Съгласна съм. Притеснението в никакъв случай не е катализатор на мисълта. Субективността на проверяващите обаче ме плаши... Успех и на теб. Надявам се догодина лично да се запознаем.mravke написа:Като гледам как сте се изпопритеснили всички...![]()
Аз лично от години знам, че искам да се занимавам с журналистика и винаги съм си следвала това, съответно и се подготвям без да правя нещо по-различно от обикновено - редовното следене на новините,умението да пишеш грамотно, да можеш да изразиш мнението си по даден общественозначим проблем не мисля, че са неща, необходими само за да се мине изпита. Не можете да ги научите за ден или месец.
А курса, организиран от СУ - със сигурност не се надявайте, че участието ви в него ще ви гарантира прием, нито пък, че ще научите някаква велика тайна.
Успех на всички кандидатстващи и един съвет от мен - бъдете малко-по уверени, притеснението на никого не помага
Журналисти 2010
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: Журналисти 2010
Здравейте, ако някой знае сайт с подобна информация, стари есета, или нещо което да е от полза моля ви пишете. Това би било много полезно.mariaa написа:Здравейте, бъдещи колеги (нядавям се)! Айде моля ви се, дайте някакво примерно есенсе, покриващо критериите на СУ, защото вече не ми издържат нервичките. Някой знае ли изобщо на какво дъжрат, дали трябва да се уповаваме на твърдения на философи или простичко да си изразяваме мнението по даден проблем... Напълно се обърках вече, а тази ситуация ме кара да се чувствам несигурна в себе си. Ние, провинциалистите, не можем да припкаме всяка седмица до столицата за курс преди предварителния на 28-ми... За мен поне, това си е като да стреляш в мрака. Успех на всички и се надявам някой да откликне на молбата ми...
- peykoff
- В началото бе словото
- Специалност: ФЖМК
- Курс: кандидат-студент
Така,бъдещи колеги, имам запитване. Първото и най-голямо желание ми е да уча Връзки с обществеността (или т.н. PR). Та,бихте ли ми помогнали с подребдата на специалностите, за да ми излезнат сметките накрая на КСК-то. Например:
1.PR
2.Журналистика
3.Книгоиздаване
4.
5.
6.
Какво е най-добре да пиша след трите специалности от ФЖМК?

1.PR
2.Журналистика
3.Книгоиздаване
4.
5.
6.
Какво е най-добре да пиша след трите специалности от ФЖМК?
„О, слабост, твойто име е жена!“ Шекспир
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
- peykoff
- В началото бе словото
- Специалност: ФЖМК
Нямам особено голям избор. Ще се явя на изпит по Журналистика и Български език и литература. Само от това разбирам. От изпита по БЕЛ мога да се възползвам за Психология,Философия и Културология, а от Журналистика - PR,Журналистика,Книгоиздаване. Май специалностите станаха 6. Достатъчни ли са? Как да ги подредя,като се има предвид,че най-много искам да уча PR. 
„О, слабост, твойто име е жена!“ Шекспир
-
:)... Rosso... :)
- В началото бе словото
Здравейте и от мен
Изключително добро впечетление ми направи коментара на mravke
не мисля,че умението да пишеш,да разсъждаваш,да имаш теза,която да защитиш може да се развие за един ден,месец... и т.н.
доста време се чудих дали да се запиша на курса - и в крайна сметка се отказах... единственото,което ми изглежда доста полезно,е организирането на пробен изпит и връщането на работата с рецензията
относно субективизма- той наистина е най-големият проблем,така че..да си пожелаем късмет... и най-вече,здрави нерви 
някой има ли инфо кога излизат новите справочници
... и друго- в кои други университети смятате да се пробвате ? Само в СУ и УНСС или Варна,Велико Търново ?
Peykoff,записваш като първо желание PR и след това-което ти е най-много на сърце след въпросната специалност
поне аз така ще направя... журналистика първо и после PR... естествено,ако изкарам изпита 
някой има ли инфо кога излизат новите справочници
Peykoff,записваш като първо желание PR и след това-което ти е най-много на сърце след въпросната специалност
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
John Lennon
John Lennon
- Tancheto_
- В началото бе словото
- Специалност: jurnalistika
Ей хора,кой беше вчера на курса и в коя аудитория...хаха аз бях в 13 , честно казано представях си нещтата по друг начин ,но дано всичко което минем през курса ни бъде от полза ..

