Относно общежитията
- Bety_
- Летящите Пръсти
Re: Относно общежитията
Някой може ли да си спомни от колко до колко е обедната почивка на касите? Не успях да го намеря никъде...
- Godaime
- В началото бе словото
- Специалност: информационни системи
- Курс: първи
А някой знае ли как стои въпросът с временното настаняване в общежитията, например ако задочник иска да ги ползва?
THE ONLY THING MORE DEADLY THAN PASSION IS BETRAYAL...
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Да, възможно е. Обаждаш се, проверяваш дали има свободни стаи (винаги има), плащаш си по банков път и хопGodaime написа:А някой знае ли как стои въпросът с временното настаняване в общежитията, например ако задочник иска да ги ползва?
- chorapche
- В началото бе словото
- Специалност: Социология
- Обратна връзка:
Здравейте,
понеже не мога да си отворя линка с правилника за настаняване на студенти, да питам :>
Това лято ще оставам в София, но ще се наложи да напусна квартирата, в която живея. Каква е процедурата за получаване на стая (в студ. град) през лятото?

понеже не мога да си отворя линка с правилника за настаняване на студенти, да питам :>
Това лято ще оставам в София, но ще се наложи да напусна квартирата, в която живея. Каква е процедурата за получаване на стая (в студ. град) през лятото?
- debauchee
- В началото бе словото
- Специалност: Психология
- Курс: втори
- Адрес в галерията на СУ: i own the fockin gallery 8)
Здравейте, един малко административен въпросТ - възможно ли е преместил се студент от задочна към редовна форма на обучение да получи общежитие, предвид факта, че класацията за одобрените за преместване излиза септември месец? (т.е. когато излизат и класациите за общежитие) Въпреки че, явно има възможност, защото излиза т.нар. Трета класация, която се обявява октомври месец
Мерси предварително
Мерси предварително
I've always been an introvert,happily bleeding!
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
По всяко време можеш да подадеш молба за общшежитие. В момента се говори, че имало много свободни легла, така че скачай на 280 и отиди в Студентски гард да провериш лично как стоят нещата. С малко късмет до края на деня можете да имаш нова къщичка.debauchee написа:Здравейте, един малко административен въпросТ - възможно ли е преместил се студент от задочна към редовна форма на обучение да получи общежитие, предвид факта, че класацията за одобрените за преместване излиза септември месец? (т.е. когато излизат и класациите за общежитие) Въпреки че, явно има възможност, защото излиза т.нар. Трета класация, която се обявява октомври месец![]()
Мерси предварително
Извинете, ако не точно тук е мястото да задам въпроса си.
Мисля да карам магистратурата си в СУ и знам, че имам право на общежитие. Искам да ви попитам, има ли начин да бъда сам в една стая? Как са баните и тоалетните - във всяка стая или на общо ползване?
Ще бъда благодарен за малко инфо! Мерси!
Мисля да карам магистратурата си в СУ и знам, че имам право на общежитие. Искам да ви попитам, има ли начин да бъда сам в една стая? Как са баните и тоалетните - във всяка стая или на общо ползване?
Ще бъда благодарен за малко инфо! Мерси!
Всяка стая си има санитарен възел.
Няма начин да си сам, самостоятелните стаи се дават на докторанти и студенти с особени нужди
Няма начин да си сам, самостоятелните стаи се дават на докторанти и студенти с особени нужди
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- leia_loves_cats
- Да живей словото
- Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
- Курс: друг
Имаш право да кандидатстваш за общежитие. Не изпускай сроковете.TheGunner написа:Извинете, ако не точно тук е мястото да задам въпроса си.
Мисля да карам магистратурата си в СУ и знам, че имам право на общежитие.
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... 
А кога са сроковете? Щото подаването на документи за магистратурите държавна поръчка е през септември?
Дори ако плащам за 2 легла, пак ли няма шанс да съм сам?
Дори ако плащам за 2 легла, пак ли няма шанс да съм сам?
- leia_loves_cats
- Да живей словото
- Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
- Курс: друг
Няма такава практика в СУ.TheGunner написа: Дори ако плащам за 2 легла, пак ли няма шанс да съм сам?
Вариантът ти е да изкараш късмет и така и да не ти настанят втори съквартирант.
