Право първи курс 2009-2010г

Архив на всички останали категории.
Заключено
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Re: Право първи курс 2009-2010г

Мнение от svetlio.varna »

iodine написа:
Според книгата му, няма ОТД, има ОУД :salute:
Науката може да е ОУД, но учебната дисциплина е ОТД, така е записано в учебния план, това ще пиша в протокола, това трябва да пише и в студентската ти книжка след изпита, без значение какви са предпочитанията на един или друг преподавател. Не знам доколко би било проблем обратното.
iodine написа:Абе, всички ли гледаме това =3? :)
Ray е най-големия :lol:
Bushmen написа:Да не забравяме прочутата тема с уловка "Напишете преамбюл на буржоазна конституция" :D Успех на всички и късмет в оценяването хах
Къде е уловката, ако изключим факта, че въобще липсва от конспекта :lol:
Facebook
Изображение
Аватар
Bushmen
Драскач
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Bushmen »

Еми това е стара дискусия в курса ни. В общи линии, който се е отървал с добра оценка от онази тема си мълчи и си говори колко е доволен, но иначе поне половината имахме 3ки по 2 възможни причини - или е било по купчинки и изобщо не е четено какво е написано, или Дачев дори не е запомнил каква е темата и след това изискваше да се напише 5-6 страници съчинение разсъждение, а не преамбюл, което надявам се знаете какво е и колко са дълги
kapac
Пишете, о, братя

Мнение от kapac »

Да не говорим, че и Шамито също ще проверява. Аз поне бях пряк свидетел как последният се подигра на два пъти със задължителни изпити, да не говорим какво си позволяват тия двама мародери на свободноизбирамието. А иначе аз миналата година умишлено не се явих на изпита по ППУ, без никой да ми е давал съвети, просто предполагах, че ще е на купчинки, оказах се прав и много се радвам, че постъпих така. В тази връзка са ми малко нелогични тия призиви на мои колеги към вас да се явите на всяка цена. Моят съвет определено би гласил точно обратното :) Иначе дисциплината е много интересна, аз лятото дори два пъти прочетох двете енциклопедийки на Дачев, които са много по-добре написани от онова малко овехтяло кяфяво книжле по ОУД. А, и да не забравя да пожеля успех на тези, които така или иначе са си наумили да се явят. :lol:
Аватар
Bushmen
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Bushmen »

Така е и аз препоръчвам да отложите масивното взимане на избираеми изпити. 2ри семестър имате Философия на правото, Увод в конституционното учение, Организация на правозащитните институции, а 2ри курс 1 семестър цели 5. И всичките са горе долу интересни и взимаеми с висок и доста по-нерисков успех :)
Аватар
KsGCo
От дъжд на вятър

Мнение от KsGCo »

_sonrisa_ написа:
KsGCo написа:а некой от 1 поток има ли инфо Дачев какво възнамерява да даде по ППУ евентуално?
Защо точно първи поток :roll: Като втори дори сме първи при него - ей сега в събота :lol:
защото са по-гъсти нали им е по ОТД и това, че ние сме изнесени първи също го доказва

добре де, а на тоя изпит понякога не се ли дават въпроси от конспекта ?! кви са тия преамбули и граждани срещу държави.. тоя как я мисли тая работа
RA[sgB]
Да живей словото

Мнение от RA[sgB] »

защото са по-гъсти нали им е по ОТД и това, че ние сме изнесени първи също го доказва

Хайде да не казвам каква е разликата във времето между 1 и 16 група за изпита по ИБДП(8.02-съответно 21.02)! Така че едва ли 2 поток може да имате някакви претенции за датите ви,при положение,че за най-обемният предмет имате много повече време от 1 поток....
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

Дам, първите групи са много прецакани в това отношение- още повече тази година, когато Токушев е решил да изпитва по 1 група на ден..
Иначе нямам никакви претенции за дата по ППУ- то така или иначе и след като си прочета учебниците, и дори ако евентуално напиша верни неща на изпита, няма да има кой знае какво значение.. Не знам, в началото въобще не съм и обмисляла варианта да не се явявам, ма сега нещо започна да ме човърка :lol: Ма в крайна сметка ще се явя доколкото се познавам де :) пък каквото ще да става :lol:

П.П. А ние сме първи по ППУ просто защото сме при Вълчев по ОУД :) сега на първи поток ще им е първо ОУД-то, а на нас - ППУ.. което пак мисля, че е доста по добър вариант :P

П.П.2 - Да проверява и Шамов!? т'ва нямаше ли да е по ОУД, а не по ППУ ? :roll: :?:
Аватар
WickedWitch
Форумозавър Рекс
Курс: трети

Мнение от WickedWitch »

^^ 22.02. са 16-та група : ) Но за мен това не е кой знае какъв плюс - напротив.
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

Дам, кофти е да чакаш толкова много време..
А иначе стана промяна в плана - след като прочетох по два пътти учебниците по ППУ реших да не ходя на изпита :lol: :lol:
Аватар
Jack Skull
От дъжд на вятър
Специалност: право

Мнение от Jack Skull »

Svetlio.varna аз тва ОУД в книжката го записах точно ОУД-та тука идва въпроса дали има някакъв проблем? :roll: чак сега забелязах ,че пише теория не учение... :roll: аман начи......

