Трябва ли България да бъде управлявана от мутри? И до кога ?
Добре облечените правителствени служители всъшност са слоги на кооперативни интереси.
Можем ли Ние младите да променим нещата или пак ще оставим да ни мачкат. Царската корона падна и модерния Тодор Живков(Бойко Борисов) започна да открива разни неща, но реално какво ?
Единстеното голямо постижение бе на Цветанов с арестите, които осъществи.
Аз лично друго не видях да бъде сършено за хората! Кажете Вие вашите виждания?!?
Ти сега за НСА ли ще говориш,или за Бойко? Иначе твърдо заставам зад колегите от НСА, доколкото разбрах въпросния парцел,който им се пада до стола не е всъщност този,който би трябвало да върнат на собствениците,защото техния парцел или се пази за някой,или вече е продаден на "наши хора".Добре че изпоуволниха поземлените комисии,ама късно...
Хомосексуализмът в крайна сметка модерен ли е,или модераторски...
Добре бе, бутнаха им ... кво им бутнаха на НСА? И те се разпищяха веднага, нз, аз не съм особено запозната със случая..., ама май не е толкова съществено, колкото го изкарват ? Има и по-сериозни работи, ама като гледам каква е студентската активност ми се ...
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
А те са върнали от земята на НСА на някакви частни лица ли . Ясно. Що не ви върнат и на вас от земята на физическия Или Библиотекарския, че ви е по-близо.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
роблемът с базата на НСА е доста съществен всъщност. По две причини. Първо, това, което се случва в Равда, е умален вариант на това, което се случва в Студентски град. Държавна собственост, стопанисвана от ВУЗ-ове се приватизира като първо става общинска, а след това се реституира на мними собственици. Зад тези мними собственици (не е задължително да са мними, но и да не са, резултатът е същият) стоят икономически групировки, които изкупуват от тях земите и после никнат хотели, например. Конкретно за базата в Равда само един претендент за земя е представил нотариален акт. Останалите претендират на базата на... клетвени декларации. Но по-големият въпрос е в случая трябва ли държавата да се застъпи за обществения интерес или да подкрепи частния. Според мен НСА са си в пълното право и би трябвало всеки нормален човек да заеме тяхната страна.
Второ, студентите от спортната академия за пореден път ни показаха, че умеят и ще отстояват правата си докрай. Ако студентите от СУ можеха поне малко да възприемат този пример, може би нямаше постоянно да ни покачват всевъзможни такси.
При следващ техен протест аз ще излезна да протестирам с тях.
Аз от години се влача по институциите и знам как стои положението. Апетитните места нарочно ги бавят, от името на общината ги продават на безценица на "наши" хора,а после ходи връщай в НСА. Сега номера е да чакаш да ти ги възстановят от общинския поземлен фонд - някога. Няма проблеми да заменяме стотици декари гори в Боровец, обаче въпросното място в Равда ТРЯБВА да се върне в двора на НСА. И кофтито е че хората са си в правото да го искат това място,а студентите са си в правото да си пазят базата. И разбира се че ще дадат отпор - това са хора ветроходци и гребци
Това е моето писмо до медиите което досега никой не публикува, четете колеги!
Здравейте,
Казвам се Милена Йончева, собственик на парцел в нашумялата напоследък водна база на НСА.Също така съм и възпитаник на същото висше учебно заведение.
Пиша ви с дълбоко огорчение и надежда за капка справедливост, справедливост , която не можем да получим въпреки ,че всички правни институции в България са се произнесли в наша полза.
Моля ви обърнете ни внимание и публикувайте приложените документи и моето лично мнение.
Ние не сме мафия. Елате, вижте и снимайте - взимат наследството на нашите деца.
И що за институция са те? Нима не е тяхна основна цел обучението на нашите деца в човешките ценностите и добродетели описани на практика в законите.
Това ли е начина и примера , който дават те на възпитаниците си ?
Този цирк , който се получи ,това явно незачитане на правораздавателните органи и основните ни човешки права?
