НБУ

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Заключено
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Re: НБУ

Мнение от Zahariev »

alter ego написа:Огледай се наоколо. Направи справка за екопартиите в страната през последните 20 години. Ако не ти стига, провери за тях и в съседните ни страни.
Зелени, зелени, но като ги разпориш - отвътре червени! - беше казал новият Бисмарк, татко Кол.

Абсолютно вярно.
В България "Зелените" са мръсни.

The names of the future are stamping of impatience.
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс
Специалност: философия (СУ)

Мнение от вечен студент »

Избихте го на ОФФ-топик! В този форум имаше няколко теми за зелените; изровете ги и ругайте зелените в тях. Тази тема тук е за обругаване на финансовата пирамида НБУ. Между другото, прави ми впечатление, че всички защитаващи НБУ в този форум, са от НБУ. Я, кажете: имали някой от СУ, който да се кефи на НБУ?
Zahariev написа: Нека констатирам друг факт :

"-Здравей, аз съм Георги
- Аз съм Илина ..... каква кола караш?
- Не карам кола ... не ми трябва.
- Пфф.... ай чао :lol: "

Не ми се случи на мен, но е също важен факт. :)

Иначе и в НБУ си преподават добри професори.
Захариев, надявам се че цитираш този случай, защото въпросната Илина (жалко за хубавото име) е студен'ка от НБУ. Аз съм имал още по-фрапиращи случаи. Веднъж имах злата участ да попадна на една маса със студен'ки по право от НБУ, които бяха дечица на разни съдии и прокурори. Всичките бяха толкова кухи лейки, че просто не може да се опише... Когато завършат, ако Красьо Черния не ги вземе у своя тефтер, просто не знам как ще оцелеят.

В НБУ наистина преподават добри професори, но това е по простата причина, че някои преподаватели от СУ, ходят да преподават и в НБУ, за да кърпят дупки в семейния си бюджет. Ако един професор има седмично 2 часа лекции и 2 часа упражнения (ако сам си ги води) в бакалавърския курс и още 4 часа спец-курсове (2 часа с бакалаври и 2 часа с магистри), това са му 8 часа седмично, което значи че има пре-достатъчно време да преподава и на други места (например в НБУ).
Сега Игнатов иска да забрани тази практика и да постави преподавателите в ситуация, в която ще трябва да избират между СУ и НБУ. Прави го с цел да унищожи СУ и да защити лобистките си интереси в НБУ. Обаче са му криви сметките... :evil:
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

вечен студент написа: Сега Игнатов иска да забрани тази практика и да постави преподавателите в ситуация, в която ще трябва да избират между СУ и НБУ. Прави го с цел да унищожи СУ и да защити лобистките си интереси в НБУ. Обаче са му криви сметките... :evil:
Това вече е връх на безочието и наглостта му! Нямам думи... :evil:
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс

Не бой се! Аз се съмнявам, че ще има дезертьори, освен някои от онези, които и без друго ги грози съкращение. Пък и да дезертира някой, пак няма страшно - докторантите сме над 700 човека, ще закърпим положението. :king:
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

вечен студент написа:Избихте го на ОФФ-топик! В този форум имаше няколко теми за зелените; изровете ги и ругайте зелените в тях. Тази тема тук е за обругаване на финансовата пирамида НБУ. Между другото, прави ми впечатление, че всички защитаващи НБУ в този форум, са от НБУ. Я, кажете: имали някой от СУ, който да се кефи на НБУ?
Zahariev написа: Нека констатирам друг факт :

"-Здравей, аз съм Георги
- Аз съм Илина ..... каква кола караш?
- Не карам кола ... не ми трябва.
- Пфф.... ай чао :lol: "

Не ми се случи на мен, но е също важен факт. :)

Иначе и в НБУ си преподават добри професори.
Захариев, надявам се че цитираш този случай, защото въпросната Илина (жалко за хубавото име) е студен'ка от НБУ. Аз съм имал още по-фрапиращи случаи. Веднъж имах злата участ да попадна на една маса със студен'ки по право от НБУ, които бяха дечица на разни съдии и прокурори. Всичките бяха толкова кухи лейки, че просто не може да се опише... Когато завършат, ако Красьо Черния не ги вземе у своя тефтер, просто не знам как ще оцелеят.

В НБУ наистина преподават добри професори, но това е по простата причина, че някои преподаватели от СУ, ходят да преподават и в НБУ, за да кърпят дупки в семейния си бюджет. Ако един професор има седмично 2 часа лекции и 2 часа упражнения (ако сам си ги води) в бакалавърския курс и още 4 часа спец-курсове (2 часа с бакалаври и 2 часа с магистри), това са му 8 часа седмично, което значи че има пре-достатъчно време да преподава и на други места (например в НБУ).
Сега Игнатов иска да забрани тази практика и да постави преподавателите в ситуация, в която ще трябва да избират между СУ и НБУ. Прави го с цел да унищожи СУ и да защити лобистките си интереси в НБУ. Обаче са му криви сметките... :evil:

Абсолютно.

