Иначе някой ако иска някое друго решение може да постна, те и без това задачите сега на второ четене са леснички(само 6-та не знам как да я опиша по-кратко, моето решение докато докажа, че е квадрат, е 2-3 страници голям формат). пфф беше забавно 17 страници за 5 часа, не съм си засичал досега колко мога да изпиша
[КСК 2010] Математика
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: КСК 2010/1011 Математика
Ох, незнайно защо не се е копирал, вече го поправих, съжалявам 
Иначе някой ако иска някое друго решение може да постна, те и без това задачите сега на второ четене са леснички(само 6-та не знам как да я опиша по-кратко, моето решение докато докажа, че е квадрат, е 2-3 страници голям формат). пфф беше забавно 17 страници за 5 часа, не съм си засичал досега колко мога да изпиша
Ама поне ги реших машинално - почвам от първа и свършвам с десета, само на белова... това говори достатъчно показателно за трудността на задачите...
Я дайте пълно решение за на задачата с хипутенузата, да видя дали ще взема пълен брой точки 
- RadoRado
- Пишеща машина
- Специалност: КН
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Ама портокал ли ?morfei написа:На пета е 0+капи.
Гейм Дизайн, Gamificiaton, Манипулация
- http://game-craft.com/blog/
- mindfreak
- В началото бе словото
може ли моята не компетентна особа да даде идея за задача 9. Триъгълника е правоъгълен с ъгли 30 и 60... изразява се лицето на големия триъгълник, после лицата на малките (S=двете страни х ъгъла м/у тях) ...
от лицето на големия се вадят лицата на малките и лицето на MPN се разглежда като функция на х, като най-малката стойност за х се получава при върха на параболката
от лицето на големия се вадят лицата на малките и лицето на MPN се разглежда като функция на х, като най-малката стойност за х се получава при върха на параболката
some people understand, some dont... some people realize, some people wont
http://www.facebook.com/ivan.petev
- kinda like you crazy
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
- Местоположение: I was born and raised on Venus but I may be here awhile
- Обратна връзка:
^^^ Девета и аз така я изкарах, ама това 7 минус корен от три ме хвърли в дълбоки размисли вярно ли е, не е ли. Не че е изненадващо да получиш идиотски отговор...
Виж, осма и десета ми стъжниха живота, а шестата я гледах умно едно час и половина поне - знаех какво трябва да получа, просто не можах да измъдря как, добутах я донякъде и се сетих за решението като се одрямах в автобуса на прибиране. Много, много ме е яд. Другия път по-добре.
Виж, осма и десета ми стъжниха живота, а шестата я гледах умно едно час и половина поне - знаех какво трябва да получа, просто не можах да измъдря как, добутах я донякъде и се сетих за решението като се одрямах в автобуса на прибиране. Много, много ме е яд. Другия път по-добре.
Everyone is king when there's no one left to pawn
-
vicho_
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Реших ги от първа до девета включително и само на осма съм изтървал да изключа нулата... Дали ще хвана 5.50? 
-
The Darkness Within
- От дъжд на вятър
- Специалност: Компютърни науки
Тези ги скицирах за 15 минути точно, с описването и т.н. ще отнемат не повече от 2 часа сигурно.
Макар че, като се има предвид, че доста хора вероятно са на средата на подготовката, а и като за първи стресиращ изпит - задачите са били хубави
както каза моят господин, упражнение на китката, не и на ума, трябваше като за първи път да ги сложат по-трудни, та да се явяваме и на следващите
Не виждам логика още от началото да почнат с лесни задачи... или това им бяха трудните??? Тая 9-та наистина отговорът те хвърля в тъча, ама какво да се прави, някой път резултатът не е толкова лицеприятен
А знае ли се резултати кога може да очакваме горе-долу?
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
По принцип се дават 40 стотни на вярно решена задача, евентуално ако имаш някаква грешка на съответната задача, ще ти дадат по-малко от 40, така че смятайvicho_ написа:Реших ги от първа до девета включително и само на осма съм изтървал да изключа нулата... Дали ще хвана 5.50?
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
- RadoRado
- Пишеща машина
- Специалност: КН
- Обратна връзка:
9та се отказах да я решавамmartosss написа:както каза моят господин, упражнение на китката, не и на ума, трябваше като за първи път да ги сложат по-трудни, та да се явяваме и на следващитеНе виждам логика още от началото да почнат с лесни задачи... или това им бяха трудните??? Тая 9-та наистина отговорът те хвърля в тъча, ама какво да се прави, някой път резултатът не е толкова лицеприятен
А знае ли се резултати кога може да очакваме горе-долу?
Като цяло, що годе еднаква сложност с предната година. Ще видим какво ще измислят нататък.
А и това, че ви е било лесно, не значи че задачите са били лесни, а значи, че сте добре подготвени.
Който се счита за приет може да почва да решава задачки по Анализ.
Гейм Дизайн, Gamificiaton, Манипулация
- http://game-craft.com/blog/
-
vicho_
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Е, да, ама колко по-малко от 40Etiainen написа:По принцип се дават 40 стотни на вярно решена задача, евентуално ако имаш някаква грешка на съответната задача, ще ти дадат по-малко от 40, така че смятайvicho_ написа:Реших ги от първа до девета включително и само на осма съм изтървал да изключа нулата... Дали ще хвана 5.50?
Задачата иначе ми е изрядна, само накрая като стигам до системата
|a^2>0
|a^2<1
пиша, че аC(-1;1)
Дали за това може да ми вземат повече от 10 стотни?
А иначе някой има ли точните решения на задачите?
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Обикновено следобеда в деня на изпита качват и задачите, и решенията. Тоя път изглежда не е така 
For a moment your eyes open and you know
-
vicho_
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Явно искат да припечелят малко повече от търговийката за по левчеEtiainen написа:Обикновено следобеда в деня на изпита качват и задачите, и решенията. Тоя път изглежда не е така
- Eleanor
- Летящите Пръсти
аз стереометричната така съм я описала, че... там ще ми вземат половината точки-2, по другите може да ми вземат една или 2, ако някъде нещо не е пълно, на четириъгълника отново не бях мн изчерпателна, там 1 (дано не е повече) на логаритмите съм определила за нулата, ама съм толкова залухава, че не го написах в отговора и то от 5,5 стана 5, та даже и по- малко ще се получи, мн ме е яд, няма да дадат толкова лесен изпит втори път

- mindfreak
- В началото бе словото
Направете група във фейсбук и съберете 300 000 човека, които искат по лесен изпит преди ЦСКА, лефски и алкохолиците... един мас муувмънт
За мен лично по-лесен изпит от този не може да се даде...
от 1 до 5 - без коментар
6 - по-подробно доказателство
7 - просто не виждам колко по лесна пространствена фигура може да се даде. Лично аз очаквах нещо стил виас.. вписана окръжност и прочие
8 и 10 - малко зор, лично за мен де
9 - просто като я видях и знаех за какво иде реч
За мен лично по-лесен изпит от този не може да се даде...
от 1 до 5 - без коментар
6 - по-подробно доказателство
7 - просто не виждам колко по лесна пространствена фигура може да се даде. Лично аз очаквах нещо стил виас.. вписана окръжност и прочие
8 и 10 - малко зор, лично за мен де
9 - просто като я видях и знаех за какво иде реч
Последно промяна от mindfreak на 01 Фев 2010, 13:27, променено общо 1 път.
some people understand, some dont... some people realize, some people wont