Вечната тема за еднополовите бракове

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Заключено
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Re: Вечната тема за еднополовите бракове

Мнение от ники »

Кристо, ако толкова държиш да получиш благословията на форума за гейската си сватба, имаш я поне от мен.
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Да де, ама въпреки желанието му, в българска община няма да му разрешат. Все още.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Norwegian Wood написа:Да де, ама въпреки желанието му, в българска община няма да му разрешат. Все още.

Е, ако тълкуваме закона, така, както той го прави може и да не е невъзможно. :clown: Всъщност ако трябва да съм напълно честен нямам никаква информация дали някои се е опитвал да се жени за същия пол в България. :roll:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Хахах, ново 20. Зад папа Бенедикт ли се криеш вече? Той има право на мнение и го дава. Но не видях да е дал доводи, разбираеми за съвременните хора.

Брака се гради на любов и взаймноуважение. Нещо което е възможно между хора от 1 пол.

Примера ти за брак между баща и дъщеря е смешен. Само няколко поста по-нагоре ти показах 4 забрани за брак. Роднините нямат право да се женят. Защото децата им ще имат отклонения. Но деца на гей-двойка няма да ги имат. Нито физически, нито морални. Кое от това не разбираш?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика

Мнение от allshallperish »

Kristo написа:Хахах, ново 20. Зад папа Бенедикт ли се криеш вече? Той има право на мнение и го дава. Но не видях да е дал доводи, разбираеми за съвременните хора.
Какво наричаш ти "съвремени хора"? Гействането е популярно още в древността, пък в Италия да не говориме, пък в църковната обител - още по-малко. Всеки има право на мнение, както и ти изказваш твоето, което не го прави вярно.

Кристо, всеки гражданин има право на свобода, а не на свободия.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
camel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Kristo написа:Хахах, ново 20. Зад папа Бенедикт ли се криеш вече? Той има право на мнение и го дава. Но не видях да е дал доводи, разбираеми за съвременните хора.

Брака се гради на любов и взаймноуважение. Нещо което е възможно между хора от 1 пол.

Примера ти за брак между баща и дъщеря е смешен. Само няколко поста по-нагоре ти показах 4 забрани за брак. Роднините нямат право да се женят. Защото децата им ще имат отклонения. Но деца на гей-двойка няма да ги имат. Нито физически, нито морални. Кое от това не разбираш?
Kaкво им пречи да си осиновят дете? 8) А деца, отгледани от гейове най-вероятно ще станат и те гейове. :bounce: Теорията ти издиша и се основава на двоен стандарт, а и ти много добре съзнаваш, че признаването на брак и най-лошото - правото на осиновяване на дете между два еднополови партньора ще бъде последвано от ескалация на искания за легализиране на всякакви други извращения като например браковете между брат и брат, брат и сестра, сестра и сестра, майка и син, който само ще говорят за дискриминация - същото, което правят и гейовете. На тях не им пука за самия брак, те искат да ги смятаме за абсолютно нормално явление. Нещо, което е толкова опасно, колкото и шофирането в нетрезво състояние. Няма да ти обяснявам защо - голям човек си. Ако искаш да живееш в свят, където педерастията е нещо напълно нормално, то аз не искам.

Като си пил - нямаш право да караш кола, ако не си пил - никой не те спира -сега да не кажеш, че примерът е тъп. Ако си нормален хетеросексуален човек - жени се, ПРАВИ си деца, отглеждай ги...като си ненормално изкривен гей - няма деца и няма сватба и няма налагане на АБСУРДНИ СТЕРЕОТИПИ в обществото, освен ако не си направиш операция за смяна на пола - тогава се жени колкото щеш.

А аз не се крия зад мнението на папата. Просто ти ДОКАЗВАМ, че не съм единственият "консервативен" човек и, че твоето мнение е ГРЕШНО и ДЕСТРУКТИВНО не само според мен, а и според други хора. При това хора, на които мнението им тежи и има много по-голяма стойност от нашите две взети заедно.

