6 неща, които не знаеш за мен :)

Място за дискусии на протребителите на форума на СУ

Модератор: Плазмодий

Заключено
Аватар
Paschendale
Пишете, о, братя
Специалност: Право (I hope so)
Курс: кандидат-студент
Обратна връзка:

Re: 6 неща, които не знаеш за мен :)

Мнение от Paschendale »

Е, някой ден може би, ама точно сега изобщо не ми е до това да си споделям времето с някого... It's just too precious ;]
The infidels have ignored our warnings, and for that, they must be exterminated. Let the purgation begin!
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Хъхъ, то не пита бря :д
medicate, medicate
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Когато дивото зове и боговете мълчат :drunken:
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

А когато дивото не зове, к'во пра'им? :lol:
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Учим, работим, чешеме си кой квото има ;)
medicate, medicate
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Най-добре да гледаме да свършим възможно най-много полезна работа, че като се обади дивото, ойде всичко :P
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

pora_e_priqtel написа:Най-добре да гледаме да свършим възможно най-много полезна работа, че като се обади дивото, ойде всичко :P
:lol:
Изображение
Аватар
kRiss
Танцуващия с клавиатури
Специалност: БГ Филология
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от kRiss »

* зарязах доста ученето... и така не ми пука... изобщо няма да си давам зор вече... нямам желание, а дори да имам - толкова лесно се изкарват оценки по елементарен начин и в тоя ред на мисли - има ли смисъл да вися по цели нощи да чета за тройка, когато някои с усмивки и преписване под чина до мен, докарват шестици... квото стане, писна ми да се ядосвам.
** имам нов фотоапарат... но не мога да му се зарадвам...
*** никога не съм използвала умалителни от рода на "миличко, зайче, шушу, пухчо, мечо, коте, ПАТЕ!..." и се удивлявам на хората, които се превземат дотолкова...
**** много обичам бременни жени... а усещането бебето да те ритне през корема на майка му... :]
***** никой никога не ми е бил напълно достатъчен... и не знам кога някой ще може да ми бъде 'всичко'...
****** мразя да ме притискат...
"Before u judge me.. tRy hard to LOVE me!"
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

kRiss, прочети Мадам Бовари на Флобер и ще видиш как не е добре да искаш "всичко" от някой :) . И, че това "за принца", който може да ти даде всичко и пр. и пр... е измислица. Нека сме честни - всеки е човек, никой не е съвършен, точно за това тр да се обичаме такива каквито сме :) , защото... хм, стават кофти неща. Най-добре е човек да не очаква нищо от живота - хем няма да се разочарова, хем няма да си губи времето в планове...

Животът е хубав, я се стегни :) !
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Според мен е умно и будно момиче и сама ще се стегне, като и помине нихилизмът ;)

Абе, само аз ли не харесвам "Мадам Бовари"? :?
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Мога някой път да ти разясня основните моменти в нея... Флобер е гений, направо. Не знам дали знаеш, но абсолютно всички описания на предмети имат отношение към действието... В началото описанието на Шарл Бовари, когато постъпва в школата, включва описанието на шапката му, в която освен, че разбираме от какво семейство идва, инфо за възпитанието му, за майка му, за баща му, за БЪДЕЩАТА му жена, за развоя на живота му... Просто как ги е навързал още не мога да асимилирам... Или редовния въпрос на една изпитваща "Колко са копчетата на роклята на Мадам Бовари?" - "3" - заради тримата мъже в живота й. Или епизодът, в който Мадам Бовари се топли на горящото огнище, в което се пече огромен бут - символ на предстоящата й изневяра. Също - Флобер държи мн на описанието на роклите й - те предещават развитието й.

Или описанието й, че "ръцете й са малко сухи в ставите, до лактите са правоъгълни без извивки" - директно отпраща към физиономиката, към характера й :drunken: . Само с първата рокля (още при баща й, когато е дребна) - синя, вълнена с бяла якичка - вълнена - баща земеделец, с бяла якичка - защото е възпитавана в манастир. Просто така са навързани нещата..., че ще се чете още веднъж, поне.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Добре, ама темата не е "Шест неща, които не знаеш за Флобер" :lol: Намери или създай подходяща тема в раздела за литература и ми разкажи още - интересно ми е, наистина. :D Така и не ме грабна книгата, да видим какво си заслужава в нея :D
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

kRiss написа: **** много обичам бременни жени...
И аз, ама кой знае защо хората ме гледат странно, като го споделя :mrgreen:
Аватар
kRiss
Танцуващия с клавиатури
Специалност: БГ Филология
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от kRiss »

^^^ хората са си хора... кво ти пука ;P
allshallperish написа:kRiss, прочети Мадам Бовари на Флобер и ще видиш как не е добре да искаш "всичко" от някой :) . И, че това "за принца", който може да ти даде всичко и пр. и пр... е измислица. Нека сме честни - всеки е човек, никой не е съвършен, точно за това тр да се обичаме такива каквито сме :) , защото... хм, стават кофти неща. Най-добре е човек да не очаква нищо от живота - хем няма да се разочарова, хем няма да си губи времето в планове...
Животът е хубав, я се стегни :)
!
Ооо, моят живот си е много хубав! Дори прекрасен! Мечтан дълги години, а вече - реалност - такъв, какъвто съм го искала... просто много емоции ме връхлитат напоследък... и всичките накуп... а сърцето е едно и от време на време дава "заетооо" (;) но се убедих, че с всичко мога да се справя - друг избор така или иначе нямам (: играеш по правилата, а те постоянно се променят - "според зависи" [;]
Важното е да не изневеряваш на себе си (само в случай, че знаеш кой си и какво искаш да си грабнеш от утре-то)! (:

sorry za off-а... : )

* обичам да правя планове :]
** отказахме снимки в професионално студио и сега сме черни пред очите на шефовете...
*** имам страхотни колеги! Мечтаните! Най-добрите...
**** вярват в мен и ме подкрепят... а повече от това не ми е нужно... само да са колкото се може по-дълго до мен, за да се уча от най-добрите в бранша...
***** myyy myy baby blue.... обичам това, което правя... винаги съм го обичала... и винаги ще го...
****** ако всеки работеше онова, което иска... ако влагаше сърцето си в онова, което го прави наистина щастлив... ако раздаваше любовта и настроението си без да очаква в замяна същото... този свят щеше да е най-щастливото място за живот (: от малкото късметлии съм... надявам се нещата да не се променят... поне в следващите 20 години... ( скромно, скромно :] )
"Before u judge me.. tRy hard to LOVE me!"
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

kRiss написа:този свят щеше да е най-щастливото място за живот (:
А сега кой свят е най-щастливото място за живот? :shock:

К'о бачкаш? :D
Заключено

Обратно към “Потребители”