Нима незачитането на законите и организирането на тези публични манипулации не са почерк на друг тип структури „организираната престъпност”. Как не ги e срам, подлагат цялото българско общество на тези нагли лъжи – та те би трябвало да са есенцията на нашето общество –най-доброто. Нима всички ние не разчитаме на тях да обучават кадрите за едно светло бъдеще.
Спортът е социален феномен на 20 век единствен носител на всички основни човешки ценности , създавани през последните хилядолетия, през тези времена на цинизъм и деградация. И питам това ли са хората ,които ще възпитават на феърплей - основен закон в спорта? Къде в тази ситуация къде им е феърплеят?
Явно незачитане на всички закони. Жалко съсипват труда на 60 години труд на всички досегашни управления на академията държейки се като мафия, използвайки всички средства, включително и чрез личните си връзки се опитват да манипулират премиера и министри – явна злоупотреба със служебно положение.
Да пращат проверки , да разследват нас- обикновените хора , като най-големите престъпници в България. Законите явно не важат за всички !
Днес поискаха нашите имоти, нашите домове, утре ще е някой от вас.
И нека да запитаме „ многоуважаемия „ ректор на „ Н С А” г-н Димитров не обслужва ли интереси тук на БОК, чийто зам. председател е той , за построяване на нова база на тъмни частни субекти ? Същите които се опитаха да приватизират Национална Спортна База и я превърнат в частен имот, всички знаем какво го спря? Съжалявам, но ние сме спортисти и знаем колко и дреме на държавата за спорта - не на нас ТИЯ. От кой ще се ползва тая база от нас или от хора , които не си знаят милионите. Случайно ли е , че така ревностно искате най-скъпата земя в България, която никога не сте ползвали, този змиярник в който е превърната базата. АЗ ЗНАМ, АЗ СЪМ ХОДИЛА НА ПЛУВЕН КУРС? А на хората , които четат това - Кога за последен път сте видели някой да прави нещо добро за вас? Искайте информация интересувайте се ,защото иначе един друг въжето си слагаме!!!
ГОСПОДА ЧЛЕНОВЕ НА АКАДЕМИЧНАТА ОБЩОСТ и съвет на ректорите– РАЗВИТИЕ -ДА!!! БАЗА-ДА!!! СПОРТ -ДА!!! НО НЕ НА ВСЯКА ЦЕНА С ВСЯКАКВИ СРЕДСТВА И ЗА СМЕТКА НА МОЯТ 5 ГОДИШЕН СИН!!!
ПЪТЯ КЪМ АДА Е ЗАСЛАН С ДОБРИ НАМЕРЕНИЯ – ПОМИСЛЕТЕ НАД ТОВА ПОНА ЗА МИНУТА!!!
Не бъдете манипулирани, нещата в ситуацията са "крадеца вика дръжте крадеца". Това което не висе казва че всички ние и аз, имаме безупречни документи с нотариални актове на 70 години. Общината е така добра да им отстъпи достатъчно заме ,за да функционира повече от идеално. Но нашия кмет не може да остави разграбването на прилижащите в близост частни имоти. САМО ЧЕ ЗА ТЯХ ТОВА НЕ ИМ Е ДОСТАТЪЧНО- ЗАЩОТО ИМАТ ЛИЧНИ ИНТЕРЕСИ. а медийното затъмнение е пълно. Академика беше по същия начин преватизирана -не от несебърлии а от софиянци. Братът на Милен Велчев. Аз ли съм мафията , като са толкова загрижини за спорта защо не си дарят апартаментите и имотите. За тях това е работа защото те се качват на новите си коли и се пребират спокойни в домовете си, а аз и съпруга ми не сме спали от 5 дена. Вярвайте ми защото ние тези хора ги познаваме лично! исканията са им повече от абсурдни.
Милена, аз лично смятам че сте си в пълното право да си искате земите,защото съм в аналогично положение. Почти сигурен съм,че четох,че са ви върнати там,защото не са могли да ги върнат в реални граници? Имам един въпрос,ако тези места,които включват входа бъдат върнати, в базата ще има ли как да се влиза? И по думите на ректора май въпросния парцел е точно до стола и при евентуален строеж би го гътнал. Свикнал съм на лъжи от хората по-нагоре, та моля за честно разяснение, защото на медиите не може да се разчита.
