Размисли и страсти с Kose Bose

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Заключено
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Размисли и страсти с Kose Bose

Мнение от Jamesmagno »

Изпитваш ли страх и/или отвращение от някакво животно?
Защо котките да са като козите?!?!? Козите не са нито сноби, нито егоисти. Котките са предимно това.
Обичаш ли "лошото време"? Казват, че нямало по-хубаво от него... Казват.
Назови български музикален изпълнител (или група), когото харесваш.
Спортуваш ли? А спортувала ли си? А искаш ли да спортуваш? Какво? Кога?
Как завършват обикновено влюбванията ти?
Кое е по-хубаво - споделената любов или етапът преди да разбереш чувствата на другия, когато НЕ МОЖЕШ да мислиш за друго и се надяваш, страхуваш, мечтаеш...?
Би ли отстреляла някого, ако беше законно? :) Кого?
Какви мисли провокират у теб събития като това в Хаити, катаклизмичните цунамита и пр.? На мен лично ми иде да се гръмна, като чуя "над 111 хиляди мъртви, милион и половина останали без домове". Боли ме.
Предоверявала ли си се?
Как подбираш приятелите си?
Изпитваш ли силно негативни чувства към някого?
Известна личност (от всякакво време и пространство), на която се възхищаваш? Защо?
Намираш ли се за "сексуално животно"?
Способен ли е много добър, ерудиран, културен, симпатичен преподавател да породи интерес у теб към материя, която ти е напълно чужда, например ядрена физика, както ти се изрази?
А обратното - може ли вълнението ти от определена тема да бъде безвъзвратно потушено от зъл, антипатичен и некомпетентен преподавател?
Би ли работила като преподавател? В училище, в университет или като частен учител?
Къде си виждала най-големи вълни? :)
Приблизително колко пъти в живота си си посрещала изгрева? :)
Разкажи един МНОГО щастлив миг от живота си. Случка, жест, нещо. :)
Аватар
Kose Bose
Драскач
Специалност: Молекулярна биология
Курс: първи

Мнение от Kose Bose »

xRainx написа:Коя ти е любимата субкултура - Дървените философи, към които се причислявам и аз. :)
и коя най-НЕлюбимата? Ако нямаш си представи, че имаш. - Нелюбими са ми разните му там сектанти; мутри и мутреси; парадиращите със сексуалността си (независимо каква е тя - тук включвам и голите мадами, разхождащи се по улиците и търсещи си го :shock: ) и белите, които се мислят за черни.

В кой век или епоха би живяла, ако можеше? - Ооо, във всички! Винаги ми се е искало да "изпробвам" всички епохи и всички прослойки на обществото. Все си мисля, че не съм за сега...