а относно това кога са датите по ППУ мисля че еднакво са прецакани всички,той беше казал че ще е след ИБДП (каквото и да значи това)...
В този ред на мисли ако някой държи да земе ППУ може септември или пети курс ...макар че едва ли някой ще се занимава 5ти курс с това
May I eat your eyes?
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

И аз си го записах ОУД - нас ни казаха, че така е правилно. Но пък и ОТД да си го записъл няма никакво значение :)
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Jack Skull написа:Svetlio.varna аз тва ОУД в книжката го записах точно ОУД-та тука идва въпроса дали има някакъв проблем? :roll: чак сега забелязах ,че пише теория не учение... :roll: аман начи......
Не мисля. Важното е оценките да ги има в протокола от изпита, а там каквото и да пише (ОТД или ОУД) ще се отнася за всички, така че моето мнение е: все тая.
Scorpion написа:По моите сметки излиза, че за една от шестте купчинки не съществува оценка по стандартната система за оценяване... :lol:
Я кажи по-добре за твоята 6-ца по ППУ есе или преамбюл писа, или просто попадна в най-хубавата купчинка? :P
_sonrisa_ написа:И аз си го записах ОУД - нас ни казаха, че така е правилно.
Ако приемате нещата както ги мисли Дачев за правилни без резерви... В такъв случай не забравяйте на изпита да споменете, че Симеон Сакскобургготски е фелтфебел, мнението му относно евреите от чешки произход, споменете нещо за Гошо обратното на острото и накрая, но не на последно място, че участието на жените в политиката е "глупава работа". :lol:
Facebook
Изображение
Аватар
iodine
Драскач
Курс: първи

Мнение от iodine »

Ако приемате нещата както ги мисли Дачев за правилни без резерви... В такъв случай не забравяйте на изпита да споменете, че Симеон Сакскобургготски е фелтфебел, мнението му относно евреите от чешки произход, споменете нещо за Гошо обратното на острото и накрая, но не на последно място, че участието на жените в политиката е "глупава работа".
Доц. Вълчев и гл. ас. Денков също казаха за ОУД. Всъщност до сега не съм чул някой да е казал, че ОТД е по-правилно.

А иначе, надявам се на всички е ясно, че Дачев не е сексист, това не са реални мнения, по-скоро цели да ни привлече вниманието.
В името на потока! Втория!
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

Относно спора как е правилно - Общо учение за държавата или Обща теория на държавата, в официалния учебен план на СУ за специалност "Право" дисциплината фигурира под наименованието "Обща теория на държавата" :arrow: http://www.law.uni-sofia.bg/Spec/P/default.aspx Друг е въпросът доколко на практика има значение как ще го напишете в студентските си книжки.
svetlio.varna написа: Я кажи по-добре за твоята 6-ца по ППУ есе или преамбюл писа, или просто попадна в най-хубавата купчинка? :P
Писах преамбюл 1 страница.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
svetlio.varna
Легендарен флуудър

iodine написа:
Ако приемате нещата както ги мисли Дачев за правилни без резерви... В такъв случай не забравяйте на изпита да споменете, че Симеон Сакскобургготски е фелтфебел, мнението му относно евреите от чешки произход, споменете нещо за Гошо обратното на острото и накрая, но не на последно място, че участието на жените в политиката е "глупава работа".
Доц. Вълчев и гл. ас. Денков също казаха за ОУД. Всъщност до сега не съм чул някой да е казал, че ОТД е по-правилно.

To може да е по-правилно от научна гледна точка, но проблема за това как да се казва предмета се решава на академичен или незнам какъв съвет, където думата би трябвало да имат и Вълчев, и Денков, и Дачев. Там се решава как да се казва предмета ни в първи курс, а не решават фундаментални въпроси за точното име на науката. И щом са решили ОТД да се казва, сигурно са имали някакви съображения, но пак казвам меннието си по въпроса: все тая! :colors:
iodine написа:А иначе, надявам се на всички е ясно, че Дачев не е сексист, това не са реални мнения, по-скоро цели да ни привлече вниманието.
[/quote]
Естествено, че не е сексист, пошегувах се, той и царя не мрази, даже тайно членува в НДСВ, просто пуска лафчета шоу да става :lol:
Facebook
Изображение
Заключено

Обратно към “Други”