Радвам се, че си толкова либерален, обаче според мен още не можеш да направиш ясна разлика между свобода и свободия. И за да не ме упрекнеш отново ще повторя - работил съм с гейове и не съм ги дискриминирал по никакъв начин, напротив, даже единият беше много симпатичен, усмихнат и готин. Тук не говорим за дискриминация, а за налагане на стереотипи. Така, както днес човекът Х е гей и смята, че това е нормално и реши да се жени, понеже мисли, че и това е нормално, след 5 години вече ще се разрешат и гей сватби между братя, а след още 10 и между брат и сестра с уговорката да не правят деца, а да си осиновяват и т.н. и т.н....С други думи - говорим не за консерватизъм, а за зачитане на фундаменти, без които човешкото общество ще се изроди до невиждани, антисоциални и ГНУСНИ размери.

Наистина не смятам да продължавам спора.
Единствено времето ще докаже кой е прав. Надявам се да съм аз.
Последно промяна от camel на 25 Яну 2010, 23:31, променено общо 1 път.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...

- Of course not!
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Марина, кое от
Не е вярно? Обясни ми моля те? Да се поправя!

И към Ники, да кажа нещо - Ники, аз вече за 100тен път заявам, че съм против брака без любов. Не знам каква ти е идеята за "моя гей-брак", но не си мой тип, сори, иначе се радвам че предложи. Наистина ме ласкаеш.

Иначе, не е ли иронично, че когато ви отърва ползвате "свободия" като оправдание, а когато сами злоупотребявате се вайкате за вашите права. Нагло е, безочливо е.

Норвегиън, Ники, Камел, ако МВР ви следи скайпа и в университета ви записват с камери, ще вдигнете шум до небесата, ше протестирате и ше почнете подписки, нали? Ако ви изнася гражданските права са ви пръв другар, а като не ви изнася, ги тъпчете в теми като тази. Нямате право да давате мнение, при все че имате изкривена представа за "Свободия" и въртите чергата, според вкусовете ви. Ако ви засегнат нещо в тази връзка, се браните, ако засегнат други, не ви пука. С какво право давате мнения тогава? :roll:

Наистина ли трябва да обяснявам какво значат думи като "либералност", "граждански права" или "морал". Аз не съм затва тука, не ми се иска да давам определения за неща, които предполагах, че знаете. Ако разбиранията ви са остарели, проблема си е ваш. Един ден, на всеки от вас, ще се случи да го дискриминират или отлюспят заради нещо, което не трябва. И ще ви излязат с тонове доводи, че е нормално да ви тъпчат, защото примерно "пише с лявата ръка" или "има черна коса". Надявам се да разберете, че начина ви на мислене няма бъдеще в 21ви век...
А деца, отгледани от гейове най-вероятно ще станат и те гейове.
Докажи го! Все едно казваш - ако родителите ти са трактористи, и ти ше станеш тракторист... Глупости на търкалета...
Просто ти ДОКАЗВАМ, че не съм единственият "консервативен" човек и, че твоето мнение е ГРЕШНО и ДЕСТРУКТИВНО не само според мен, а и според други хора. При това хора, на които мнението им тежи и има много по-голяма стойност от нашите две взети заедно.
Не мисля, че точно главата на католическата църква се връзва с думата "либералност". По-скоро те са известни с консервативните си разбирания. Или ти не знаеше?
правото на осиновяване на дете между два еднополови партньора ще бъде последвано от ескалация на искания за легализиране на всякакви други извращения като например браковете между брат и брат, брат и сестра, сестра и сестра, майка и син, който само ще говорят за дискриминация - същото, което правят и гейовете.
Не е същото като инцеста. Инцеста е забранен, защото е вреден за обществото. Еднополовите бракове не са. Ако си мислиш, че са, имаш грешно виждане, сигурно породено от възпитанието ти. Научен си, че мъж и мъж е противоестествено. А то не е. Брат и сестра е противоестествено. Ти ги сместваш, за да си докажеш тезата, защото в главата ти са еднавко гадно. А те не са. Инцеста е забранен с превантивна цел. А еднополовите бракове не са забранени, щото не са вредни. Няма данни че са. Няма и да има. Има само предразсъдъци.

