Право първи курс 2009-2010г

Архив на всички останали категории.
Заключено
Аватар
Bushmen
Драскач
Специалност: Право
Курс: втори
Обратна връзка:

Re: Право първи курс 2009-2010г

Мнение от Bushmen »

Хм, много силно мнение беше написано отгоре. Сега като го четете сигурно тръпки ви побиват. Както го чета колежката ми май има лични причини за това си мнение, което от една страна разбира се е разбираемо, но от друга пречи на обективността. Ние бяхме по средата на изпитването - 5ти ден май и нещата преминаха приемливо. Скъсани има по 0-3ма на група, но доста по-голям е шансът да ви се предложи варианта "Тройка или септември". Съгласен съм, че на устен(пък и на писмен) изпит оценката не винаги е функция на знанието. Сам и съм го изпитвал на гърба си. Но ми се ще да вярвам, че човек, който знае добре не може да бъде прецакан до ниво скъсване. Да, ако смятате, че знаете за 6 и получите 4 няма да ви е приятно, но е реалистично - свиквайте. Така е в живота. Някои хора много се вживяват и са готови да ходят на поправки, повишителни, да се карат с преподаватели. Сами се сещате, че подобно поведение нищо добро не е донесло. Така, че cheer up ; ), който си знае ще го мине, независимо от настроения. Само не си гълтайте езика, защото и такива случаи има - еми щастлив, нещастен да е + всичко да си знаете, като просто не го кажете какво да ви очаква. Хаха по-лесно и приятно няма да стане, ако знаете какви глупости трябва да учим сега във 2ри курс, просто не ми се представя как ще продължава занапред прогресията
Аватар
Amberglow
Паисий

Мнение от Amberglow »

RA[sgB] написа:От всичко казано-не завиждам на 16 група :lol:

кхъм, да...мерси. :lol:
Take my ego for a ride,
  • 'Cause there's nobody by my side.
Аватар
joruuu
От дъжд на вятър
Специалност: Право, 7група
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от joruuu »

Направете си списъци, за да не се карате и за да знаете кога да влизате. Убедил съм се, че по време на устен изпит всички са изнервени, не ви трябва да се ядосвате допълнително. А като някой бърза да влиза първи, нека влезе, но ако изтегли въпроси, които не ги знае, няма да се спаси. Научете си, Токушев няма да скъса човек, който си знае добре въпросите. Не му се притеснявайте и без драми, няма да предизвикате съжаление. Отидете, за да вземете изпита, а не да гоните СуперОценки.
Студени са сградите,
но нашият град,
той не е само купчина от камъни...
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Bushmen написа:Но ми се ще да вярвам, че човек, който знае добре не може да бъде прецакан до ниво скъсване.
До ниво скъсване - трудно, наистина трудно. Но специално на изпита по ИБДП съм ставала свидетел на човек, който знаеше всичко и си заслужаваше шестицата. И си излезе с тройка. При тази ситуация, ако си имал лошия късмет да изтеглиш въпроси, които не знаеш толкова добре, например знаеш за четворка - тогава вече е лесно да те скъсат.

От друга страна, съм виждала професора и когато е в добро настроение. Тогава дори да се запънеш някъде, да ти се наложи да започнеш отначало, да тръгнеш в грешната посока, той ти задава насочващи въпроси. Ако си прескочил нещо от структурата на въпроса, ти го припомня, за да можеш да си го кажеш. И е много любезен.

Така че нещата опират и до късмет. Ще мине и тази сесия, и сегашните първокурсници ще осъзнаят, че оценките варират в различните дни, варират в различното време на деня и според настроението на Токушев. Поне сме единодушни по въпроса, че важното е просто да се вземе изпита, оценката не от такова значение.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
KsGCo
От дъжд на вятър

Мнение от KsGCo »

абе аре бе.. аз ако изтегля въпроси, дето ги знам, и после земе, че ме скъса, отивам веднага и сезирам Конституционния съд!! а кво ше напраи тогава?! аз съм суверена и аз ше си определям оценката

а добре ли съм го измислил?
Аватар
joruuu
От дъжд на вятър
Специалност: Право, 7група
Обратна връзка:

Мнение от joruuu »

KsGCo написа:абе аре бе.. аз ако изтегля въпроси, дето ги знам, и после земе, че ме скъса, отивам веднага и сезирам Конституционния съд!! а кво ше напраи тогава?! аз съм суверена и аз ше си определям оценката

а добре ли съм го измислил?
http://www.constcourt.bg/Pages/Aboutus/ ... fault.aspx

Разгледай тоя линк малко по-обстойно и си помисли пак дали ще сезираш КС... :D :D
Студени са сградите,
но нашият град,
той не е само купчина от камъни...
Аватар
WickedWitch
Форумозавър Рекс

Мнение от WickedWitch »

Всички съдии обаче са завършили ЮФ на СУ :Р
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
Аватар
Bushmen
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Bushmen »

Повечето са на възраст, когато не е имало други юридически факултети в страната, какво искаш :D Можеш да сезираш омбудсмана ако искаш обаче хаха. Гиньо Ганев ftw
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Мнение от happyswift »

Един колега беше дал идея да съдим ЮФ, като гледам броя на юристите във факултета, и Маргините биха завидели на такъв отбор адвокати
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

6.00 по ОТД :cheers:

Аз - СУ 2:0 :lol:
Facebook
Изображение
eiffel
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от eiffel »

Точно реших да попрочета какво се коментира напоследък във форума-и какво да видя-баси лудницата-всички се карат по някакви безумни теми-правописните грешки в учебника,работата в напрегнати ситуации :) :) наредбата-закон за "влизаненаизпитапоибдппоминутатанапристиганевсу" което от своя страна поражда други противоречия-кога се броя за пристигнала-когато стъпя на прага на университета или когато съм вече пред вратата .. :lol: както и да е ..сега ме мъчи Големият Въпрос-да отида ли на ППУ или да не отида..мързи ме да чета,а и да чета няма да го науча за 1 ден...сега остава "чуденката" дали може да се преписва и по колко :) и дали всъщност може човек тихо и кротко да си излезе без да предаде книжка и историята да забрави за неговото злополучно присъствие,без това да се отрази естествено на хартиения носител...и без любимият професор Дачев да "прозре" истината че си бил,а не си предал :) :) :) :)
Beat the machine that works in your head
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

Ми не е проблем да не отидеш
И да отидеш - не е проблем да не предадеш
Ако отидеш- ще имаш възможност да препишеш
В повечето случаи- и това няма да ти помогне ;)
Аватар
Ivanxou
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Ivanxou »

_sonrisa_ написа:Ми не е проблем да не отидеш
И да отидеш - не е проблем да не предадеш
Ако отидеш- ще имаш възможност да препишеш
В повечето случаи- и това няма да ти помогне ;)
И защо да не помогне?Аз до колкото знам, не късал и в общи линии пишел колкото имаш по Учението.Защо да не се пробва!?И 3 да е, да си го вземе, а не 2 семестър да взима 2 изборни 8) .
Аз - СУ 16:0 :cheers:
Изображение
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

Ivanxou написа:
... и в общи линии пишел колкото имаш по Учението
Миналата година имаше случаи - 6 на ОТД, 3 на ППУ.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
iNCodE
От дъжд на вятър
Специалност: право

Мнение от iNCodE »

аз отивам, а за подготовка..започвам от утре :)
Заключено

Обратно към “Други”