"St. Trinian's"
И още не мога да реша дали беше по-скоро тъп, или по-скоро смешен. Знам само, че беше просто отвратително смешен - сглобен някак от различни гигове, точно като любимите ми ситуационни комедии. Като добавим и Рупърт Евърет, който играе две роли (в едната от които е жена, влюбена в героя на Колин Фърт), самият Колин Фърт (с чиито герои в други филми се будалкат през цялото време - включили са "сцената с мократа риза" от "Гордост и предразсъдъци", кучето на героинята на Евърет се казва Дарси, а когато ученичките виждат картината, покрай която направиха "Момичето с перлената обеца", едната казва: "Oh, you can so see why Colin Firth wanted to shag her..." И в тоя момент вече бях почти на земята от смях), плюс още няколко много познати лица (Миша Бартън, Стивън Фрай и др)...
Безобразно смешен филм, не знам как съм го пропуснала. Даже щях да пускам скрийншот - първо дават дечурлигата как стрелят по керамични патета, уж за да се учат да си контролират гнева, а няколко минути по-късно виждаш как във фонтанчето в двора плува патенцето - първо тялото, зад него главата и накрая - опашката. И не се акцентира на това, ами минава просто като част от "сценографията".
Наистина, ако гледаш не толкова какво става, а в каква обстановка става, може да се разсипеш от смях. Нещо като "Смотаняци", това ми е най-близката асоциация.
Много як филм, ако имате време за губене, не се колебайте.

Ама се смятайте за предупредени - "леко" идиотски е.