Юристите в НБУ като цяло са жалки от към самочувствие.Юристите на СУ също са жалки от към самочувствие.Разликата е в причината за това самочувствие, а приликата е, че са жалки.Естествено с всички изключения, които ги има ..... има много хора, които записват право в НБУ , защото вече са по-възрастни и нямат възможност да седнат да учат теми за СУ примерно.А и е факт, че системата в НБУ не е толкова закостеняла.

За да дам и личен пример : Отидох внесох таксата за НБУ, след 10 минути видях няколко колеги .... върнах се и си прибрах парите обратно.Не мога да понасям хора, които не могат да говорят.Което не значи, че в СУ ги няма естествено.

Погледнато обективно се "кефя" на НБУ от към база и успешната модернизация.Но същата тази обективност ме довежда до факта, че ако в СУ налеят подобни пари .... навярно и нашата база и модернизация би била толкова успешна и силна. ;)

Така де не се засягайте, личното ми мнение е това. ;)
Последно промяна от Zahariev на 21 Яну 2010, 23:32, променено общо 1 път.

Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Никак не се засягам. Факт е, че в НБУ е пълну с кухи лейки. Факт е, че ги има и навсякъде другаде. СУ също е "дом" на невъобразими слабоумници, виждал съм много. В НБУ наистина бият на очи и са доста. Това все пак не омаловажава по никакъв начин положителните качества на университета и предимствата му пред други, които са много и неведнъж съм ги изреждал, включително в тази тема.
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Не е толкова вярно, че се дъни особено.Ако СУ беше наистина на високо ниво щеше да бъде така , но не сме.

На каква база е сравнението ти ?

В НБУ като цяло са плачевни, но има отделни личности, които бутат напред здраво.

Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Наред за ?

Наред могат да бъдат тези от НБУ.

Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Говорех ти за студенти.По дяволите..

Сравнявай състезания и местата им в тях.На мен не ми се занимава, но се сещам за случай преди 3-4 години, когато в някакво юридическо състезание бяха отвели СУ .

Иначе по институции и т.н. не виждам какво да се сравняват,при положение , че половината преподават и в двата университета.
Последно промяна от Zahariev на 22 Яну 2010, 09:29, променено общо 1 път.

Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

В изречението "В НБУ като цяло са плачевни, но има отделни личности, които бутат напред здраво." виждаш ли някъде наличието на "СУ" ?

По дяволите.

Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Zahariev написа:В изречението "В НБУ като цяло са плачевни, но има отделни личности, които бутат напред здраво." виждаш ли някъде наличието на "СУ" ?

По дяволите.
'Що се фрустрираш? Ураган винаги си води спорове като умопомрачен човек. Нищо лично, де. :salute:

И между другото, личностите са бая, повече от "отделни" са :)
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Мнение от FightForFreedom »

вечен студент написа: В НБУ наистина преподават добри професори, но това е по простата причина, че някои преподаватели от СУ, ходят да преподават и в НБУ, за да кърпят дупки в семейния си бюджет...
Професорите, които ми преподават са проф. Иван Маразов, проф. Иван Божилов и проф. Милена Беновска. Който иска да ги разучи и ще се убеди, че нито един от тях не е "от СУ", ходещ да преподава в НБУ, за да закрепва финансовото си положение.
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс

Моят научен ръководител (няма да му казвам името; който ме познава, знае по какво преподава) преподаваше паралелно и в НБУ до преди няколко години. А някои от твойте хора по-добре да не ги "разучаваме", защото излизат твърде позорни неща:
От 1974 до 1988 г. Иван Маразов сътрудничи под псевдоним "Библиотекара" в качеството си на агент на Държавна сигурност, управление VI (политическа полиция), отдел V, отделение I
Е, ако не друго поне е имал много "културен" никнейм...
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Майка ми, преподавател в ТУ София, също преди ходеше да чете лекции в НБУ. Вече не ;)
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

FightForFreedom написа:
вечен студент написа: В НБУ наистина преподават добри професори, но това е по простата причина, че някои преподаватели от СУ, ходят да преподават и в НБУ, за да кърпят дупки в семейния си бюджет...
Професорите, които ми преподават са проф. Иван Маразов, проф. Иван Божилов и проф. Милена Беновска. Който иска да ги разучи и ще се убеди, че нито един от тях не е "от СУ", ходещ да преподава в НБУ, за да закрепва финансовото си положение.
Хаха, моите по фолклор и антропология със сигурност преподават там. Доста често не се вясваха... пускаха ни... изпитът ни беше псевдо...
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Заключено

Обратно към “Мнения”