Право първи курс 2009-2010г

Архив на всички останали категории.
Заключено
Аватар
iNCodE
От дъжд на вятър
Специалност: право
Курс: втори

Re: Право първи курс 2009-2010г

Мнение от iNCodE »

_sonrisa_ написа:
Batbayan написа:И то какво излиза, че може и да не се явим на ИППУ , а вместо това да вземем 2 избираеми 2-ри семестър или пък 1 избираем 2-ри семестър, а да наваксаме с избираемите през следващите курсове? :scratch: В смисъл има ли някакво изискване за броя изпити и дисциплини, които трябва да бъдат взети всяка учебна година ( освен задължителните ) или просто на края на обучението си в 5-ти курс трябва да сме взели вс. задължителни + 10 избираеми и общия хорариум от 5-те години обучение да е равен или по-голям от минималния изискуем за дипломиране?

Няма такова изискване - просто в края на обучението си трябва да имаш взети минимум 10 предмета от една специализация :)
iNCodE написа:Едно въпросче към колегите, които се явиха на изпит по МО и по-точно към тези, които бяха на първите редове. Да сте чули проф. Пантев да казва място, ден и час, когато хората, които не са си дали книжките, а само темите, могат да отидат и да проверят своите резултати. В Методическия има само книжки :( Ако някой е чул нещичко...моля да каже, благодаря
-
Каза че всички, които не сме си дали книжките можем официално да си видим резултатите на 03.02 след 13 часа горе в методическия кабинет ( предполагам, че там ще се намират протоколите, от които да си видим оценките)
мм, днес като ходих с колеги (в методическия) и стана случайно на въпрос за тези протоколи и там казаха , че се намират в отдел студенти .. :Д Там са мнооооого учтиви :D последният път щяха да ме убият :P Както и да е, благодаря за информацията...явно ще се ходи чак на 3-ти, да ми е за урок да си я нося на следващия изпит :salute:
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Мнение от Batbayan »

надето написа:Условието за изборните дисциплини е да се явиш на 2 и да ги издържиш първи курс, а пък останалите 8 си ги избираш кога да се явиш на тях през курсовете.
Откъде го разбра това?В правилника нищо не пише и вече почвам да се обърквам...
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
iNCodE
От дъжд на вятър

Мнение от iNCodE »

Batbayan написа:
надето написа:Условието за изборните дисциплини е да се явиш на 2 и да ги издържиш първи курс, а пък останалите 8 си ги избираш кога да се явиш на тях през курсовете.
Откъде го разбра това?В правилника нищо не пише и вече почвам да се обърквам...
можеш и 3 да държиш този курс ... Целта е да вземеш колкото се може повече избираеми първите 2 години, защото после стават трудни самите изпити, а си е на оферта да вземеш сега повечко..по- лесни са ;) Можеш и само 2 да вземеш ..дори без да се явиш на ППУ, но 2-ри семестър да запишеш 2 :D абее, правиш каквото правиш..в крайна сметка трябва да имаш 10 :)
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Мнение от Batbayan »

Мисълта ми беше дали има минимум избираеми , които трябва да се вземат за година за да се премине в по-горен курс.Защото ако няма примерно тази година може теоретично и на един избираем да не се явя, а др. година на 4.Или пък тази година само на 1, а др. година на 3.Никъде черно на бяло не пише колко избираеми трябва да си минал за заверка на семестър или преминаване в по-горен курс и като знам българската простотия накрая може и да измислят някаква бюрократична шитня, че трябвало еди как си да се вземат тези избираеми предмети.В правилника на СУ не пише нищо... :roll:
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
WickedWitch
Форумозавър Рекс
Специалност: Право
Курс: трети

Мнение от WickedWitch »

Лошата леличка, която влезе в началото на година по ИБДП, каза ясно: Минимум 2 избираеми на година.
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
Аватар
Ozmodias
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от Ozmodias »

Демонът от Отдел "Студенти" казва истината, само на нея вярвайте, други учебни пророци да нямате!!!!
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Scorpion написа:Силве, не беше ли другояче?
explorer написа:Колеги, ето работното време на отдел "Студенти":
понеделник 09.00 - 12.00
вторник 09.00 - 12.00
сряда 13.00 - 16.00
четвъртък 13.00 - 16.00
петък 09.00 - 12.00
Напълно възможно е аз да греша ;)

