Право първи курс 2009-2010г

Архив на всички останали категории.
Заключено
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила
Специалност: Право
Курс: четвърти

Re: Право първи курс 2009-2010г

Мнение от _sonrisa_ »

:lol: :lol: Естествено, че е така! Просто смятам, че е неприемливо учебник да се издава в този вид. В крайна сметка учебниците на Токушев са с няколко лева по-скъпи само, но пък са перфектни в граматическо отношение.
Но както и да е вече.. Наистина му отделихме повече внимание отколкото е нужно :)
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Мнение от Batbayan »

Което ме навежда на мисълта - колеги - що се размотаваме по форумо и не учим? :mrgreen:
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
Ivanxou
В началото бе словото
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Ivanxou »

Абе, хора, оставете учебниците, че на нищо не приличат.. :)То, само това да беше!Днес, по ОУД ми се падна 36 въпрос.Мога да Ви кажа няколко неща за изпита...Първо, може ли да правиш изпит в някакво кабинетче 3 на 3!?Това за мен е несериозно.Второ, никакво уважение към изпитваните, дойде някакъв колега на проф. Дачев и се започна едно говорене и смях :salute:.И друго, още по-важно, молете се Дачев, да ви проверява работите!Асистентът му, пише доста по-ниски оценки от него (1-2 еденици).Пример мога да дам със себе си - темата ми беше благоприятна, развих си въпроса, писах 3 страници и половина и то съществени неща от учебника на проф. Дачев.Работите ни бяха проверени за около 30-40 минути (може да си представите как).Един колега, ми се оплака преди да върнат книжките с оценките, че не бил писал НИЩО съществено, незнаел темата и бил написал 2 страници "ала-бала".Даже, част от въпросът, не беше развил.След като ни върнаха книжките, ситуацията бе следната - аз 4, той...5!Правете си изводите за "обективните" критерии за оценяване.Моята работе е проверявана от асистента, неговата от Дачев.Не, че ме интересува кой, колко има, но просто не е честно!Успех на всички, които тепърва ще се явяват!
Аз - СУ 16:0 :cheers:
Изображение
Аватар
iNCodE
От дъжд на вятър
Специалност: право

Мнение от iNCodE »

утре ще го отнесем и ние, благодаря :roll:
Аватар
Lord
Легендарен флуудър

Мнение от Lord »

Един колега, ми се оплака преди да върнат книжките с оценките, че не бил писал НИЩО съществено, незнаел темата и бил написал 2 страници "ала-бала".Даже, част от въпросът, не беше развил.
:lol: :lol: :lol:
Имам един колега, дето винаги се вайка "изобщо не съм учил, нищо не знам, каквото съм чел, забравил съм го, писах само глупости, леле, всичко обърках, мале, защо не прекъсна вместо да се мъча..." По-малко от 5 не е имал. И не това е преобладаващата му оценка.
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
mordo
В началото бе словото
Курс: друг

Мнение от mordo »

_sonrisa_ написа:Към mordo :
Аз не помня някъде да съм показала неуважение към проф. Дачев или да съм го обидила като човек. Единственото нещо, което казах беше за неграмотния учебник ( нещо, което никой не може да отрече) - което пък от своя страна пак не е лична обида към него, освен ако, разбира се, не си го е набирал той, което искрено ме съмнява. Така че нападките ти относно това, че съм проявявала неуважение към преподавателите, са напълно безпочвени. Дачев ми е определено симпатичен ( не като лектор по мои си причини, но като човек и като начин на писане - никъде не съм отричала, че учебиците му са интересни, иначе нямаше да ги чета без дори да ми се изискват) И да, мен би ме било срам да издам учебник, който има грешка още в заглавието.. защото едно е да си пиша в някакъв форум и да пропусна пълен член или запетайка ( нещо, което на хартия не ми се случва), съвсем друго е да са допуснати безбожно много грешки в Учебник- помагало, от което студентите, освен знания по материята, черпят и граматически и лексикални такива)
А да възприемам "лекторите си като врагове" - до това заключение ми е интересно как се стигна.. но както и да е..
И последно, относно стила ми написане- няма как да го разбереш по мненията ми тук.
:) Поздрави!
Не схванах нещо. Къде сте видяла грешка в заглавието на учебника? Относно стила на писането Ви - не ме интересува, той си личи от публикациите Ви тук. :)
mordo
В началото бе словото
Курс: друг

Мнение от mordo »

