Teма за КС въпроси от различно естество

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Re: Тема за КС въпроси от различно естество

Мнение от Etiainen »

envy_me написа:Имам 2 въпроса, чиито отговори се надявам да получа тук :) 1-во - ако кандидатсвам с АЕ в Стопаски факултет, мога ли да запиша специалност с френски език (предолагам не, но все пак... :roll: ) и 2ро, ако се явя на 2 изпита по АЕ и ФрЕ, мога ли да запиша например 1во желание Ст. упр с френски ез. и 2ро желание Ст. упр с АЕ? :lol: На някой може да му се сторт глупави тези въпроси, но не съм достатъчно информирана :?
Значи ако кандидатстваш с английски, приемат те с английски. Съответното и с френски.
Да, можеш да се явиш на двата изпита, но си помисли добре кое от двете да пишеш на първо място, защото класирането е на принципа, че ако балът ти стига за специалност, по-предна в списъка ти, не можеш да се запишеш в по-долна специалност, дори и да ти стига за нея балът.
Иначе като те приемат ще учиш и втори език към специалността, но не възлагай големи надежди на него.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
envy_me
В началото бе словото

Мнение от envy_me »

Мерси много, истината е, че искам да уча ст.упр с Фр., но го уча като 2ри език в училище и английският ми е по-добър... :(
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър

Мнение от Etiainen »

envy_me написа:Мерси много, истината е, че искам да уча ст.упр с Фр., но го уча като 2ри език в училище и английският ми е по-добър... :(
Имай предвид, че някои предмети се учат на съответния език (в СтУ с френски са повече от в СтУ с английски, поне този семестър по мои наблюдения, за по-нататък не знам), но пък ако влезеш с френски, имаш опция да вземеш и френска диплома (освен стандартната на СУ), като при стопанско управление с английски получаваш само стандартната диплома.

Аватар
lipgloss
В началото бе словото
Специалност: Стопанско управление с немски
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от lipgloss »

Etiainen написа:
envy_me написа:Мерси много, истината е, че искам да уча ст.упр с Фр., но го уча като 2ри език в училище и английският ми е по-добър... :(
Имай предвид, че някои предмети се учат на съответния език (в СтУ с френски са повече от в СтУ с английски, поне този семестър по мои наблюдения, за по-нататък не знам), но пък ако влезеш с френски, имаш опция да вземеш и френска диплома (освен стандартната на СУ), като при стопанско управление с английски получаваш само стандартната диплома.
Така ли,това с дипломите не го знаех. Би ли разяснил и на мен непросветената как стои въпросът с немския език,защото аз искам стопанско управлние с немски :)
Стопанско управление с немски език - първи курс :)
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър

Мнение от Etiainen »

И за немския има специални дипломи, само за английския няма. А какви точно са, не знам, потърсете на сайта на факултета дали има повече информация (е остава и да няма). Аз съм икономика с английски, така че не съм много наясно с тези дипломи, просто знам, че ги има, и на моменти ме е яд, че не знам немски или френски :lol:

П.П момиче съм бе! 8)

Аватар
Monkey D. Luffy
Драскач
Специалност: Висящ по дърветата
Курс: втори

Мнение от Monkey D. Luffy »

Etiainen написа:П.П момиче съм бе! 8)
Винаги ще те бъркаме, примири се :mrgreen: :mrgreen:
It has been said something as small as the flutter of a butterfly's wing can ultimately cause a typhoon halfway around the world. - Chaos Theory

Изображение
Аватар
toshkovr
В началото бе словото
Специалност: Компютърни Науки

Мнение от toshkovr »

Здравейте искам да питам понеже ще кандидадствам с математика в информационните специалности в ФМИ и видях че ми се зима оценката от изпита * 3 и оценката от дипломата по математико * 2 а аз през годините сам имал само 6 и дали ако държа матура и изкарам примерно 5 оценката от дипломата ще ми се намали и ако държа матура по английски език нали оценката от дипломата си ми е 6.
Мерси предварително!
Computer Science
gletcher
Постоянно присъствие

Мнение от gletcher »

Взима се по-високата оценка - матурата или дипломата. Ако идеш на матура по математика и изкараш примерно 3, ще ти се вземе оценката от дипломата ;)
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

ако държиш матура по математика тя ще ти влиза в бала не знам в дипломата тя ли се пише на мястото на математиката или ти се добявя отделно че си държал матура но все ще ти вземат 5ицата .. ако държиш матура по англ съответно тя няма да влия никъде .. освен може би за общия бал на дипломата ама то това няма значение :roll:

едит глетчер май не е точно така според последните нововъведения
Изображение
Аватар
Kat
Драскач

Мнение от Kat »

-----------------------------------------
Последно промяна от Kat на 19 Фев 2010, 21:21, променено общо 2 пъти.
Just because you feel good, I still want you here tonight...

Kid vs. Kat :twisted:
gletcher
Постоянно присъствие

Мнение от gletcher »

issoax написа:ако държиш матура по математика тя ще ти влиза в бала не знам в дипломата тя ли се пише на мястото на математиката или ти се добявя отделно че си държал матура но все ще ти вземат 5ицата .. ако държиш матура по англ съответно тя няма да влия никъде .. освен може би за общия бал на дипломата ама то това няма значение :roll:

едит глетчер май не е точно така според последните нововъведения
Възможно е и аз да греша :|
RuNNeR
В началото бе словото

Мнение от RuNNeR »

Здравейте! До кога е срокът за подаване на документи, че нещо не го откривам в сайта? Благодаря предварително!
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър

Мнение от Etiainen »

toshkovr написа:Здравейте искам да питам понеже ще кандидадствам с математика в информационните специалности в ФМИ и видях че ми се зима оценката от изпита * 3 и оценката от дипломата по математико * 2 а аз през годините сам имал само 6 и дали ако държа матура и изкарам примерно 5 оценката от дипломата ще ми се намали и ако държа матура по английски език нали оценката от дипломата си ми е 6.
Мерси предварително!
Вече по новите правила се взима оценката от матурата (ако имаш такава). Ако нямаш оценка от матура, се взима оценката по предмета през годините. (пишат се на различни места в дипломата). Затова ако не искаш да рискуваш, можеш да се явиш на някаква друга матура вместо това.

Аватар
lipgloss
В началото бе словото
Специалност: Стопанско управление с немски
Обратна връзка:

Мнение от lipgloss »

RuNNeR написа:Здравейте! До кога е срокът за подаване на документи, че нещо не го откривам в сайта? Благодаря предварително!
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... lozhenie_1
ето отгоре пише до кога се подават заявления. :wink:
Стопанско управление с немски език - първи курс :)
chill
Пишете, о, братя
Курс: втори

Мнение от chill »

Има една дата за изпит по английски език. Няма предварителни, така ли? Един 'редовен' само? :д
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”