Но не мога да обясня нещо подобно на хора, които са си приели идеята, че са свръхвидове. Аз лично не се смятам за повече от някой елен напр., но него ловците ще го гръмнат без да им пука. А мен не, защото съм човек. Абе темата е дълга и сложна, винаги има "върли защитници" и обяснения от типа "Ние сме свръхвидове, всичко трябва да ни е в краката"... Само едно ще ти кажа - не си допринесъл за развитието на нито едно животни което си изял или нито едно растение, което си откъснал... Древните за това са започнали да си гледат растения и животни... Верно, установили са, че е по-лесно, но поне са полагали грижа за тия животни, осигурявали са им добър живот, а животното после си е плащало с месото... и кожата. Можеш ли да ми кажеш същото за лисичите кожи, кожите от норки, видри, бобри и пр? С какво сме допринесли за техния живот, че да имаме право да ги убиваме ?
Колкото до защо е скъпа кожата - скъпа е точно, за да се парадира, защото бракониери и други подобни нечовеци убиват стотици животни (може и хиляди) всяка година и какво им струва това