Малко кактусче или голяма млечка? (: - Този въпрос ме убива! :lol: :lol: :lol: Ако знаеш колко се замислих над него! И измислих - взимам кактусчето. Нищо, че си имам много. За млечката нямам място. :lol: Ох...
- Пустинята е хубава - каза малкият принц, - защото крие някъде кладенец...
~~~~
Аватар
Kose Bose
Драскач

Мнение от Kose Bose »

Jamesmagno написа:Изпитваш ли страх и/или отвращение от някакво животно? - Кърлежи! Ужасни са... :roll:s И ме е страх от медузи и от Scolopendra cingulata.
Защо котките да са като козите?!?!? Козите не са нито сноби, нито егоисти. Котките са предимно това. - Защото са своенравни и диви. :roll:
Обичаш ли "лошото време"? Казват, че нямало по-хубаво от него... Казват. - Обичам летните бури. За мен лошо време е зима без сняг. Такова е в момента. Дразни ме...
Назови български музикален изпълнител (или група), когото харесваш. - P.I.F. и.. Мими Николова. :)
Спортуваш ли? А спортувала ли си? А искаш ли да спортуваш? Какво? Кога? - За мой срам не... :oops: Чакам да стана дебела и разплута, за да започна. Е... записах джогинг във факултета, въпреки че при нас спортът не е задължителен. Просто трябва да има нещо, което да ме принуждава да спортувам.. поне малко. И някакви леки упражненийца вкъщи. :scratch:
Как завършват обикновено влюбванията ти? - С решението, че всъщност никога не съм била влюбена.
Кое е по-хубаво - споделената любов или етапът преди да разбереш чувствата на другия, когато НЕ МОЖЕШ да мислиш за друго и се надяваш, страхуваш, мечтаеш...? - Съвсем различни неща са, но предполагам, че щом първият етап се надява на споделена любов, споделената е по-хубавата част.. Но пък по-вълнуващо е очакването. Не знам... :(
Би ли отстреляла някого, ако беше законно? :) Кого? - Аз кокошка не мога да заколя, ти за разстрел ми говориш. :lol:
Какви мисли провокират у теб събития като това в Хаити, катаклизмичните цунамита и пр.? На мен лично ми иде да се гръмна, като чуя "над 111 хиляди мъртви, милион и половина останали без домове". Боли ме. - Ами.. най-егоистично отказвам да слушам за това или пък приемам тези неща като знак и призив, че трябва да бъдем по-човечни в ежедневието си. Най-глупавото е, че всяко чудо е за три дни. После не остава нищо от благородните мисли и действия, които такова събитие евентуално пробужда в хората.
Предоверявала ли си се? - Да. И в момента се предоверявам...
Как подбираш приятелите си? - Хората трудно ме разбират и възприемат. Често остават с грешни впечатления за мен и това ме натъжава.. Но пък се срещат и единици, на които не съм им "трудна" - те ми стават приятели. Не, че съм велика и уникална. Просто всеки си е с лудостта си...
Изпитваш ли силно негативни чувства към някого? - Не. Изпитвала съм моментни, но ми минава.
Известна личност (от всякакво време и пространство), на която се възхищаваш? Защо? - За този въпрос може би ще трябва да помисля...
Намираш ли се за "сексуално животно"? - Асексуално. Но пък животно. :lol:
Способен ли е много добър, ерудиран, културен, симпатичен преподавател да породи интерес у теб към материя, която ти е напълно чужда, например ядрена физика, както ти се изрази? - Да! Имах невероятна частна учителка по химия, която ме накара да заобичам и предмета `и и самата нея! :drunken:
А обратното - може ли вълнението ти от определена тема да бъде безвъзвратно потушено от зъл, антипатичен и некомпетентен преподавател? - Да... сега мразя неорганичната химия... Май прекалено много се влияя от преподавателите.
Би ли работила като преподавател? В училище, в университет или като частен учител? - Бих пробвала. Мислила съм за това. Така ще превъзмогна притеснението си от публика и ще разбера дали мога да ги накарам да ме слушат. Предвкусвам провал, но.. все пак. :lol:
Къде си виждала най-големи вълни? :) - На Силистар. Сваляха банските на хората. :lol: Всъщност на целия плаж хората бяхме баща ми, аз и 3-4 непознати момчета. :blackeye:
Приблизително колко пъти в живота си си посрещала изгрева? :) - В момента се сещам за три. В единия случай поддържахме интернет връзка, в другия - смс и само веднъж бяхме всички заедно. :lol: Колко ужасно.
Разкажи един МНОГО щастлив миг от живота си. Случка, жест, нещо. :) - Глупаво е... близък приятел каза, че ме обича по най-поетичния начин на света. Каза го само веднъж, което го прави истинско. Изкачването на скала с въже също беше щастливо! :compress:
~~~~
Аватар
Lord
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от Lord »

Я, имало певица Мими Николова! :shock: :P

Кое от тези две парчета отразява по-добре настроенията и усещанията през живота ти. Обясни.
http://www.youtube.com/watch?v=LqjktVjkrFk
http://www.youtube.com/watch?v=UmUqw8GSOzQ
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
Аватар
Kose Bose
Драскач

Мнение от Kose Bose »

Lord написа: Кое от тези две парчета отразява по-добре настроенията и усещанията през живота ти. Обясни.
http://www.youtube.com/watch?v=LqjktVjkrFk
http://www.youtube.com/watch?v=UmUqw8GSOzQ
In The Death Car. Текстът е силен, но мелодията е някак равна, безразлична. Сякаш: "Каквото и да се случи, няма голямо значение. Всичко е в реда на нещата". В същото време женските гласове създават усещане за тъга, напомнят опяване на мъртвец, а Иги пее: "В колата на смъртта сме живи." От една страна всяко нещо има своето малко значение, а от друга - цялостната картина няма. Това те кара да търсиш значението другаде...
~~~~
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

Текстът е силен, но мелодията е някак равна, безразлична
:? ти не добре
буквално не добре
Аватар
Kose Bose
Драскач

Мнение от Kose Bose »

O|OeHukc написа:
Текстът е силен, но мелодията е някак равна, безразлична
:? ти не добре
буквално не добре
Мисълта ми е не, че е скучна или безлична. Напротив, нали затова си избрах нея. :D В друго е въпросът, ама не мога да го обясня по-добре...
~~~~
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

и аз не искам да я обяснявам
просто ще си я пусна отново

пп
в подписа ти има още една песен, която не бих обяснявал
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Lord написа:Я, имало певица Мими Николова! :shock: :P
Адаш, а певица Косе Босе дали има?
(сори за офтопика, не можах да се сдържа)

Ето въпроси, съжалявам, ако някой вече ти е бил задаван.
1. Пет държави, в които ти се живее, поне за малко.
2. Коя зодия си?
3. Емиграцията... виждаш ли се? Така де, като ще живееш в гората, поне да си някъде, дето няма да я изсекат.
4. Кои са ти любимите филми с Джони Деп?
5. Направи литературен анализ на следното стихотворение:

Вчера видях Педро Алмодовар.
Той ме гледаше
и аз го гледах.

Днес видях Педро Алмодовар
Той ме гледаше
и аз го гледах.

