Право първи курс 2009-2010г

Архив на всички останали категории.
Заключено
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Re: Право първи курс 2009-2010г

Мнение от happyswift »

Да попитам и аз за избираемите (надявам се принципа в ЮФ е един и същ за специалностите).Примерно, ако си трети курс, можеш ли да запишеш избираем от втори ?
Аватар
marrriq
Пишете, о, братя

Мнение от marrriq »

Успех и от мен на всички утре :mrgreen: Да се похвалите какво ви се е паднало :)
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

happyswift написа:Да попитам и аз за избираемите (надявам се принципа в ЮФ е един и същ за специалностите).Примерно, ако си трети курс, можеш ли да запишеш избираем от втори ?
По принцип не. Не можеш да се явиш на избираем от някоя от миналите години, това можеш да направиш единствено на ликвидационната сесия след пети курс.
Но това е по правилник.
Някои преподаватели са склонни да допуснат хора от горни курсове да се явят на техните изпити. Говорим за изключения, за случаи, в които нещата трябва да бъдат предварително уговорени с преподавателя. И съм почти убедена, че явяването на такъв изпит става с индивидуален протокол.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
WickedWitch
Форумозавър Рекс
Специалност: Право
Курс: трети

Мнение от WickedWitch »

Успех и от мен, колеги! Дано всичко мине лесно и през трите дни и темите да са благодатни : ))
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Успех утре!
Facebook
Изображение
Lyubo Kov
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от Lyubo Kov »

Мерси и успех на всички!

П.п. най не ми се вярва да се падне Студената война, имайки в предвид, че се е падала вече 2 години поред. :D
Аватар
KsGCo
От дъжд на вятър

Мнение от KsGCo »

щом професор Пантев чете, искам да кажа, че неговата книга(или т.нар. от него ТРУД) е уникално четиво! аз досега не бях попадал на по-добро нещо и не мога да си представя по-добър начин да похарчиш 18лв!

като си предавам работата ще го кажа пак, за да не стават грешки :salute:
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Мнение от Batbayan »

iodine написа: Ей, как искам да съм като ваЗ, дето получавате всичко от провиденито, дочитате 260 страници от тук-от там, без никога да сте ги поглеждали преди това, и после 5,60. Аз се скъсах от учене дни наред, после минах учебника почни докрай и последния ден преди колоквиума преговарях и изкарах също 5,60. Ама така е, като на мен шеЗтото ми чувство не ми диктува главите от учебника ми трябва да ги чета като прост човек. Нямам никакъв супернейчарал пауър :cry:
Абе на тест не е толкова трудно.Де да знам - аз като прочета веднъж основно как седят някои законови положения и ги запомням в общи линии.Сега ако теста изисква някакви зверски подробности - то е ясно, че няма да стане, ама иначе на основни положения е друго.Може би на мен ми е по-лесно щото от време на време имам навика да се ровя с часове по закони и да мисля кое как е уредено и оттам имам някакъв , макар и не толкова голям тренинг.То малко или много човек почва да свиква да си представя законовите положения като реалност, а не просто като купчина правила.Примерно навършването на пълнолетие след Освобождението е било на 21 годишна възраст.За да го запомня си направих асоциация със САЩ и многобройните холивудски тийн комедийки , където младежите използват фалшиви лични карти за да си купят алкохол.То след като си го представиш това веднъж няма как да забравиш кога се е навършвало пълнолетие преди в БГ. :mrgreen:
Абе всякакви галимации са позволени - стига да въшат ефективна работа за ученето. ;)
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

18 въпрос, дами и господа :lol: и то само частта за стратегиите на малките държави - т.е. 9 параграф от книгата на Пантев. Т.е - това, което се падна и на задочниците :lol: !
Залагания какво ще ни се падне утре ? :lol: Аз някакси клоня към Управлението.. или пак 18 въпрос. :)
n@@b
В началото бе словото

Мнение от n@@b »

Този път са теглили...Едва ли и утре ще се натресем на "малките държави".
По-скоро Прогнозиране,Сигурност,нещо от тоя сорт.
Доколкото разбрах са теглили от 3 теми - малките държави,студената война и сигурността.
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

Хмм да и на мен ми казаха, че са теглили, но и че в момента, в който момчето е изтеглило един от трите билета, Пантев смачкал другите и си ги скрил в джоба :mrgreen: Което някакси навежда на мисълта, че е възможно да са били еднакви и трите билета. Та не знам ти от къде имаш тази информация за другите въпроси..
Иначе да и аз смятам, че е възможна Сигурността ( 17 въпрос нали? ), прогнозирането , СВ и управлението.. ма кой от тези :lol:
n@@b
В началото бе словото

Мнение от n@@b »

Аааами инфото ми е грешно значи :lol:

Поне на 99 процента може да сме сигурни,че няма да са "малките държави" - един път на задочниците,един път на редовните...достатъчно е мисля.
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

Ами.. какво да ти кажа.. Асистенката ми каза, че една година Пантев разчитал точно на този студенстки манталитет и дал на всички една и съща тема :lol: Ма тогава са били два дни само.. а ние сме три.. ни нам :)
n@@b
В началото бе словото

Мнение от n@@b »

С час ли са разполагали или с 45 минути?
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

иха защо 45 мин бе :lol: То час е малко пък ти :P хихи
Заключено

Обратно към “Други”