Генномодифицираните храни

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Re: Генномодифицираните храни

Мнение от pora_e_priqtel »

Каква беше целта на цитатите от американската и нашата конституции?
Аватар
Антоанета
В началото бе словото
Специалност: Балканистика
Курс: първи

Мнение от Антоанета »

Ако въпроса е към мен - това не е американската конституция,а европейски регламент,който действува и у нас.
Според него,правителството трябва да проведе ширка обществена дискусия за ГМО,преди да приеме поправките в закона.
"Светът е голям и спасение дебне отвсякъде"
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Въпросът беше към Кемъл, твоят цитат си личи, че е от европейски регламент :D

Между другото промяната в закона по никакъв начин няма да разреши развъждането на генномодифицирани храни за консумация. Става дума дали да се разрешат чисто научните експерименти в естествена среда, вместо в лабораторни условия.

Тоест - никой няма да произвежда ГМ-царевица в България, поне засега., Няма страшно.

Идеята е дали да се позволят научните изследвания, или не. Опитната царевица няма да отиде на пазара.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

... а междувременно народът масово пие соево мляко, убеден колко здравословно, отлично за нивата на холестерола и абсолютно неканцерогенно е то; готви с маргарин (щото маслото вдига холестерола, запушва ти артериите и, изобщо, да живее нефтопреработвателната промишленост) и ползва аспартам като подсладител, защото захарта е вредна.

Не ме разбирайте погрешно - не съм за ГМО, но ми е странен целият тоя шум, при условие, че ядем кисело мляко, пълно с нишесте, което може със седмици да не се вкисне; пилета, които миришат на антибиотици... не съм чула да има особени тревоги по тоя въпрос. Напротив, купуват хората маргарин , кремвирши, соя (и производните й продукти), ядат щастливи гореспоменатите "храни", набиват сандвичи в МакДоналдс, пият газирано, подсладено с канцерогенни химикали и им е през да не казвам кое... а сега оп! ГМО... :scratch: Малко след дъжд - качулка е цялата работа. Иначе казано - смятам, че от този дебат може да се извлече полза, единствено ако стане основа да се замислим с какво се храним по принцип, вместо да се съсредоточаваме само върху ГМО храни, които - предполагам няма много вариации в мненията по този въпрос - не са най-доброто нещо, което може да попадне на масата ни.

[Ако имате здрав разум (използвам темата, за да ви призова да го използвате), на първо място забравете за соята (която в ГМО вариантът си, който, доколкото знам, се среща най-често, е канцерогенна - и не става дума само за рак на щитовидната жлеза), в какъвто и вид да я консумирате. Напълно сериозно.]
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Точно това си мислех като следях темата през цялото време: такива боклуци има на пазара за храни, че ГМО изглеждат нещо съвсем дребно в сравнеие с тях. И изобщо културата на хранене някак все повече се занемарява, особено с всички тия заведения за бързо хранене.
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Да, сигурно хората, които протестират срещу ГМО отиват във Фантастико и си купуват пилешка пържола, която не могат да разберат от коя част на пилето е ....

Аз купих 1-2 пъти и бях поразен поради липсата на пиле в пилешкото.

Така че дали е гмо или не ..... всичко си е неистинско вече. :D

The names of the future are stamping of impatience.
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

oпа, Jamesmagno, всичко виждам. набили ми го били в главата... мнението ми е базирано на факти и експериментални доказателства, и съм готова да аргументирам всяка думичка от написаното с публикации в научни журнали, за разлика от фанатизираните екозомбита, които имат един единствен сакрален източник на иформация некъв филм светът според монсанто.

ако някой смята, че мнението на един учен е равносилно на мнението на някакво хипи, не желая да се въвличам в спорове изобщо.
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Ех, какво да се прави, не всички са студенти по Молекулярна Биология в СУ :wink:

Владееш! :cheers: :salute:
Изображение
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Jamesmagno написа:
Това не е мнението на "биолозите", това е мнението на автора и вероятно на хората, които, пряко или косвено, са й го набили в главата. Силно апелирам тези, които ще четат публикацията, да прочетат и коментарите към нея.
Точно ти не говори за набиване в главата, промити човече.
begemot_ написа:oпа, Jamesmagno, всичко виждам. набили ми го били в главата... мнението ми е базирано на факти и експериментални доказателства, и съм готова да аргументирам всяка думичка от написаното с публикации в научни журнали, за разлика от фанатизираните екозомбита, които имат един единствен сакрален източник на иформация некъв филм светът според монсанто.

ако някой смята, че мнението на един учен е равносилно на мнението на някакво хипи, не желая да се въвличам в спорове изобщо.
:cheers: :salute:
фанатизираните екозомбита - колко добре казано.
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Верно си е промиване на мозъци. Да не говорим, че законът, който приемат е само за опити с експериментална цел, с научна стойност... а не, че ще пуснат по пазарите такива храни. Ама тва еколозите си го спестяват ..., за да може да стане поредната истерия... Или просто сега, след като за хиляда неща не са им обърнали внимание, решават, че на всяка цена трябва да имат вниманието на света... като си го интерпретират според техните си съображения и становища .
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

А най-забележителното е, че се вдигна такава патардия, че ББ тръгна да обяснява "Абе против ГМО съм, ама ни карат да ги приемаме"...
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
deichevster
Да живей словото
Специалност: Инженеръ

Мнение от deichevster »

Както каза баща ми, "тия всеки път като сто човека протестират за нещо ще спират законите ли".
Оказа се че целия медиен и друг шум е много шум за нищо.Пак ни занимават с глупости.
Хомосексуализмът в крайна сметка модерен ли е,или модераторски...
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Norwegian Wood написа:А най-забележителното е, че се вдигна такава патардия, че ББ тръгна да обяснява "Абе против ГМО съм, ама ни карат да ги приемаме"...
Обикновено, когато ББ реши да се изкаже за нещо, прави грешка :mrgreen:
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Аз ако бях на мястото на ББ, всеки път като има протести - един полк от Сливенската дивизия да дойде да ги изтрепе протестиращите. Няколко пъти ше се пробват да протестират, па после ше спрат. Закон и ред трябва да има, аман от лигльовци. За всеки закон протест? Кой ше ги търпи тея? Само кастрация и бесило за продажните еколози, които продадоха българия на турските сериали! :albino:
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Понякога е хубаво да не пишеш първата глупост, която ти дойде на ум.
Публикувай отговор

Обратно към “Мнения”