Воля ли нямам - гръб да ти обърна? Нужда имам да те обичам.Сила нямам да те намразя..
-
mravke
- В началото бе словото
Можеш ли да ни разкажеш какво правихте там, какви теми засегнахте и т.н.?Tancheto_ написа:Ей хора,кой беше вчера на курса и в коя аудитория...хаха аз бях в 13 , честно казано представях си нещтата по друг начин ,но дано всичко което минем през курса ни бъде от полза ..![]()
-
Becksy
- От дъжд на вятър
- Специалност: Неформално образование
- Курс: първи
mravke написа:Можеш ли да ни разкажеш какво правихте там, какви теми засегнахте и т.н.?
Не вярвам някой да ти разкрие тези пикантериики,все пак 300 лв. са си 300 лв. ха-ха.
Справочникът мисля,че излиза в началото на февруари,така че следи за него в близките дни.
Ще има ли интензивен курс?Какво се реши? И колко г/д хора има на този курс,който вече се провежда?Благодаря!
Щом за нежни думи вече късно е,идва ред на...мръсните!
- Tancheto_
- В началото бе словото
- Специалност: jurnalistika
Много хора бяхме в наща аудитория 70 мисля,курcът не е писане на теми или нещо подобно поне за сега ... материала е интересен и точно за специалността .. 
Воля ли нямам - гръб да ти обърна? Нужда имам да те обичам.Сила нямам да те намразя..
- Real_Boy
- Пишете, о, братя
- Специалност: КНИ (р)
На мен лично ми беше супер интересно до края на третата лекция.И аз бях в 13-та.
Обсъждат се основни проблеми,дават полезни дати и МНОГО насоки. Доволен съм за сега и то много.
Обсъждат се основни проблеми,дават полезни дати и МНОГО насоки. Доволен съм за сега и то много.
Hot as hell, romantic as heaven
Facebook - Bobby Ivanoff
Facebook - Bobby Ivanoff
- magusha
- В началото бе словото
- Специалност: Биология
- Курс: първи
А от кога започват да приемат документите за предварителния изпит и до кога?
Едва ли някой ще ми даде отговор, но кажете нещо повече за този курс. Аз много исках да отида, но не ми се отдаде тази възможност. Каква информация ви дават?А дати? Нещо свързано с темите най-вероятно, нали?
Между другото много се радвам, че тук чета само хубави неща. Един на друг хората си пожелават късмет, успех с курса, изпитите и т.н. Радвам се, че я няма онази ''злобарска'' злоба
, макар че всички сме конкуренти. И се надявам да е истина. 
Между другото много се радвам, че тук чета само хубави неща. Един на друг хората си пожелават късмет, успех с курса, изпитите и т.н. Радвам се, че я няма онази ''злобарска'' злоба
You can never go too far...
Едва ли някой ще разкрие подробности около курса, да не говорим пък за темите, което е напълно нормално. Все пак наистина сме конкуренти. Така че не се надявай много
А по повод злобата - наистина досега не е имало гадни коментари, просто си личи какви сме кандидатите за тази специалност
Вместо да се плюем един друг, можем да си бъдем полезни...
- ssk
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Ако можеше да ни приемат всички...
Някои полезни неща от сайта:
http://uni-sofia.bg/docs/fjmc/KSK-2010-final.rtf - програма на курса, за който пише, че ще се проведе и през пролетната ваканция.
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/f ... rnalistika - малко повече информация за тези, които още не са много сигурни в решението си
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... ika_pismen изискванията за изпита (много обща информация)
Някои полезни неща от сайта:
http://uni-sofia.bg/docs/fjmc/KSK-2010-final.rtf - програма на курса, за който пише, че ще се проведе и през пролетната ваканция.
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/f ... rnalistika - малко повече информация за тези, които още не са много сигурни в решението си
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... ika_pismen изискванията за изпита (много обща информация)
http:\\bsskg.wordpress.com