За или Против убиването на редки животински видове

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор

За или против убиването на редки животински видове

1.Напълно съм съгласен.
3
11%
2.Против съм.
19
68%
3.Не ме интересува
6
21%

Общо гласове: 28

Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Re: Снимки на потребители vol. 6

Мнение от allshallperish »

Захариев, виждал ли си колко мъчително умират тюлените, за да им съдерат кожата? Когато го видиш, мисля, че ще поразмислиш друго яче. Какво му е по-качественото на шапка от лисича кожа :shock: ? Имам шапка за 10лв и смея да твърдя, че ми пази от студ главата... За да се измислят куп други материи (платове и пр), значи че не са баш такива боклуци каквито ги изкарвате.

Но не мога да обясня нещо подобно на хора, които са си приели идеята, че са свръхвидове. Аз лично не се смятам за повече от някой елен напр., но него ловците ще го гръмнат без да им пука. А мен не, защото съм човек. Абе темата е дълга и сложна, винаги има "върли защитници" и обяснения от типа "Ние сме свръхвидове, всичко трябва да ни е в краката"... Само едно ще ти кажа - не си допринесъл за развитието на нито едно животни което си изял или нито едно растение, което си откъснал... Древните за това са започнали да си гледат растения и животни... Верно, установили са, че е по-лесно, но поне са полагали грижа за тия животни, осигурявали са им добър живот, а животното после си е плащало с месото... и кожата. Можеш ли да ми кажеш същото за лисичите кожи, кожите от норки, видри, бобри и пр? С какво сме допринесли за техния живот, че да имаме право да ги убиваме ? :wink:

Колкото до защо е скъпа кожата - скъпа е точно, за да се парадира, защото бракониери и други подобни нечовеци убиват стотици животни (може и хиляди) всяка година и какво им струва това :roll: ? Струва им един коршум, или два. След това тия кожи отиват в големите дизайнерски компании и ги пласират на цени над 1000-ка... Много е качествено, честно...
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Можеш ли да ми кажеш същото за лисичите кожи, кожите от норки, видри, бобри и пр? С какво сме допринесли за техния живот, че да имаме право да ги убиваме ?
Отглеждат се в специални места, където не пускат ловци, а си ги хранят и поят само и само за кожата. В Русия, бизнеса с кожи от норки, е стигнал до частни развъдници. И как древните без нашата техника са ги гледали по-добре от нас? Я го обясни тва?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

В обществото има различни класи.
Едни могат да си позволят да бъдат с шапка от 10 лева, а други с шапка от 100.

Маркс казва "Хората имат възгледите, които съответстват на социалното им положение." С което не целя да обидя , когото и да е, а пояснявам за "безсмислената снобария от към кожите".Може би на моменти качеството не е по-добро, но доста често това е факт. А и замисли се .... едно е да отидеш на официален прием с палто от норка и е съвсем друго да отидеш с жълто-син дъждобран примерно. :)

Това е практика не на 20 години, а на повече от стотици (от към цената на кожата).Значи има някакъв резон.

Да, виждал съм как умират тюлените.Мислиш ли, че ми прави каквото и да е впечатление ? Мръвка , като мръвка.

Животните са впрегнати да "работят" за хората .... които пък работят за други хора.Чистата и проста закономерност на този свят.Това колко на някого не му харесва или го смята за отвратително, не променя факта, че това е реалността. :)

The names of the future are stamping of impatience.
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Kristo написа:
Можеш ли да ми кажеш същото за лисичите кожи, кожите от норки, видри, бобри и пр? С какво сме допринесли за техния живот, че да имаме право да ги убиваме ?
Отглеждат се в специални места, където не пускат ловци, а си ги хранят и поят само и само за кожата. В Русия, бизнеса с кожи от норки, е стигнал до частни развъдници. И как древните без нашата техника са ги гледали по-добре от нас? Я го обясни тва?
Не ми се занимава с безсмислени спорове. Важното ми е, че аз си пазя морала и съзнанието. Дори ескимосите носят кожи от елени и лосове, а не от бели мечки или лисици и норки... Тоест, дори една крава може да се използва на макс, докато месото от лисицата, видрата или пр кво мислиш, че се прави? Сигурно го дават на служителите да го ядат... Много сте интересни. Изказах се по темата. Много офтопик стана.

ПП: Едно е лисицата или вълкът да ти ядат кокошките и да ги убиеш и да си ги окачиш на стената, друго е суетата да те кара да убиваш видове. Лисиците са застрашен вид, подяволите.

Захариев, не ми обяснявай от коя класа съм, моля ;). Понеже пък има хора, които могат да ги дават тия пари, но не го правят. Аз мисля, че съм от вторите, поне за някои неща. И как можа да ми цитираш Маркс, тоя говняр?

Какъв прием? Ето пак говорим за чиста суета. A суетата беше забранена дори в Библията.

Да, реалността е мръсна, изпълнена с брейндеймидж хора :) .
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Аз не ти обяснявам от коя класа си.Гузен негонен бяга. :)
Казах факт, който е част от живота.

Маркс не е говняр ... навярно не си го чела, за това подобни коментари са глуповати.Той е казал много истини.

Приемите не са суета, как да ти обясня ?
Виж - един човек работи , като водопроводчик (по никакъв начин не обиждам тази професия), а друг като дипломат в посолство.Интересно ми е как ще обясниш на дипломата, че приемите, които прави са от суета.

Мисля, че е време да отвориш някоя книга, която не е свързана с филологията. :)

Хайде, стига толкова офтопик вярно. ;)

Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

За или Против убиването на редки животински видове

Хайде, изказвайте се тук, че онази тема стана мазало...