Леличката винаги казва 2 избираеми на година. Това е, защото първокурсниците трябва да бъдат стреснати по някакъв начин, иначе сами си вкарват автоголове. Иначе какво, аз, дето тоя семестър де факто съм си взела избираемите за пети курс, сякаш като стигна до него ще ме гонят по коридорите "трябва да вземеш два избираеми тази годинаааааааа" :lol:

Обикновено ви мрънкат и ви искат два избираеми първата година. След това вече човек схваща каква е цаката и започва с желание и плам да се явява на почти всеки избираем, който му се изпречи пред очите :mrgreen:
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Jack Skull
От дъжд на вятър

Мнение от Jack Skull »

Kато стана въпрос за лелички-ама ужасни са...просто не се траят.Информацията явно трее да се изкопава отнякъде на собствена отговорност-аз един път в този отдел студенти не получих информация каквато и да била.Като ходих за некво уверение ми се скараха що не съм платила,като отидох да ми праснат печат на книжката що не съм платила,що ме съм написала,въобще нещата се въртят винаги около някаква сума и около сърдити женички на средна и над средна възраст ,които мразят студента...Естествено тва не значи че нещата трее някой да ги налива,трее да има самоинициатива ама то ти се отщява...
1.такаа,по темата..изпита по ППУ може да се взема сега,септември или 5ти курс (това казаха премъдрите от методическия) като може и да не се вземе (нали за тва е избираем)
2.оценките от изпита по МО на тези които не са си дали книжките (аз вкл.) резултатите излиза на 3ти в методическия,а за да се впишат оценките- sonrisa е дала информацията повече от добре-като Пантев уточни че пропусне ли се този момент-шанс ,опрааш се сам
3 относно избираемите няма такова изискване 2 на година и тн,нали са избираеми?Но както ще се убедите ( -им) много по добре е да се кара сега ППУ като избираем (още повече че покрива вс специализации) отколкото 5ти курс да се набиват всички избираеми...
May I eat your eyes?
Аватар
надето
В началото бе словото

Мнение от надето »

А тези, които са си дали книжките, кога ще си разберат резултатите от изпита?
Право 2 курс 12 група

Изображение
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Това актуалния конспект по ОТД ли е или стария? http://www.legaltheory-forums.org/phpBB ... &sk=t&sd=a
Facebook
Изображение
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

Мисля, че имаше нов от тази година - питай Мила, тя го има доколкото знам :)
Аватар
Jack Skull
От дъжд на вятър

Мнение от Jack Skull »

1.Книжките вече може да си ги получите от методическия-оценките са внесени доколкото знам.
2.Относно конспекта по ОУД -отговорниците на всяка група трябваше да го земат от методическия в началото на годината.За този конспект аз НЯМАМ вина ако някой не го е получил сърдете се на отговорниците си -моята група вс има конспекти по ОУД.Svetlio.varna на теб лс-ще ти го пратя :D ,включ. и на всеки друг който го няма (ех че "мишкарски изпълнения" беше казал някой преди време)
May I eat your eyes?
Аватар
Илда
В началото бе словото

Мнение от Илда »

svetlio.varna написа:Това актуалния конспект по ОТД ли е или стария? http://www.legaltheory-forums.org/phpBB ... &sk=t&sd=a

Не, актуалният съдържа 39 въпроса. Сигурна съм, защото съм отговорникът на 3 група и го взех от методическия кабинет в началото на семестъра, за да го размножавам на колегите. Нямам го набран на компютъра, но ако се наложи, ще го изпиша...
І поток, 3 група
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

Така е - отговорниците на първи поток е трябвало да го намерят тоя конспект, а не сега всеки да се чуди от къде и от кого да го поиска.. Ма организацията както винаги е на ниво :lol:
Аватар
Rada
От дъжд на вятър

Мнение от Rada »

Хм...моят конспект съдържа 43 теми :scratch: Някой може ли да ми прати актуалния?
"И затова ще кажеме твърдо НЕ на народната ни топка и на нейното прехвърляне!"
Заключено

Обратно към “Други”