Генномодифицираните храни
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Re: Генномодифицираните храни
Каква беше целта на цитатите от американската и нашата конституции?
- Антоанета
- В началото бе словото
- Специалност: Балканистика
- Курс: първи
Ако въпроса е към мен - това не е американската конституция,а европейски регламент,който действува и у нас.
Според него,правителството трябва да проведе ширка обществена дискусия за ГМО,преди да приеме поправките в закона.
Според него,правителството трябва да проведе ширка обществена дискусия за ГМО,преди да приеме поправките в закона.
"Светът е голям и спасение дебне отвсякъде"
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Въпросът беше към Кемъл, твоят цитат си личи, че е от европейски регламент
Между другото промяната в закона по никакъв начин няма да разреши развъждането на генномодифицирани храни за консумация. Става дума дали да се разрешат чисто научните експерименти в естествена среда, вместо в лабораторни условия.
Тоест - никой няма да произвежда ГМ-царевица в България, поне засега., Няма страшно.
Идеята е дали да се позволят научните изследвания, или не. Опитната царевица няма да отиде на пазара.
Между другото промяната в закона по никакъв начин няма да разреши развъждането на генномодифицирани храни за консумация. Става дума дали да се разрешат чисто научните експерименти в естествена среда, вместо в лабораторни условия.
Тоест - никой няма да произвежда ГМ-царевица в България, поне засега., Няма страшно.
Идеята е дали да се позволят научните изследвания, или не. Опитната царевица няма да отиде на пазара.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
... а междувременно народът масово пие соево мляко, убеден колко здравословно, отлично за нивата на холестерола и абсолютно неканцерогенно е то; готви с маргарин (щото маслото вдига холестерола, запушва ти артериите и, изобщо, да живее нефтопреработвателната промишленост) и ползва аспартам като подсладител, защото захарта е вредна.
Не ме разбирайте погрешно - не съм за ГМО, но ми е странен целият тоя шум, при условие, че ядем кисело мляко, пълно с нишесте, което може със седмици да не се вкисне; пилета, които миришат на антибиотици... не съм чула да има особени тревоги по тоя въпрос. Напротив, купуват хората маргарин , кремвирши, соя (и производните й продукти), ядат щастливи гореспоменатите "храни", набиват сандвичи в МакДоналдс, пият газирано, подсладено с канцерогенни химикали и им е през да не казвам кое... а сега оп! ГМО...
Малко след дъжд - качулка е цялата работа. Иначе казано - смятам, че от този дебат може да се извлече полза, единствено ако стане основа да се замислим с какво се храним по принцип, вместо да се съсредоточаваме само върху ГМО храни, които - предполагам няма много вариации в мненията по този въпрос - не са най-доброто нещо, което може да попадне на масата ни.
[Ако имате здрав разум (използвам темата, за да ви призова да го използвате), на първо място забравете за соята (която в ГМО вариантът си, който, доколкото знам, се среща най-често, е канцерогенна - и не става дума само за рак на щитовидната жлеза), в какъвто и вид да я консумирате. Напълно сериозно.]
Не ме разбирайте погрешно - не съм за ГМО, но ми е странен целият тоя шум, при условие, че ядем кисело мляко, пълно с нишесте, което може със седмици да не се вкисне; пилета, които миришат на антибиотици... не съм чула да има особени тревоги по тоя въпрос. Напротив, купуват хората маргарин , кремвирши, соя (и производните й продукти), ядат щастливи гореспоменатите "храни", набиват сандвичи в МакДоналдс, пият газирано, подсладено с канцерогенни химикали и им е през да не казвам кое... а сега оп! ГМО...
[Ако имате здрав разум (използвам темата, за да ви призова да го използвате), на първо място забравете за соята (която в ГМО вариантът си, който, доколкото знам, се среща най-често, е канцерогенна - и не става дума само за рак на щитовидната жлеза), в какъвто и вид да я консумирате. Напълно сериозно.]
