"Студентски град - една година по-късно"

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс
Специалност: философия (СУ)

Re: "Студентски град - една година по-късно"

Мнение от вечен студент »

Щом отричаш (без всякакво основание) отдавна доказани факти, никога не бих използвал правните ти услуги. :lol:

Аз си казах моето мнение, но нямам НИКАКВО намерение да се опитвам да убеждавам някого в правотата му.
Аватар
The_Viper
Легендарен флуудър
Курс: трети

Мнение от The_Viper »

вечен студент, чак пък обяд?! Недей ще се разориш заради мене! :wink:
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

вечен студент написа: Аз си казах моето мнение, но нямам НИКАКВО намерение да се опитвам да убеждавам някого в правотата му.
Не толкова намерение, а може би умение.

Интересно ми е колко пъти си бил в Студентски град, че говориш за "доказани факти" с такова убеждение. Сигурно и ти понякога минаваш нощем да си потопиш докторантската душица в обаянието на местността...
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс
Специалност: философия (СУ)

Мнение от вечен студент »

The_Viper написа:вечен студент, чак пък обяд?! Недей ще се разориш заради мене! :wink:
@Мастър ъф Син, ти мен не ме мисли... Бая народ яде и пие за моя сметка! :wink:

@Скорпионе и ти ли почна с личните нападки? Нееее, sorry, от мен няма да получиш нито обяд, нито внимание! И само един урок по логика за финал: Прави разлика между общоутвърдителни и частноутвърдителни съждения! Не съм казал: "всички момичета в СГ с к*рви", а "в СГ има момичета, които са к*рви"; "има" означава, че някои, а не всички са такива.

И за стотен път повтарям - за последен път съм бил в СГ зимата на 2004 г. За последно съм бил там в метъл кръчмата "Хелоуин", която отдавна вече не съществува (бутнаха я много преди вие да сте станали студенти).
Аватар
The_Viper
Легендарен флуудър

Мнение от The_Viper »

вечен студент написа:
The_Viper написа:вечен студент, чак пък обяд?! Недей ще се разориш заради мене! :wink:
@Мастър ъф Син, ти мен не ме мисли... Бая народ яде и пие за моя сметка!
Е...аз не съм "бая народ", съжалявам.
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

вечен студент написа: И само един урок по логика за финал: Прави разлика между общоутвърдителни и частноутвърдителни съждения! Не съм казал: "всички момичета в СГ с к*рви", а "в СГ има момичета, които са к*рви"; "има" означава, че някои, а не всички са такива.

Провери си своята логика първо - защо реши, че к*рвите са от първата категория, а не от втората? Цитирам:
вечен студент написа:
Scorpion написа:Истината е, че в Студентски град най-общо казано има две групи хора: 1) такива, които живеят там, защото нямат възможност да живеят на квартира, сред които съм и аз; и 2) такива, които живеят в Студентски град, за да се възползват от всичките му "обаяния". ... По мое мнение именно от хората, дошли в Студентски град да се възползват от всичките му преимущества на бардак, идват повечето от проблемите.
Значи, тая втората категория хора, за които говориш, са дошли в Студентски град заради първата категория.
И за финал - аз не нападам, а репликирам твои забележки. Прочети назад и сам ще се убедиш. Колкото моите са нападки, толкова и твоите. А твоите не са.
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика

Мнение от allshallperish »

Скорпионе, жалко, че Ванката а.к.а вечен студент е вече доктор на философските науки :lol:... Верно, в тоя форум, ако не минеш на лични нападки няма да си човек :lol:
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

Добре - веднага се поправям: "докторската душица". За личните нападки ти също се замисли. Твоите, вярно, са малко по-деликатни и индиректни - чрез абсолютизации.
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Scorpion написа:Добре - веднага се поправям: "докторската душица". За личните нападки ти също се замисли. Твоите, вярно, са малко по-деликатни и индиректни - чрез абсолютизации.
Не виждам никакви нападки в мненията си, камо ли лични. Ако някой се чувства засегнат от думите ми, явно че в тях има някаква доза истина :profileleft:

Аз вече май се изказах по темата... Само ме подтиквате да пиша офф-топици :?
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

allshallperish написа: Не виждам никакви нападки в мненията си, камо ли лични. Ако някой се чувства засегнат от думите ми, явно че в тях има някаква доза истина :profileleft:
Същото казвам и аз за своите думи.
argentinaso
В началото бе словото