Ivanxou написа:Абе, хора, оставете учебниците, че на нищо не приличат.. :)То, само това да беше!Днес, по ОУД ми се падна 36 въпрос.Мога да Ви кажа няколко неща за изпита...Първо, може ли да правиш изпит в някакво кабинетче 3 на 3!?Това за мен е несериозно.Второ, никакво уважение към изпитваните, дойде някакъв колега на проф. Дачев и се започна едно говорене и смях :salute:.И друго, още по-важно, молете се Дачев, да ви проверява работите!Асистентът му, пише доста по-ниски оценки от него (1-2 еденици).Пример мога да дам със себе си - темата ми беше благоприятна, развих си въпроса, писах 3 страници и половина и то съществени неща от учебника на проф. Дачев.Работите ни бяха проверени за около 30-40 минути (може да си представите как).Един колега, ми се оплака преди да върнат книжките с оценките, че не бил писал НИЩО съществено, незнаел темата и бил написал 2 страници "ала-бала".Даже, част от въпросът, не беше развил.След като ни върнаха книжките, ситуацията бе следната - аз 4, той...5!Правете си изводите за "обективните" критерии за оценяване.Моята работе е проверявана от асистента, неговата от Дачев.Не, че ме интересува кой, колко има, но просто не е честно!Успех на всички, които тепърва ще се явяват!
Уважаеми колега Ivanxou,
Вие къде искате да се проведе изпита? Може би в лоби бара на хотел "Бурж ал Араб"? Със сервирано кафе и сладки. В момента се провеждат лекции на задочниците. Аудиториите са заети.
Нека сега аз да Ви кажа нещо:
1.Трябва да свиквате да мислите и работите в напрегнати ситуации. А колко пъти ваши колеги влизаха, за да питат за оценки по ИППУ? Това не Ви ли смути?
2. Мисля, че обстановката по време на изпита е възможно най-предразполагаща, професорът и неговия асистент се отнасят почтително и с нужното уважение към колегите си студенти.
3. Каквото сте написал, това се оценява - първо от асистента, след това от професор Дачев. Такава "двуинстанционна" система на оценяване едва ли ще срещнете при други преподаватели.
4. Ако не сте доволен от оценката си, отидете утре и искайте от проф. Дачев и асистента му да Ви изпитат отново, този път устно, по целия конспект. Така ще докажете "субективното" оценяване на преподавателите.
Аватар
Ivanxou
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Ivanxou »

Не схванах нещо. Къде сте видяла грешка в заглавието на учебника? Относно стила на писането Ви - не ме интересува, той си личи от публикациите Ви тук. :)
Аз, лично мога да ти кажа - погледни учебника по ППУ, този вторият ;).Долу на предната корица пише "Буржуазни" :mrgreen: .

Относно глупавите ти заяждания, мога да ти кажа две неща.
1. Свикнал съм да работя и мисля в напрегнати ситуации.Нито веднъж не влязоха колеги да питат каквото и да е било!Не, не искам да се провежда в никакъв хотел, а в някоя поне малка аудитория, да се поберем, поне цялата група и да имам най-елементарни условия за провеждане на писмен изпит (например банка и тишина).
2. Да съм казал някъде, че нямат уважение!?И дълбоко се съмнявам работата ми, да е била съгласувана между двамата (просто за 30 минути не могат и двамата да видят 8 работи, поотделно).И не мога и няма да приема, че човек, който е писал общи неща и е смесвал темите и дори не е развил пълно въпросът си, може да има 5-ца!И то без да го съотнасям към моя или чужда работа.Просто, това ми говори за "обективното" и еднакво оценяване.
Да ти кажа, не ми пука, че имам 4-ка!Важното е, че съм преминал изпитът с добра оценка и мисля съм придобил реални знания.
Аз - СУ 16:0 :cheers:
Изображение
Аватар
iodine
Драскач
Курс: първи

Мнение от iodine »

Нека върнем добрия тон на дискусията :D
В името на потока! Втория!
Аватар
iNCodE
От дъжд на вятър

Мнение от iNCodE »

mordo, сигурен ли си за "двуинстанционна" система на проверяване ? :scratch:
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила
Курс: четвърти

Мнение от _sonrisa_ »

Ми как да ти кажа, Слави.. Всички си пишехме най-кротко и спокойно докато определени личности не се появиха да всяват раздор :P

А иначе имам въпрос - Вълчев да е казвал случайно някаква скала за оценяване на теста? За 6-ца от 38-40 точки ли са или само 39-40 :? да си преценя дали имам право на една или две грешки :lol: :lol:
Аватар
iodine
Драскач