Мисля да си почина днеска от темата. Ако ви се пише давайте.
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Истината е, че никой няма да позволи да се осиновяват деца от гейове, защото ако наистина сме прави (а сме) нали се сещаш, че цяло едно поколение ще са извратеняци. Това кое общество го иска? И вече ще е късно да се забранява това със закон, отново. Кристо, обществото не е по-тъпо от тебе, премисляни са работите по хиляда пъти и хората са решили, че не става. Не се пъни, не си по-съобразителен от тях.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

allshallperish написа:Истината е, че никой няма да позволи да се осиновяват деца от гейове, защото ако наистина сме прави (а сме) нали се сещаш, че цяло едно поколение ще са извратеняци. Това кое общество го иска? И вече ще е късно да се забранява това със закон, отново. Кристо, обществото не е по-тъпо от тебе, премисляни са работите по хиляда пъти и хората са решили, че не става. Не се пъни, не си по-съобразителен от тях.
Обществото е по-тъпо от мене в тази ситуация. Факт.
Аз имам по-либерални и хуманни възгледи. И не мисля с остарели разбирания и предразсъдъци. Не съдя хората за това че са гейове. Не мисля, че трябва да се дискриминират защото са такива. Всеки които си мисли обратното живее в средновековието, и гони вещици. И си мисли, че земята е плоска. И че на ръба има морско чудовище...

Но обществото ще се промени, както го е правило. Съжалявам, но това е бъдещето.
camel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от camel »

http://svetoven.pogled.info/article/755 ... те-бракове
:salute:

Кристо, ДОКАЖИ ми, че ВСЯКО дете, родено след акт между майка и син ще е родено с дефект. Не можеш, нали. В такъв случай отново заявявам, че поддръжаш двоен стандарт.
Естествено, че дете, отгледано от гейове има ГОЛЯМА вероятност да стане гей. И дори тая вероятност да е 10, 20, 30 - 50 % - нея пак ще я има и ще е по-висока, отколкото ако детето се отгледа между двама разнополови родители. Просто не проумявам как отричаш очевидното.

БТВ, Кристо, не улучи човека да дадеш за пример с МВР. Аз нямам НИЩО против МВР да ми гледа скайпа и да ме следи в университета, стига това да ВЪРШИ работа в борбата срещу престъпността. Ако погледнеш Конституцията сам ще видиш, че дори тя предполага това, понеже както предполагам знаеш 32/2 не завършва с точка, а с "освен".

И да обобщим - ти мислиш, че ние имаме остарели и консервативни възгледи, а аз мисля, че твоите са деструктивни и абсурдни. И понеже няма да стигнем доникъде предлагам да спрем дотук.

- Of course not!
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Kristo написа:Съжалявам, но това е бъдещето.
В хомосексуализма бъдеще НЯМА.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Ами ок, да оставим да видим как ще се развият тези проблеми в бъдеще.

Само да знаеш, че в Сащ им е отнело близо век държавност да отхвърлят робството. Още век да зачитат негрите за хора. Сигурно ще отнеме и век да приемат гей-браковете.

Просто прогноза правя. Сещай се ти..
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Kristo написа:Ами ок, да оставим да видим как ще се развият тези проблеми в бъдеще.

Само да знаеш, че в Сащ им е отнело близо век държавност да отхвърлят робството. Още век да зачитат негрите за хора. Сигурно ще отнеме и век да приемат гей-браковете.

Просто прогноза правя. Сещай се ти..
Хахах, робството няма никаква връзка със схвщането, че хомосексуалистите в обществото могат да изградят нормално семейство. Кристо, като си толкова навит и смяташ, че в това твое абсурдно бъдеще има бъдеще, що не основеш една фондация ЗА ЕДНОПОЛОВИТЕ БРАКОВЕ.

Аз мисля, че тоя спокойно може да участва в кампаниятa и ако ми кажеш, че на тоя би му позволил да си осинови дете, бих те наплюла:

gogigagagagigo
Легендарен флуудър

Мнение от gogigagagagigo »

а аз имам само един въпрос: " КАК ПО ДЯВОЛИТЕ СТИГНАХТЕ ДО ЗАКЛЮЧЕНИЕТО ЧЕ ДЕТЕ ОТГЛЕДАНО ОТ ХОМОСЕКСУАЛНИ, ЩЕ СТАНЕ ХОМОСЕКСУАЛНО?"
My will be done!!!
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Киро, виждаш ли го тоя отгоре? Друг извод имаш ли? Мен ми стига вероятността един такъв екземпляр (не ми пука колко е голям процентът на "нормалните педерасти") да има право от ОБЩЕСТВОТО да си осинови дете, за да съм против това. Щото ако се дава за един се дава за всички, ама това няма кой да го проумее. Сигурно Ерик Екзотик би бил мн добър баща... или майка... или?!
Заключено

Обратно към “Мнения”