"Студентски град - една година по-късно"

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс
Специалност: философия (СУ)

Re: "Студентски град - една година по-късно"

Мнение от вечен студент »

O|OeHukc написа:ПП не прочетох горното
Ако това си го споменал единствено, за да ми напомниш, че в този форум никой не чете мненията ми, държа да те уверя, че е било напразно - не съм забравил този всеизвестен факт!
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

написах го ,защото ти вкара нова подтема в темата и не исках моето мнение да е ,сякаш, отговор на твоето

добре е да се учим от другите - по - напред - от - нас - народи
но
нашата социално-културна цялост има доста разлики със западната
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

вечен студент написа: Но у нас, понеже контрол няма, всеки си мисли, че като за пръв път в живота си е далеч от мама и тате, трябва да се разчекне от пиене, друсане, чалга и безразборен секс. Тъжна е ситуацията в СГ. Общината, полицията и дори управата на университетите (защото в Ливърпул именно тя следи за реда) носят огромна вина за всичко, което се случва; НО, скъпи колеги, признайте си поне веднъж в живота, че и ВИЕ не сте толкова невинни, колкото се опитвате да се изкарате. Една от най-лошите черти на българина, която силно допринася за цялото ни дередже, е именно, че всички сме майстори в това да търсим всевъзможни оправдания за грешките си, вместо да се опитваме да ги поправим. И все някой друг ни е виновен...
защо и "ВИЕ" колега кое ви оневинява вас :roll:
Изображение
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Може би фактът, че не посещава мястото СГ :wink: .

Ако толкова ви пукаше, щяхте да предприемете нещо.

Прудънс, какви връзки бе душа? Обикновено работодателите те избират по качества, т.е какво можеш да вършиш. Мога да пиша статии от нас, за това са ме взели. Моля ти се, не го обръщай на личен спор :wink:
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

ми аз в студентски ходя само заради фитнеса в 32бл ... пишете ме и мене невинен :roll: сега ще може ли да си играя с вас моля виии :cry:
Изображение
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

issoax написа:ми аз в студентски ходя само заради фитнеса в 32бл ... пишете ме и мене невинен :roll: сега ще може ли да си играя с вас моля виии :cry:
Въпросът е, че тия дето уж имат нужда от нашата помощ (тия дето не живееме в СГ) обясняват "аре оставете ни да се оправяме" иначе са опищели навсякъде. Предлагаш им няква помощ, някакви евентуални решения "неее, оставете ни намира".... И вие не знаете кво искате. Аз пък до СГ ходя само до сръбската скара :reindeer:
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

как очаквате някой да приеме идеи за помощ о някого който му обяснява ти си пияница наркоман дето тъкмо се е отделил от мама и тате и сега е дошъл да си върши магариите пък ние софиянци сме готени добри и възпитани а трябва да ви търпим простотиите :scratch: извинявай но идеи от рода да минат с багерите едва ли ще помогнат .. ползата от тая тема за живеещите в стгр е точно толкова колкото тая http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... =4&t=16088 за получаващите стипендии ;) малко постчета малко караници малко ние вие и туй то на когото му е много зле се спасява сам .. както винаги :)
Изображение
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

issoax написа:как очаквате някой да приеме идеи за помощ о някого който му обяснява ти си пияница наркоман дето тъкмо се е отделил от мама и тате и сега е дошъл да си върши магариите пък ние софиянци сме готени добри и възпитани а трябва да ви търпим простотиите :scratch: извинявай но идеи от рода да минат с багерите едва ли ще помогнат .. ползата от тая тема за живеещите в стгр е точно толкова колкото тая http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... =4&t=16088 за получаващите стипендии ;) малко постчета малко караници малко ние вие и туй то на когото му е много зле се спасява сам .. както винаги :)

Хех, жалко, че в тази тема не става дума само за стипендиите :), но то се видя, че студентите не ги боли, че таксите ще се качат с ... към 100% :wink: . Жалко, че българите сме свикнали да се мъчим да правим нещо само пред свършен факт :wink: . А и дадох поне три идеи, освен тази с багерите... Но това си си го спестил :wink: .

Всичките ми познати които живеят в СГ са ми се хвалили сигурно по 50 пъти как са излизали и как са се напивали и са били мн зле, така че явно, че не говоря ей така, колкото да е без хич :wink: А и никой тука не отрече, че излиза и да се нагърмява :roll: , което ти е ясно за какво говори :wink:
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

