа филм на Антониони, му иде да заколи жена си. Та и аз така, напълно го разбирам... :pale:
В края на ноември
Заключено

Обратно към “Други”