Утре видях Педро Алмодовар.
Той ме гледаше, а аз
...
го гледах!

ед2: за да не се заяде някой - Иво или Митака, - ще кажа, че горното стихотворение всеки път се получава различно!
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
Lord
Легендарен флуудър

Мнение от Lord »

Ся ако фамилията й излезе Кирилова... :alien:
Та, Роси, каква ти е фамилията? А бащиното име?
Как би си променила отношението към някого, с когото си установила сравнително добри сравнително приятелски отношения, ако разбереш случайно (т.е. не от него), че е:
а/ мюсюлманин и има три жени
б/ лежал в затвора
в/ убивал хора законно (например като войник на мисия в Ирак)
г/ нацист, който смята, че евреите и циганите трябва да станат на сапун и наистина го вярва :blackeye:

Аватар
Lord
Легендарен флуудър

Мнение от Lord »

:lol: :lol: :lol:
Митак, тоя Алмодовар на нощта на поетите като се рецитираше беше горе-долу така:

Вчера гледах Педро Алмодовар.
Първият път ръцете му бяха в джобовете
Вторият път той ме гледаше
Третият път ръцете му бяха в джобовете

Вчера Педро Алмодовар ме видя.
Първият път аз го гледах
Вторият път аз го гледах
и Третият път...
аз...
го...
гледах

Само не съм сигурен за първия, да го наречем, куплет дали ръцете в джобовете не бяха веднъж, а гледането - два пъти...

Аватар
Kose Bose
Драскач

Мнение от Kose Bose »

Norwegian Wood написа: 1. Пет държави, в които ти се живее, поне за малко. - Ирландия! :cheers: Нова Зеландия/Австралия, Япония, Русия и Гърция
2. Коя зодия си? - :connie_23:
3. Емиграцията... виждаш ли се? Така де, като ще живееш в гората, поне да си някъде, дето няма да я изсекат. - Еее.. тва прозвуча много тъжно. Няма ли поне едно дърво да ми оставят? Искам да си остана тук. :(
4. Кои са ти любимите филми с Джони Деп? - What's Eating Gilbert Grape, Arizona Dream и Edward Scissorhands. Не помня много от тях, само знам, че ми харесаха. :D
5. Направи литературен анализ на следното стихотворение:

Вчера видях Педро Алмодовар.
Той ме гледаше
и аз го гледах.

Днес видях Педро Алмодовар
Той ме гледаше
и аз го гледах.

Утре видях Педро Алмодовар.
Той ме гледаше, а аз
...
го гледах!

- Стихотворението отразява силен вътрешен смут, страх и погнуса, обзели лирическия говорител. Демонът го преследва неумолимо, обладава миналото и настоящето му, но преследваният няма да позволи и бъдещето му да бъде белязано от тази черна сянка! Мъжествено отправя открития си поглед към врага... Минало и бъдеще се сливат в едно, за да заличат болезнената действителност. И я заличават...

П.П. Знаеш, че не си вярвам, нали? :lol: Писането на безсмислици е весело.
~~~~
Аватар
Lord
Легендарен флуудър

Мнение от Lord »

Я изанализирай и другия вариант на творбата и кажи как се променя авторовото внушение.

Аватар
Kose Bose
Драскач

Мнение от Kose Bose »

Lord написа:Ся ако фамилията й излезе Кирилова... :alien: - Това наистина би било ужасно! :lol:

Та, Роси, каква ти е фамилията? А бащиното име? - Бащиното ми име е Емилова. Фамилията ще я скрия. :)

Как би си променила отношението към някого, с когото си установила сравнително добри сравнително приятелски отношения, ако разбереш случайно (т.е. не от него), че е:

а/ мюсюлманин и има три жени - Ако сме в сравнително добри, сравнително приятелски отношения това ще означава, че той няма проблем с моята вяра => и аз няма да имам с неговата. Всичко е наред (стига да не е дошъл за четвърта жена! :lol: ).

б/ лежал в затвора - Ще разбера за какво е лежал и по всяка вероятност ще офейкам. :shock:

в/ убивал хора законно (например като войник на мисия в Ирак) - Ще ми стане мъчно и ще бъда внимателна с него, но и дистанцирана. Все пак тези хора идват наистина травмирани от подобни места. Нормално.

г/ нацист, който смята, че евреите и циганите трябва да станат на сапун и наистина го вярва :blackeye: - Е, от този наистина ще избягам на мига. :?
~~~~
Аватар
Kose Bose
Драскач

Мнение от Kose Bose »

Lord написа:Я изанализирай и другия вариант на творбата и кажи как се променя авторовото внушение.
Тук нещата са далеч по-прости. Лирическият Аз вчера е бил с панталони без джобове... Или най-много Алмодовар да се е погледнал в огледалото в две серии по три пъти. По време на втората серия е бил с панталони без джобове или гол. Или се е гледал само три пъти - ту с ръце в джобовете, ту без... Позволява интерпретации. :lol:
~~~~
Заключено

Обратно към “Размисли и страсти”