@Олшелпериш
Въпреки, че ще стане малко разпокъсано ще се стремя да отговоря последователно на казаното от теб:
1) Не ходя да разказвам на МВР къде кой какво продава...защото не е моя работа. В смисъл...естествено, че хора трябва да сигнализират и гражданите да съдействат на полицията, НО ако имат доверие в нея. Аз нямам. Нямам, защото фактът, че издавам хранилките на полицията може да ми докара повече проблеми от колкото да не го правя. Освен това аз не получавам заплата за да разследвам, кой, какво, защо разпространява и продава...има си хора, на които АЗ плащам да го правят...ми нека го правят. Това е все едно да платиш на някой да ти прекопае градината...и накрая пак ти да си я прекопаеш.
2) Багери сигурно трябва да изравнят и Борисовата, защото и там съм виждал бой....може би пак "наглите провинциалисти" са налазили и това сакрално място и са го опетнили....багер и за тях...
3) Студентски град не е просто място за разврат...то е много повече. То е място, където младите хора се срещат, общуват, обменят идеи...социализират се така да го речем. Не е задължително това да е придружено с алкохол или друсане...това е право на избор на всеки човек....и не помня кога сме те оторизирали за морален съдник...или факта, че ние сме провинциалистични гниди автоматично те легитимира като наш наставник и покровител...
4)
В този форум не ми се кефят, точно защото не съм от еднаквите тухлички в стената, сещаш ли се :wink: .
Сигурно е доста удобно за теб да си го мислиш. Мога да ти издам една тайна: Почти всеки човек мисли за себе си, че е уникален и неповторим в идеите, мислите и възгледите си...
Обаче не е така. Мога само да изкажа предположение за това защо хората от форума не те харесват...то горе-доле е и моето мнение за форумната ти (подчетавам форумата) личност:
Та...хората не те харесват, защото си способна да развалиш всяка тема с празнодумните си постове, придружени с ограничена и стереотипизирана представа за околния свят, която си способна да защитаваш фанатично, дори излизайки от коректния тон...и по този начин, превъщайки темата в поле на лични нападки и заяждания отблъскваш хората от себе си/темата и форума като цяло.
5)Основният проблем на Студентски град е основен и за цялата ни държава - Неефективността на МВР + съдебната система като цяло. Проблемът не е, че на 80 000 живущи еди колко си се напиват. Проблемът е, че престъпниците не получават наказания.
Жалко и трагедия е, когато некви отрепки убият някой...още по-жалко е, когато не получат наказание...това изпраща послание на всички "провинциални гниди" и не толкова провинциални Негниди от столицата, че може да трепят хора по улиците и да им се разминава.
Ако си гледала репортажа...мога да ти кажа какво пробъбли се е случило с хорицата, които се пречукваха от бой на Манджа стрийт...Прибрали са ги в ареста, стояли са там 1-2 часа, пишейки обяснения. В крайна сметка към 4-5 сутринта са били в домовете си, (които не е задължително да са в провинциалния СГ, а можи би са в Банишора, Хладилника или някой друг квартал с интересно име), наспали са се...а след 2-3 седмици до месец...доооста, след като са забравили за какаво става дума...са получили акт за 50 до 100 лева.
Плюли са си в пазвата...и са си продължили животеца...
Относно "средището на разврат": Ми то всяка дискотека, бар, клуб, парти-плейс е такова място. Казано иначе:
Ако една дискотека произвежда еди колко си единици разврат/пияни хора/престъпления...то тези места се нуждаят от "хикс" количество полицейски и охранителски контрол
Концентрацията на 6-7 дискотеки в разстояние на 10 метра...произвежда 6-7 пъти повече разврат/пияни хора/престъпления...и следователно се нуждае от 6-7 пъти повече количество полицейски и охранителски контрол...нещо, което в Студентски не се случва....
Последно...ти наясно ли си с циганската престъпност и смъртните случаи в циганските квартали и разврата там...Бай да уей...те са си чисти...столични...и лишени от провинциална долна класа хора...
Каручките също са на столичните цигани...не на провинциалистите...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Извинявай, защо ли не се сетих, че ще ми обясниш колко съм зле, когато споменах думата "провинциалисти" :wink: . Колко тъжно. Конфликти всъщност не предизвиквам, предизвиквате ги вие с комплексите си за малоценност, за което не съм виновна аз.

Щом според теб СГ е място за "социализиране" разбирам защо мнението ти е от типа "абе гадно е, ама кво можем да направим... нека си седи".

Колкото до циганите - има монтански цигани, берковски цигани, варненски цигани..., така че защо софийските цигани трябва да са по-различни? Не знам въобще за какво ми даваш пример с прослойка, която дебне само как да открадне, ама иначе сателитката е окачена на външния кенеф?

ОК, съгласна съм, че полицията вероятно не си върши работата. А ти би ли? Ако от 10-20г. гледаш пияни младежи да се бият друсат и пр. би ли имал желание да се занимаваш с тях? Е, да това им е работата, но все пак и те са хора, дали са добри или тъпи и зли няма никво значение, наистина има значение да си вършат работата. Но полицията не е някъв звероукротител, сещаш ли се? Не може в един дом, в който има съмнение например за физически тормоз (над жена) да се инсталира по един полицай, който да седи и да следи кво ще стане. Манталитетът е ... говнян, за това и Чък Норис няма кво да направи.
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

allshallperish написа:Извинявай, защо ли не се сетих, че ще ми обясниш колко съм зле, когато споменах думата "провинциалисти" :wink: . Колко тъжно. Конфликти всъщност не предизвиквам, предизвиквате ги вие с комплексите си за малоценност, за което не съм виновна аз.

Щом според теб СГ е място за "социализиране" разбирам защо мнението ти е от типа "абе гадно е, ама кво можем да направим... нека си седи".