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Точно това си мислех като следях темата през цялото време: такива боклуци има на пазара за храни, че ГМО изглеждат нещо съвсем дребно в сравнеие с тях. И изобщо културата на хранене някак все повече се занемарява, особено с всички тия заведения за бързо хранене.
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
Да, сигурно хората, които протестират срещу ГМО отиват във Фантастико и си купуват пилешка пържола, която не могат да разберат от коя част на пилето е ....
Аз купих 1-2 пъти и бях поразен поради липсата на пиле в пилешкото.
Така че дали е гмо или не ..... всичко си е неистинско вече.
Аз купих 1-2 пъти и бях поразен поради липсата на пиле в пилешкото.
Така че дали е гмо или не ..... всичко си е неистинско вече.
The names of the future are stamping of impatience.
oпа, Jamesmagno, всичко виждам. набили ми го били в главата... мнението ми е базирано на факти и експериментални доказателства, и съм готова да аргументирам всяка думичка от написаното с публикации в научни журнали, за разлика от фанатизираните екозомбита, които имат един единствен сакрален източник на иформация некъв филм светът според монсанто.
ако някой смята, че мнението на един учен е равносилно на мнението на някакво хипи, не желая да се въвличам в спорове изобщо.
ако някой смята, че мнението на един учен е равносилно на мнението на някакво хипи, не желая да се въвличам в спорове изобщо.
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по Молекулярна Биология в СУ
Владееш!

Владееш!

- Methuselah
- Легендарен флуудър
Точно ти не говори за набиване в главата, промити човече.Jamesmagno написа:Това не е мнението на "биолозите", това е мнението на автора и вероятно на хората, които, пряко или косвено, са й го набили в главата. Силно апелирам тези, които ще четат публикацията, да прочетат и коментарите към нея.
begemot_ написа:oпа, Jamesmagno, всичко виждам. набили ми го били в главата... мнението ми е базирано на факти и експериментални доказателства, и съм готова да аргументирам всяка думичка от написаното с публикации в научни журнали, за разлика от фанатизираните екозомбита, които имат един единствен сакрален източник на иформация некъв филм светът според монсанто.
фанатизираните екозомбита - колко добре казано.
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Верно си е промиване на мозъци. Да не говорим, че законът, който приемат е само за опити с експериментална цел, с научна стойност... а не, че ще пуснат по пазарите такива храни. Ама тва еколозите си го спестяват ..., за да може да стане поредната истерия... Или просто сега, след като за хиляда неща не са им обърнали внимание, решават, че на всяка цена трябва да имат вниманието на света... като си го интерпретират според техните си съображения и становища .
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
А най-забележителното е, че се вдигна такава патардия, че ББ тръгна да обяснява "Абе против ГМО съм, ама ни карат да ги приемаме"...
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- deichevster
- Да живей словото
- Специалност: Инженеръ
Както каза баща ми, "тия всеки път като сто човека протестират за нещо ще спират законите ли".
Оказа се че целия медиен и друг шум е много шум за нищо.Пак ни занимават с глупости.
Оказа се че целия медиен и друг шум е много шум за нищо.Пак ни занимават с глупости.
Хомосексуализмът в крайна сметка модерен ли е,или модераторски...
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Обикновено, когато ББ реши да се изкаже за нещо, прави грешкаNorwegian Wood написа:А най-забележителното е, че се вдигна такава патардия, че ББ тръгна да обяснява "Абе против ГМО съм, ама ни карат да ги приемаме"...
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Аз ако бях на мястото на ББ, всеки път като има протести - един полк от Сливенската дивизия да дойде да ги изтрепе протестиращите. Няколко пъти ше се пробват да протестират, па после ше спрат. Закон и ред трябва да има, аман от лигльовци. За всеки закон протест? Кой ше ги търпи тея? Само кастрация и бесило за продажните еколози, които продадоха българия на турските сериали! 
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Понякога е хубаво да не пишеш първата глупост, която ти дойде на ум.