За подробности относно сроковете - в сайта на СБО - http://uni-campus.net/ - имат си и форум, където може да питаш, има и телефони, на които да звъннеш.
ПОДАВАНЕТО НА ДОКУМЕНТИ ВИНАГИ Е НАЧАЛОТО НА ЛЯТОТО - не изпускай сроковете. В сайта на СБО може да разбереш какъв успех се подава (при положение, че не си бакалавър на СУ) - или е оценката от дипломата, или е оценката от последната година. За бакалаври на СУ е оценката от последен курс бакалавър. За бакалаври не на СУ - не знам, но там е мястото да ти отговорят, включително да се осведомиш за новости, които въвеждат от тази година и за които тук ние може да те объркаме (СУ редовно въвеждат нови правила или променят стари)
Успех
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... 
Благодаря за съветите и помощта!
Ще намеря време тия дни да разгледам сайта на СБО. Но нещо не разбирам - за магистратурата, която съм си харесал (Език. Култура. Превод), документи се подават през септември (разбрах, че я има за неспециалисти, държавна поръчка) и дори да разчитам на добрия си успех, пак няма как да знам, че ще бъда приет. А документите за общежитията да подавам през лятото, ми се струва нелогично?!
Ще видя, какво ще измисля
Апропо, с риск да изнервя някого, някой знае ли подробности за тази програма? Кога се провеждат занятията, какво е нивото, стигат ли 3 семестъра, за да се изучи руския език?
Още веднъж мерси за инфото и всичко най-добро!
Ще намеря време тия дни да разгледам сайта на СБО. Но нещо не разбирам - за магистратурата, която съм си харесал (Език. Култура. Превод), документи се подават през септември (разбрах, че я има за неспециалисти, държавна поръчка) и дори да разчитам на добрия си успех, пак няма как да знам, че ще бъда приет. А документите за общежитията да подавам през лятото, ми се струва нелогично?!
Ще видя, какво ще измисля
Още веднъж мерси за инфото и всичко най-добро!
чета темите от форума,но ще съм първа година в СУ/надявам се:))/ ,може ли да споделите мнения за блоковете на СУ общежития.Към кой блокове да се насоча,в кои условията са по-добри в кои не
? За така коментирания 8-ми блок в тези 15олв наем всички консумативи ли влизат ? В другите блокове какъв е наема и как се плащат консумативите?
Благодаря предварително.
Много ще ми е полезна малко предварителна информация...,,от извора'',за да се ориентирам правилно и да няма изненади.
Благодаря предварително.
Много ще ми е полезна малко предварителна информация...,,от извора'',за да се ориентирам правилно и да няма изненади.
да се насочиш
като си подадеш молбата те рапределят някъде и толкова .. ако имаш брат сестра може да искате заедно на семейни примерно
иначе знам че 51 е изтърбушен и ремонтиран из основи преди 2г предполагам там е яко
иначе знам че 51 е изтърбушен и ремонтиран из основи преди 2г предполагам там е яко
-
The Darkness Within
- От дъжд на вятър
- Специалност: Компютърни науки
Наемът навсякъде освен в 8ми блок е 17 лв без консумативите, с тях излиза около 30-40 лв месечно на човек. Консумативите се плащат заедно с наема, излизат около 15то число всеки месец.
Където и да те настанят, ако не ти хареса стаята, може да помолиш да те преместят, обикновено остават свободни места
Мои колеги така се преместиха в 51ви блок още октомври месец. Иначе, 51 е почти като хотел - нови бюра, легла с матраци, тв и хладилник във всяка стая, ламинат на пода, нови тапети, нова баня, дограма... 
За другите блокове в общи линии е късмет в каква стая ще попаднеш. Мои приятели случиха на добри стаи, на други им се наложи малко да си ги постегнат сами и/или да си намерят бюра, понеже нямаше за всеки.
Надявам се да съм помогнала!
Успех с кандидатстването!
Където и да те настанят, ако не ти хареса стаята, може да помолиш да те преместят, обикновено остават свободни места
За другите блокове в общи линии е късмет в каква стая ще попаднеш. Мои приятели случиха на добри стаи, на други им се наложи малко да си ги постегнат сами и/или да си намерят бюра, понеже нямаше за всеки.
Надявам се да съм помогнала!