Колкото до циганите - има монтански цигани, берковски цигани, варненски цигани..., така че защо софийските цигани трябва да са по-различни? Не знам въобще за какво ми даваш пример с прослойка, която дебне само как да открадне, ама иначе сателитката е окачена на външния кенеф?

ОК, съгласна съм, че полицията вероятно не си върши работата. А ти би ли? Ако от 10-20г. гледаш пияни младежи да се бият друсат и пр. би ли имал желание да се занимаваш с тях? Е, да това им е работата, но все пак и те са хора, дали са добри или тъпи и зли няма никво значение, наистина има значение да си вършат работата. Но полицията не е някъв звероукротител, сещаш ли се? Не може в един дом, в който има съмнение например за физически тормоз (над жена) да се инсталира по един полицай, който да седи и да следи кво ще стане. Манталитетът е ... говнян, за това и Чък Норис няма кво да направи.
Радвам се ако наистина си разбрала "колко си зле" :) И впрочем преписването на качества, които или не са такива или просто не ги притежаваш,издава именно твоите дефицити в Аз-представата. Казано другояче: Фактът, че се гордееш с характеристики, за които нямаш никаква заслуга(като мястото, в което мама и тате са решили да те родят), говори за това, че нямаш достатъчно личностни достижения и поводи за истинска гордост, родена от собствените ти характерности, което всъщност е проява на комплекс за малоценност.
Нека някой психолог да го напише по-правилно и точно...до тук ми стигнаха лаическите предположения. Безпристрастният читател ще реши кой прав - кой крив.

Столичните цигани ти ги давам за пример, защото и те душа имат...и столичански произход...а ама хич не притежават този светъл ореол, който ти поставяш на тази географска прослойка.

За полицаите:
Не е въпрос на желание...а на ЗАДЪЛЖЕНИЯ, които те получават спрямо заплатата си. Когато ти плащаш данъци очакваш хората, които пречат на свободата ти на живот да са в затвора...
Сиреч...ако всички гадове са в затвора...дори Студентски ще е едно прекрасно място за живот...
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Дичоу, ама ти си много обидчив на тая тема, знаеш ли :lol: . При положение, че не съм те обидила грам с нищо, ти веднага скочи да ми обясниш колко съм "зле" :lol: . Разбрах, разбрах, че съм зле. Дай нещо ново по темата :wink: .

Къде точно прочете, че се гордея, че съм родена в София :lol: ? Аз може и да се гордея (едно такова подсъзнателно), но не съм отгледана в София. Мога да ти го удебеля, ако искаш. Колкото до личностните ми достижения - всъщност съм доста по-напред от връстници, а и... от по-възрастни в много различни аспекти, тъй че тезата ти остава ... в пространството. Но за какво ми е да се перча с разни неща? То това е характерно за "провинциалните типажи". И ще ти кажа защо. Защото всички провинциалистчета са на яки постчета във фирмите, точно заради тоя "комплекс" за който споменавам. Защото сте амбициозни и не се примирявате с малко, все пак трябва да си оправдаете защо сте дошли у Софеата. Аз дори не живея в София, а извън нея, така че вие сте по-софЕанци от мене :) . Жалко, че гражданство нямате... Дано и това стане някой ден :wink: . И заразли от много такива борбени човечета като тебе, моята мечта е да НЕ живея в София, ако може и много, ама много рядко да ми се налага да я посещавам :). Да ти кажа, успешно се справям :wink: .

Полицията е длъжна да си върши работата, а аз си мисля, че някъде по законите пишеше, че ако гражданин има информация за еди-какво си евентуално престъпление или лице (престъпно) е длъжен да го обади у районното :scratch: . Обаче, ето че на никой не му се занимава. Ти се оправдаваш, че не се кефиш на куките, никой не те кара, то е за общото "благо" :wink: И след като ги знаеш къде се друсат, си длъжен да обадиш този факт на полицията. Ама ти не пушеше ли разни треволяци? Май и това беше подсъдимо? Разбирам защо не се буташ между шамарите :wink: .
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

аз ли не те разбирам или според теб ние провинциалистите мечтаем да живеем в софето и сме дошли за да ви вземем яките постове в готените офиси :scratch:
Изображение
Аватар
The_Viper
Легендарен флуудър
Курс: трети

Мнение от The_Viper »

issoax написа:аз ли не те разбирам или според теб ние провинциалистите мечтаем да живеем в софето и сме дошли за да ви вземем яките постове в готените офиси :scratch:
Абе... и аз тва разбрах от нейния интересен пост... Което само доказва впечатлението ми, че е много комплексирано горкото момиче!
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

allshallperish написа:Ама ти не пушеше ли разни треволяци?
Кой ме издаде?! :roll: Пуша само смес от сушено венчелистче, смрадлика и ментов чай...ако ти стиска, си добре дошла в Студентски да те почерпя...Стига да не се опасяваш, че някой от столичаните там ще те помисли за провинциалистка, законспирирана в с.Яна да следи тамошното население да не би да е решило и то да се бори за някой хубав пост във фирма... :) :) :)
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”