Преьвърляне в СУ от университет в германия

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

plan9usr
В началото бе словото

Мнение от plan9usr »

Кой е тоя Класаций? Да не е някой много популярен лектор в немско?
flippy написа:Класацийте се изграждат предимно въз основа на мненията на преподаватели или студенти в дадения университет, на продължителността на следването там, на възможността да си намериш работа, след като си завършил конкретното уни; важен фактор също е и вниманието, което се отделя на студентите по време на следването....Това, което имам като информация за унитата и престижа на специалността право е, че на едно от парвите места са Freiburg, Heidelberg, Bonn....може би и münchen...не знам, не сам запозната подробно с този университет.... :oops: за Freiburg обаче съм сигурна, че се нарежда не едно от първите места. Лично аз бих те посъветвала, при търсенето на информация в подобни класаций, да следиш предимно мнението на студентите и на вниманието и грижите, които им се обръщат, а не на това на професорите...Най-важното, ако искаш като цяло да следваш право в германия, а не да идваш за erasmus или по подобна програма за един-два семестъра, да се информираш много подробно за изискванията на съответното уни-колко изпита трябва да се вземат, колко домашни, колко опита имаш за тях, дали има Zwischenprüfung, по нов или стар Studienordnung се учи и т.н. , защото това е много по-важно за нас, като чуждестранни студенти. Също така от значение е дали, като завършиш, искаш да се върнеш в бг или да останеш в германия. Аз например уча в Humboldt, който също е доста престижен и авторитетен университет, но изискванията тук са толкова високи, че дори голяма част от немските студенти трудно се справят :( Това са все неща, които не са много добре обяснени в класацийте и които е най-добре да провериш в страницата на унито....Ще се радвам да ти отговоря, ако имаш още въпроси....... :)
Аватар
Rechtswissenschaft
В началото бе словото

Мнение от Rechtswissenschaft »

За Фрайбург - JA!

Аз бях чувал за Байройт, за Дюселдорф, а ако искаш за морско - Хамбург!!! Особено института "Макс Планк"!!!
Dictum meum pactum
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

пък аз само за Хайделберг знам, и за Хамбург също :roll: ...
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
Аватар
Rechtswissenschaft
В началото бе словото

nrggirl написа:пък аз само за Хайделберг знам, и за Хамбург също :roll: ...

Е, за Хамбург нали идваше проф. Пашке ;) Морското е супер яко да учиш, но да не си роден в България, а в Русия, Великобритания, Гърция, Египет и т.н.

А Пашке май пак ще идва ;););) Много е готин и умен професора, мнооооооого! Не може да се сравни с нашите - класата си личи от километри! :) И, да не забравя, от МОРСКИ МИЛИ :)
Dictum meum pactum
goddess
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от goddess »

ИЗВИНЯВАМ СЕ за късното включване

1во относно класацийте аз ги гледах миналата година
Фрайбург. Хайделберг, Пасау не знам защо не го споменахте но това уни е доста напред съмо ЛМУ и Хумболдт
2ро аз уча във Фрайбург и относно БГБто в 1ви курс се учи АТ
във 2ри Шулдрехт
относно учебниците тук трудно става с 1 учебник но когато случая е такъв като БГБ АТ става на мен във Фрайбург ми преподава Др. Проф. Leipold
Leipold BGB I Einfuehrung und Allegemeiner Teil 26 euro
Faust BGB AT 2005 Nomos Verlag 22 euro
Brox AT des BGB Aufl. 2005 Heymanns Verlag 19,80 euro
Medicus e ot 2002 AT des BGB Mueller Verlag 38euro i e ot Groeßere Lehbuecher
имам 2 листа но това което ми е подчертано явно това са ни препоръчали
във Фрайбург всички учим по Лайполд защото лекцийте са 1 към 1 с учебника все пак той си го е писал :D [/i]
Аватар
Rechtswissenschaft
В началото бе словото

goddess написа:ИЗВИНЯВАМ СЕ за късното включване

Фрайбург. Хайделберг, Пасау не знам защо не го споменахте но това уни е доста напред съмо ЛМУ и Хумболдт
във 2ри Шулдрехт
относно учебниците тук трудно става с 1 учебник но когато случая е такъв като БГБ АТ става на мен във Фрайбург ми преподава Др. Проф. Leipold
във Фрайбург всички учим по Лайполд защото лекцийте са 1 към 1 с учебника все пак той си го е писал :D [/i]
goddess, Здравей и добра вечер :)

Ако можеш - я дай малко повече инфо за учебниците. За BGB-то - откога е последната му редакция? Аз знам за тази от 2002-ра...е, все пак има и http://www.justiz.de :) <или там както беше сайта на немското правосъдно министерство> :)
Освен за BGB-то, мен специално ме интересуват учебници относно данъчно и финансово право, както и за морско.
Можеш ли да окажеш малко помощ?

Аз, лятос < :D > , стискайте палци, живот и здраве, ще отскоча до доброто старо Джърмани <Дойчланд> :), та... абе избора ми беше за Бремен, Пасау и Потсдам, ама ми се ще за Бремен - Juristische Fachterminologie <каквото и да обхваща това :) е, знам де>...

Та ще съм ти много dankbar за финансите, данъците и морското. :):):)

Хайде, със здраве :)
Dictum meum pactum
Аватар
Rechtswissenschaft
В началото бе словото

goddess написа:ИЗВИНЯВАМ СЕ за късното включване

във 2ри Шулдрехт
goddess, Здравей и добра вечер :)

Ако можеш - я дай малко повече инфо за учебниците. За BGB-то - откога е последната му редакция? Аз знам за тази от 2002-ра...е, все пак има и http://www.justiz.de :) <или там както беше сайта на немското правосъдно министерство> :)
Освен за BGB-то, мен специално ме интересуват учебници относно данъчно и финансово право, както и за морско.
Можеш ли да окажеш малко помощ?

Аз, лятос < :D > , стискайте палци, живот и здраве, ще отскоча до доброто старо Джърмани <Дойчланд> :), та... абе избора ми беше за Бремен, Пасау и Потсдам, ама ми се ще за Бремен - Juristische Fachterminologie <каквото и да обхваща това :) е, знам де>...

Та ще съм ти много dankbar за финансите, данъците и морското. :):):)

Хайде, със здраве :)

P.P. В четвъртък и петък Prof. Dr. Dr. h. c. Marian Paschke ще изнася лекции - в "Съдебна зала". Елате :):):) Професорът е страхотен :):):)
Dictum meum pactum
shaho
Пишете, о, братя

Мнение от shaho »

Rechtswissenschaft написа:[

Та ще съм ти много dankbar

н )
Абе,рехтвисен, тука се говори на български.Или не знаеш думичката благодарен? Пише се Б-Л-А-Г-О-Д-А-Р-Е-Н. Виж как хубаво звучи. Да даряваш благо. Какво по-хубаво от алтруизма в тия объркани времена?
goddess
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от goddess »

опааа пилето се намеси
рехтсвисеншафт хващаш ме малко не подготвена относно финансовото и морското за бгб-то ги написах кои са добрите според фрайбург коя год колко пари кой верлаг и тн... ще опитам да ти намеря за финансово морско във фрайбург чесно да ти кажа не знам дали се учи.. относно трите града бих препоръчала пасау....
фахтерминологи.... о леле това цяла специалност ли е води или какво че не разбрах...
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”