Мнение от argentinaso »

Аз не живея в Студентски град, но доста често съм го обикаляла открай докрай. Особено след миналогодишните протести. Затова претендирам да мога да изкажа компетентно мнение на страничен наблюдател.
Студентски град е свърталище на идиоти, но идиоти са не студентите(поне не всички), а отрепките, изсипващи се нощем по заведенията от цяла София и околностите и. Дори от МВР миналата година признаха, че на вечер в СГ се изсипват около 20000 души, външни на кампуса.
Какво да кажем за живеещите там студенти? Ами, далеч не всички участват в допълването на този бардак. А дори и тези, които участват, с какво са виновни? Че от 3 страни блока им се тресе от силна музика? Ами и аз да живея върху дискотека, сигурно ще се напивам в нея. Когато човек живее в бунище няма как да започне да си събира отпадъците, защото не вижда смисъл в това, а и средата обуславя друг модел на поведение. Имайте предвид, че един 19-годишен първокурсник съвсем не е зрял характер с оформена ценностна система, а възприема страшно много от заобикалящата го среда. И когато заобикалящата те среда е бардак, бунище, гето какъв можеш да станеш?
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

argentinaso написа:Аз не живея в Студентски град, но доста често съм го обикаляла открай докрай. Особено след миналогодишните протести. Затова претендирам да мога да изкажа компетентно мнение на страничен наблюдател.
Студентски град е свърталище на идиоти, но идиоти са не студентите(поне не всички), а отрепките, изсипващи се нощем по заведенията от цяла София и околностите и. Дори от МВР миналата година признаха, че на вечер в СГ се изсипват около 20000 души, външни на кампуса.
Какво да кажем за живеещите там студенти? Ами, далеч не всички участват в допълването на този бардак. А дори и тези, които участват, с какво са виновни? Че от 3 страни блока им се тресе от силна музика? Ами и аз да живея върху дискотека, сигурно ще се напивам в нея. Когато човек живее в бунище няма как да започне да си събира отпадъците, защото не вижда смисъл в това, а и средата обуславя друг модел на поведение. Имайте предвид, че един 19-годишен първокурсник съвсем не е зрял характер с оформена ценностна система, а възприема страшно много от заобикалящата го среда. И когато заобикалящата те среда е бардак, бунище, гето какъв можеш да станеш?
Еми аз за това предложих затваряне на дискотеките, за да се ограничи малко или много това "гето". Обаче един колега обясни, че предпочита пияндурниците и наркоманите да са на едно място, отколкото разпръснати... Аз не съм на мнение, че като са на едно място са по-малко силни в простотията си :wink:
argentinaso
В началото бе словото

Мнение от argentinaso »

По принцип аз също съм на мнение, че заведенията не трябва да работят след 22часа. Нещо повече - на тези заведения въобще не им е там мястото. Един колега от ВИАС беше предложил според мен доста добро решение на проблема - заведенията да се разкарат от блоковете и да се обособят някъде по-далече от общежитията. За мен още по-добро решение е вместо 200 кръчми да има 10 и да се стопанисват от студенти, но наистина мястото им не е до общежитията.
Аватар
Hrisko
От дъжд на вятър

Мнение от Hrisko »

argentinaso написа:По принцип аз също съм на мнение, че заведенията не трябва да работят след 22часа. Нещо повече - на тези заведения въобще не им е там мястото. Един колега от ВИАС беше предложил според мен доста добро решение на проблема - заведенията да се разкарат от блоковете и да се обособят някъде по-далече от общежитията. За мен още по-добро решение е вместо 200 кръчми да има 10 и да се стопанисват от студенти, но наистина мястото им не е до общежитията.
То не си само ти на това мнение нали ако затворят дискотеките мафиотите и диларите няма , къде да си перат парите и да си пласират стоката. Тука всичко е анархия в тази държава и никога никой няма да я оправи ;)
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Курс: пети

Мнение от ники »

Хора, защо си мислите, че Студентски град е мястото, където простотията се проявява в най-голяма степен? Проблеми, подобни на тези в Студентски град, има в редица квартали на София. Живлял съм повече от 10 години в Люлин и мога да гарантирам, че положението е в пъти в по-зле. И проблемите не са в заведенията и курвите, а в това, че толкова много хора, набутани на толкова малко място, неизбежно стават причина за конфликти от всякакво естество.
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”