Захариев, дипломатът няма да иде с палто от норки, вероятно жена му ще отиде с такова. Вероятно дипломатът й го е купил, за да се покаже какъв е мъж и да си изгради имидж на богаташ пред присъстващите на приема. Как да ти го обясня?

Нямам против да се използват кожи от домашни зайци, например, или агнета... А кожата на заека е също доста скъпа... Майка ми има едно такова палто с яка от кожа на заек, което също беше бая пари и то само заради тъпата яка :shock: . Фукайте се с неща, които са по вашия джоб, а не джоба на родителите ви, поне.

И последно - не ми трябва да чета комунистически книги, за да осъзная живота, повярвай ми. И да, чета книги, които не са свързани с филологията и може би те са ме научили да мисля :wink: . Май повечето са или класики, или военни :scratch: . Има хора, които нямат кво да ядат, вие се перчите с кожи от норки и лисици, не е ли смешно?
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: За или Против убиването на редки животински видове

Мнение от Zahariev »

allshallperish написа:
Захариев, дипломатът няма да иде с палто от норки, вероятно жена му ще отиде с такова. Вероятно дипломатът й го е купил, за да се покаже какъв е мъж и да си изгради имидж на богаташ пред присъстващите на приема. Как да ти го обясня?

Е няма как да ти се обясни.Но е нормално де.Това, с което нямаш допир ти изглежда нелогично и грозно.Права си за своята гледна точка. ;)

Анкетата трябва да бъде "За" и "против" , а не "да" и "не" ;) .

Аватар
Green`L.K.
Форумозавър Рекс
Курс: кандидат-студент

Мнение от Green`L.K. »

Ако може и аз да кажа нещо по въпроса, че ми стана забавно да ви чета "неснобските" коментари... Кой каквато иска да ме нарича, едва ли ще се трогна ;) Никога не съм носила шапки (като изключим ранното ми детство) и онзи ден реших да си търся. Влезнах в магазин за "обикновени" 10-левови шапки, но за съжаление никоя не стоеше добре на палтото ми от норка (шегувам се). Как да си купя шапка при положение, че има дупки големи по 1-2 сантиметра, мозъка ми замръзва с нея и се мокри дори при най-лекия полъх снежец ? Влезнах в магазин за кожени изделия (срам!!!) и се влюбих в тази шапка, която цялата е покрита с КОЗИНА от полярна лисица. И си я купих. Не съжалявам, нито пък смятам, че съм убила по този начин животно... Нито пък се мисля за нещо повече от който и да е, просто тази шапка ще я нося поне 10 години, докато онази плетената с дупките ще хвърля след 1 месец... :)
Лек ден, форумни защитници :king:
Последно промяна от Green`L.K. на 01 Фев 2010, 15:30, променено общо 1 път.
Non scholae sed vitae discimus!
Любовта е, когато останалите престанат да съществуват ...
Аватар
Kose Bose
Драскач
Специалност: Молекулярна биология
Курс: първи

Мнение от Kose Bose »

Green`L.K. написа:Ако може и аз да кажа нещо по въпроса, че ми стана забавно да ви чета "неснопските" коментари...
Царевични снопове, житни снопове или снопове козина?! :roll:
- Пустинята е хубава - каза малкият принц, - защото крие някъде кладенец...
~~~~
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Green`L.K. написа:Ако може и аз да кажа нещо по въпроса, че ми стана забавно да ви чета "неснопските" коментари... Кой каквато иска да ме нарича, едва ли ще се трогна ;) Никога не съм носила шапки (като изключим ранното ми детство) и онзи ден реших да си търся. Влезнах в магазин за "обикновени" 10-левови шапки, но за съжаление никоя не стоеше добре на палтото ми от норка (шегувам се). Как да си купя шапка при положение, че има дупки големи по 1-2 сантиметра, мозъка ми замръзва с нея и се мокри дори при най-лекия полъх снежец ? Влезнах в магазин за кожени изделия (срам!!!) и се влюбих в тази шапка, която цялата е покрита с КОЗИНА от полярна лисица. И си я купих. Не съжалявам, нито пък смятам, че съм убила по този начин животно... Нито пък се мисля за нещо повече от който и да е, просто тази шапка ще я нося поне 10 години, докато онази плетената с дупките ще хвърля след 1 месец... :)
Лек ден, форумни защитници :king:
Не, че нещо, ама полярните лисици са безбожно скъпи и редки, мисля, че някой ти е пробутал избелена шапка от друг тип лисица :wink: . За справка ето как изглежда полярна лисица:

Изображение

Не че нещо, ама твоята е сивкава :wink: , а не съм виждала сиви полярни лисици.
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Специалност: Компютърна химия
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Те не ставаха ли леко сиви през пролетта? :roll:
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Re: За или Против убиването на редки животински видове

Мнение от pora_e_priqtel »

Е щом са редки - автоматично "Против"!
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Леко сиви може, ама чак толкова сиви :roll: .

ПП: В обикновен магазин за кожени изделия в БГ според мен такъв тип кожа не може да се намери.

Green LK, я кажи, за колко си я купи, за да ме е яд за лисицата или за да се радвам, че си се прецакала?
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Специалност: Компютърна химия
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Може пък да е шапка от плюшена лисица-играчка :mrgreen:
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Форумозавър Рекс
Курс: кандидат-студент

Мнение от Green`L.K. »

Kose Bose написа:
Green`L.K. написа:Ако може и аз да кажа нещо по въпроса, че ми стана забавно да ви чета "неснопските" коментари...
Царевични снопове, житни снопове или снопове козина?! :roll:
Извинете за грешката :) Поправима е :)
аххаха Ама вие сте много зле, наистина... :) Как ще дам милиони за полярна лисица ???
Non scholae sed vitae discimus!
Любовта е, когато останалите престанат да съществуват ...
Публикувай отговор

Обратно към “Мнения”