Милена, аз нямам нищо против да искате да бъдете обезщетени. Но да настоявате да ви се върнат земите, върху които в момента съществува спортна база?!?! Това не го разбирам. Не знам кой кога манипулира. Доколкото съм запозната, земите под базата винаги са били държавни с изключение на една част, с която са били оземлявани тракийските бежанци. Какъв е проблемът да бъдете обезщетени с ниви някъде другаде? Май не искате ниви обаче, прекалено апетитно звучи хотелче на морето... Не Ви прави чест това, че поставяте личният си интерес над интереса на студентите от НСА. Като всички институции са на ваша страна защо кметът на Несебър издава заповед преди да са приключили делата?
Така, земите под и пред сградите включително и пътя заедно с почти всички временни обекти са на земя за която нашата община е готова да им върне -те отказват. всички частни земи са прилижащи
и нямат нищо общо с някави спортни бази, който е ходил там знае че въпросната земя е змиярник и пущинак от най малко 20 години.държавата няма нито един квадратен метър земя решение на върховен административен съд от 2009 година. Решението е окончателно. Аз имам нотариален акт за закупена от банка земя от 1943г. национализацията от комунистите става през 1953г(ако не се лъжа) Не можем да бъдем обежтетени където и да е ,защото земите са върнати вече ,а не са впроцес на връщане. Ако това стане ще последват десетки дела с 100% успех в Стразбург ,за които ще платите вие и земите пак ще са наши.
argentinaso
Естествено ,че не исакме ниви и всеки на мое място би постъпил така, може би ти не? Аз в момента съм под наем,тази земя би подсигурила децата ми. Карам кола за 1500лв. Не ми обяснявай че всеки, който си върнал земите ги ползва за предназначението им от преди 50 години. Особено тези упраници. По причини ,които не мога да изтъкна в момента трябва да ви кажа че познавам лично тези хора и още повече те ме познават и съми длъжници. Трябва да ти кажа че откакто са на влас ,стандарта на живота им значително с повишил.Много от тях със сигурност са си закупили нови апартаменти и коли. Аз живея в студентски град и ги виждам всеки ден. Хайде да не си говорим врели некипели, кой за последен път е направил нещо за хората в държавата!!!!!!! Заповетта е ,защото и в момента се водят абсурдни дела и това е в продължение на десет години, докато това решение е в сила ние сме си в правото. И вярвай ми ти си манипулиран/а - помисли кого видя от нас в интервю по телевизия директно. Трябваше да го видите Лъчо като му показвахме натуралния акт при събарянето на портала, думите му бяха - ние с вас нямаме проблеми вие си имате всички документи- и малко след това ,когато вече го снимат сипе порой от лъжи. Държавата има достатъчен ресурс да прави спортни бази където си поиска -правили го? Защо те не си дарят имотите ИЛИ ТИ. На чужд гръб и сто тояги са малко.
Пак казвам никои не заплашва базата на НСА и нормалното и функциониране, въпреки че общината може.
никой от нищо не лишава студентите, защото на въпросната земя няма нищо и никога не е имало. По същата схема беше построен хотела на Милен Велчев и именно това ще се случи и сега. Ние сме 100% собствениците после ще ви пусна и снимка от гугъл за да не говорим празни приказки.
ако ми забранят да строя , домати ще сея и пак ще е моя. Земята ми е завеща дядо ми -лека му пръст - с думите - не я продавайте. така че, ще бием до "смърт" , ако това означава дори да свалим тези мафиот- сегашното правителство - пу,,,,,,,,че и ние гласувахме за тези аматьори.
Знам си аз,че ректорите обичат да послъгват. Успех ви пожелавам тогава в борбата за земите, така или иначе държавата ви ги е върнала, а сега заради нечии лични интереси се правят тия неща и се използват и студентите като жив щит.
argentinaso, Милена е напълно права, всеки е в правото си да си иска неговото и е лесно като не си на това дередже да критикуваш. Аз се радвам че се сдобих с вярна информация по случая и стискам палци за бързото му решаване.