Право първи курс 2009-2010г
- Bushmen
- Драскач
- Специалност: Право
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Re: Право първи курс 2009-2010г
Хм, много силно мнение беше написано отгоре. Сега като го четете сигурно тръпки ви побиват. Както го чета колежката ми май има лични причини за това си мнение, което от една страна разбира се е разбираемо, но от друга пречи на обективността. Ние бяхме по средата на изпитването - 5ти ден май и нещата преминаха приемливо. Скъсани има по 0-3ма на група, но доста по-голям е шансът да ви се предложи варианта "Тройка или септември". Съгласен съм, че на устен(пък и на писмен) изпит оценката не винаги е функция на знанието. Сам и съм го изпитвал на гърба си. Но ми се ще да вярвам, че човек, който знае добре не може да бъде прецакан до ниво скъсване. Да, ако смятате, че знаете за 6 и получите 4 няма да ви е приятно, но е реалистично - свиквайте. Така е в живота. Някои хора много се вживяват и са готови да ходят на поправки, повишителни, да се карат с преподаватели. Сами се сещате, че подобно поведение нищо добро не е донесло. Така, че cheer up ; ), който си знае ще го мине, независимо от настроения. Само не си гълтайте езика, защото и такива случаи има - еми щастлив, нещастен да е + всичко да си знаете, като просто не го кажете какво да ви очаква. Хаха по-лесно и приятно няма да стане, ако знаете какви глупости трябва да учим сега във 2ри курс, просто не ми се представя как ще продължава занапред прогресията
RA[sgB] написа:От всичко казано-не завиждам на 16 група
кхъм, да...мерси.
Take my ego for a ride,
- 'Cause there's nobody by my side.
- joruuu
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право, 7група
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Направете си списъци, за да не се карате и за да знаете кога да влизате. Убедил съм се, че по време на устен изпит всички са изнервени, не ви трябва да се ядосвате допълнително. А като някой бърза да влиза първи, нека влезе, но ако изтегли въпроси, които не ги знае, няма да се спаси. Научете си, Токушев няма да скъса човек, който си знае добре въпросите. Не му се притеснявайте и без драми, няма да предизвикате съжаление. Отидете, за да вземете изпита, а не да гоните СуперОценки.
Студени са сградите,
но нашият град,
той не е само купчина от камъни...
но нашият град,
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
До ниво скъсване - трудно, наистина трудно. Но специално на изпита по ИБДП съм ставала свидетел на човек, който знаеше всичко и си заслужаваше шестицата. И си излезе с тройка. При тази ситуация, ако си имал лошия късмет да изтеглиш въпроси, които не знаеш толкова добре, например знаеш за четворка - тогава вече е лесно да те скъсат.Bushmen написа:Но ми се ще да вярвам, че човек, който знае добре не може да бъде прецакан до ниво скъсване.
От друга страна, съм виждала професора и когато е в добро настроение. Тогава дори да се запънеш някъде, да ти се наложи да започнеш отначало, да тръгнеш в грешната посока, той ти задава насочващи въпроси. Ако си прескочил нещо от структурата на въпроса, ти го припомня, за да можеш да си го кажеш. И е много любезен.
Така че нещата опират и до късмет. Ще мине и тази сесия, и сегашните първокурсници ще осъзнаят, че оценките варират в различните дни, варират в различното време на деня и според настроението на Токушев. Поне сме единодушни по въпроса, че важното е просто да се вземе изпита, оценката не от такова значение.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

абе аре бе.. аз ако изтегля въпроси, дето ги знам, и после земе, че ме скъса, отивам веднага и сезирам Конституционния съд!! а кво ше напраи тогава?! аз съм суверена и аз ше си определям оценката
а добре ли съм го измислил?
- joruuu
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право, 7група
- Обратна връзка:
http://www.constcourt.bg/Pages/Aboutus/ ... fault.aspxKsGCo написа:абе аре бе.. аз ако изтегля въпроси, дето ги знам, и после земе, че ме скъса, отивам веднага и сезирам Конституционния съд!! а кво ше напраи тогава?! аз съм суверена и аз ше си определям оценката
Разгледай тоя линк малко по-обстойно и си помисли пак дали ще сезираш КС...
Студени са сградите,
но нашият град,
но нашият град,
- WickedWitch
- Форумозавър Рекс
Всички съдии обаче са завършили ЮФ на СУ :Р
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
- Bushmen
- Драскач
- Обратна връзка:
Повечето са на възраст, когато не е имало други юридически факултети в страната, какво искаш
Можеш да сезираш омбудсмана ако искаш обаче хаха. Гиньо Ганев ftw
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
Един колега беше дал идея да съдим ЮФ, като гледам броя на юристите във факултета, и Маргините биха завидели на такъв отбор адвокати
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
-
eiffel
- В началото бе словото
- Курс: първи
Точно реших да попрочета какво се коментира напоследък във форума-и какво да видя-баси лудницата-всички се карат по някакви безумни теми-правописните грешки в учебника,работата в напрегнати ситуации
наредбата-закон за "влизаненаизпитапоибдппоминутатанапристиганевсу" което от своя страна поражда други противоречия-кога се броя за пристигнала-когато стъпя на прага на университета или когато съм вече пред вратата ..
както и да е ..сега ме мъчи Големият Въпрос-да отида ли на ППУ или да не отида..мързи ме да чета,а и да чета няма да го науча за 1 ден...сега остава "чуденката" дали може да се преписва и по колко
и дали всъщност може човек тихо и кротко да си излезе без да предаде книжка и историята да забрави за неговото злополучно присъствие,без това да се отрази естествено на хартиения носител...и без любимият професор Дачев да "прозре" истината че си бил,а не си предал

Beat the machine that works in your head
- _sonrisa_
- Флъдзила
Ми не е проблем да не отидеш
И да отидеш - не е проблем да не предадеш
Ако отидеш- ще имаш възможност да препишеш
В повечето случаи- и това няма да ти помогне
В повечето случаи- и това няма да ти помогне
- Ivanxou
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
И защо да не помогне?Аз до колкото знам, не късал и в общи линии пишел колкото имаш по Учението.Защо да не се пробва!?И 3 да е, да си го вземе, а не 2 семестър да взима 2 изборни_sonrisa_ написа:Ми не е проблем да не отидеш
В повечето случаи- и това няма да ти помогне ;)
- Scorpion
- Легендарен флуудър
Миналата година имаше случаи - 6 на ОТД, 3 на ППУ.Ivanxou написа:
... и в общи линии пишел колкото имаш по Учението
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- iNCodE
- От дъжд на вятър
- Специалност: право