Мнение от iodine »

Така по темата конкретно ИСКАМ ДА КАЖА ОТНОСНО ИЗПИТА НА 8.02 ПО ИБДП КОГАТО СА 1ВА И 2РА ГРУПА-КОЙ КАКТО ДОЙДЕ ТАКА ВЛИЗА В КАБИНЕТА НА ТОКУШЕВ.АКО СИ ДОШЪЛ В 8:20 НЕМА КАК ДА МИНЕШ ПРЕДИ ТЕЯ ДОШЛИ В 8 ДА РЕЧЕМ.
ЯснО! Ще нощуваме на лагер със спални чували! :salute:
А иначе имам въпрос - Вълчев да е казвал случайно някаква скала за оценяване на теста? За 6-ца от 38-40 точки ли са или само 39-40 :? да си преценя дали имам право на една или две грешки :lol: :lol:
38 точки за 6, 37 за 5 :shock: Няма начин!

Това е нещо, което трябваше да го питаме на лекции... Моите предположения са две: Или 20 т. са за 3 и после на 6-7 точки се сменят оценките до 6; Или няма единен критерий в момента и той ще бъде съставен в зависимост от резултатите, както беше на матурите (на тази мисъл ме навежда факта, че ако имаше критерий, щеше да го има в сайта, там има доста за точките, пък и да не забравяме кой стои зад матурите :) );

Може би някой от специалност МО правил тест миналата година по ИППУ може да каже...
В името на потока! Втория!
Аватар
uchtiv_galfon
В началото бе словото
Специалност: Pravo

Мнение от uchtiv_galfon »

Ivanxou написа:
Аз, лично мога да ти кажа - погледни учебника по ППУ, този вторият ;).Долу на предната корица пише "Буржуазни" :mrgreen: .

Относно глупавите ти заяждания, мога да ти кажа две неща.
1. Свикнал съм да работя и мисля в напрегнати ситуации.Нито веднъж не влязоха колеги да питат каквото и да е било!Не, не искам да се провежда в никакъв хотел, а в някоя поне малка аудитория, да се поберем, поне цялата група и да имам най-елементарни условия за провеждане на писмен изпит (например банка и тишина).
2. Да съм казал някъде, че нямат уважение!?И дълбоко се съмнявам работата ми, да е била съгласувана между двамата (просто за 30 минути не могат и двамата да видят 8 работи, поотделно).И не мога и няма да приема, че човек, който е писал общи неща и е смесвал темите и дори не е развил пълно въпросът си, може да има 5-ца!И то без да го съотнасям към моя или чужда работа.Просто, това ми говори за "обективното" и еднакво оценяване.
Да ти кажа, не ми пука, че имам 4-ка!Важното е, че съм преминал изпитът с добра оценка и мисля съм придобил реални знания.
хахаххаха, колегата ти е доста честен според мен :mrgreen: Аз нищо не знам, нищо не съм учил..слушал съм ги тея приказки. Я се стегни малко и недей вярва на всяка приказка
Право I / гр.8
Аватар
Jack Skull
От дъжд на вятър

Мнение от Jack Skull »

Ем ако предпочиташ да нощуваш-няма проблем.Но все пак искам да те попитам не смяташ ли че трябва да има някакав ред или би предпочел ти да нощуваш в унито а некой който е дошъл в 9 без нещо да мине преди теб защото номера му е ...45 а твоя ..46 :wink: ако искаш така то моля заповядай.....последен

Абе този учебник и Дачев не го пуснахте начи -бой ще стане по темата-недейте така :cyclopsani:
May I eat your eyes?
Аватар
uchtiv_galfon
В началото бе словото
Специалност: Pravo

Мнение от uchtiv_galfon »

Jack Skull написа:Ем ако предпочиташ да нощуваш-няма проблем.Но все пак искам да те попитам не смяташ ли че трябва да има някакав ред или би предпочел ти да нощуваш в унито а некой който е дошъл в 9 без нещо да мине преди теб защото номера му е ...45 а твоя ..46 :wink: ако искаш така то моля заповядай.....последен

Абе този учебник и Дачев не го пуснахте начи -бой ще стане по темата-недейте така :cyclopsani:
Толкова ли са обтегнати отношенията във вашата група, че трябва да ходиш в 31231 часа, за да влезеш с първите. Има далеч по-лесен начин " Колеги, може ли.."
Право I / гр.8
Заключено

Обратно към “Други”