Злодеи посегнаха на студент от „Призив”

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Аватар
pSy_ZeRo
От дъжд на вятър
Специалност: Журналистика
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Re: Злодеи посегнаха на студент от „Призив”

Мнение от pSy_ZeRo »

И да, и не. По тая логика би трябвало всичките политици у нас да са кечисти 8)

Да не говорим, че точно по идеологическите проблематики е най-нормално да има дискусия, диалог между носителите на различни позиции. Като набиеш другия е доста малко вероятно да го убедиш в правотата си, мисля. Друга тема е дали комуникацията е сред силните страни на радикалните организации (били те леви или десни).
Последно промяна от pSy_ZeRo на 20 Яну 2010, 12:56, променено общо 1 път.
Smash the mirror, smash the dreams...
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Като говорим за "мислещи хора", ето какво ЛС получих аз днес след като се включих в потребителска група против расизма. Искам да наблегна, че съм твърде далеч от комунистическата идеология, но същото важи и за отношението ми към националистическата такава.
Денислав Николов написа:ЕЙ ГРОЗНА МЪРШО ДА ТИ ЕБА ПУТКАТА МАЙНА !!!! ВЪВ ЛАЙНЯНАТА ВИ ГРУПИЧКА СТЕ СЕ СЪБРАЛИ САМО ГРОЗНИ МЪРШИ, ПЕДЕРАСТИ , МАНГАЛИ И ВСЯКАКВА ПОДОБНА ИЗМЕТ !!!!
КОГАТО НЯКОЙ ГНУСЕН МАНГАЛ ТЕ НАПАДНЕ ЧУМО ГРОЗНА ЩЕ СЕ СЕТИШ ЗА ПЕДЕРАСТКАТА ТИ ГРУПИЧКА ПРОТИВ НАЦИОНАЛИСТИТЕ ДА ТИ ЕБА МАЙКАТА ГРОЗНА !!!!!
ХЕМ СИ ТЪПА....ХЕМ ЗАБЛУДЕНА.....ЧЕ И ГРОЗНА И СМЕШНА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ ДА ТИ ЕБА МАЙКАТА УРОД ТАКЪВ !!!! ЗАЩИТНИЦАТА НА МАНГАЛИТЕ АА ХАХАХ МАЙКА ТИ ЗАБЛУДЕНА ДА ЕБА.....ТАКИВА КАТО ТЕБ ЗА ПО-ОПАСНИ И ОТ МАНГАЛСКАТА ИЗМЕТ.....БЕЗРОДНИЦА ТАКАВА ДА ТИ ЕБА ПУТКАТА МАЙНА !!!! КАТО ТИ ГЛЕДАМ ТЪПАТА И ГРОЗНА МУТРА И НАПРАВО СЕ ОТВРАЩАВАМ И ИЗНЕРВЯМ......КАК Е ВЪЗМОЖНО ДА ИМА ТОЛКОВА ПРОСТИ И ГРОЗНИ БЪЛГАРКИ !!!!
ЗАЩИТНИЦО НА МАНГАЛСКАТА ИЗМЕТ....ЗАЩО НЕ ОТИДЕШ ДА СИ ПРОПАГАНДИРАШ ПЕДЕРАСТКИ МИСЛИ ВЪВ СЕЛО МЕЧКА (ПЛЕВЕНСКО) А ???? ИЛИ ОТИДИ ПРИ НЯКОЕ МОМИЧЕ ИЗНАСИЛЕНО ОТ МАНГАЛ ??? МАЙКА ТИ ДА ЕБАА УРОД ГРОЗЕН.....ОТВРАТИТЕЛНА ГНУСНА И ГРОЗНА НЕЩАСТНИЦА....ДА ТИ ЕБА ПУТКАТА МАЙНА !!!!!!!!!!!!!
Единственият комунистически активист, когото познавам, е Борис, който е възпитано и добро момче. Може другите да са идиоти, не ги знам, нито възнамерявам да се задълбочавам. Както споменах по-горе, тези политически среди не са ми близки. Но за съжаление всичките крайно десни индивиди, които познавам, са с равнище на агресия и правописна грамотност аналогични на цитираното по-горе. Те са хора, които търсят с кого да са във война. И когато комунистите, турците и циганите се изчерпят, се обръщат към демократично мислещите хора, които не харесват държанието и посланията им.
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

1. Човек може и да е възпитан, и да е простак, това няма пряко отношение към това, дали е заблуден във възгледите си.
2. Човек може да е много кадърен в своята област, добър професионалист/студент/ученик/компания на маса, но това не му пречи да е напълно наивен и лаик в областта на политиката и политическите концепции и идеологии.
Knights of the Cross
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

примитивността на извършените действия
примитивността на извършените действия
Аватар
mebbeth
Живее, за да пише
Специалност: Сърбохърватистика
Обратна връзка:

Мнение от mebbeth »

Шепот, цитатът ме респектира, чудесен пример
за нормално, патриотично поведение, така както
се счита, че е в реда на нещата в БГ.
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика

Мнение от allshallperish »

Tommy написа:1. Човек може и да е възпитан, и да е простак, това няма пряко отношение към това, дали е заблуден във възгледите си.
2. Човек може да е много кадърен в своята област, добър професионалист/студент/ученик/компания на маса, но това не му пречи да е напълно наивен и лаик в областта на политиката и политическите концепции и идеологии.
Добре, това, че не изповядва твоите възгледи пряко значи, че той е заблуден? :lol:

ПП: Аз съм против комунизма във всяко отношение, но не можеш просто така да си раздаваш субективно изградени правила :) .
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

allshallperish написа:Добре, това, че не изповядва твоите възгледи пряко значи, че той е заблуден? :lol: .
Къде видя да казвам такова нещо или да намесвам своите възгледи в тази тема изобщо?
allshallperish написа:ПП: Аз съм против комунизма във всяко отношение, но не можеш просто така да си раздаваш субективно изградени правила :) .
Това не са субективно изградени правила - истина е, че човек може да бъде много находчив и добър в една сфера, а абсолютен наивник и дилетант - в друга. Не знам какво ти си разбрала от това, което си прочела, но в общи линии това е смисълът му.
Knights of the Cross
Аватар
pSy_ZeRo
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от pSy_ZeRo »

У нас комунизъм никога не е имало... Виж, някакъв безумен и изкуствен тоталитаризъм от селски тип - да. Тъпото е, че и националистите търсят опора в едни аналогично вносни фашистки кръжоци, които не са имали нищо против български войници да измират на Източния фронт и после комунягите да ни прегазят с танковете (както правят в Унгария).

И двете идеологии имат своя истински смисъл много преди 30-те и 40-те години на XX век, не мога да разбера защо толкова много хора отказват да го схванат това.

P.S. А за ония обяснения в любов от личното съобщение - винаги се намират глупаци, които да вярват, че който не е с тях задължително е първа дружка с врага. Живи и здрави :)
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Там е работата, че някои съвременни "леви интелектуалци", колкото и това да е оксиморон, се обявяват против прилагането на практика на комунизма в СССР и съветския блок, но продължават да намират теоретичната му част за много хуманна и все още приложима. А по-скоро хората би трябвало да запомнят тази част от световната история просто като един лош експеримент, който не трябва да се повтаря. Затова ме дразни изтъкването на невинността на последователите на един такъв мракобесен режим.
Knights of the Cross
Аватар
pSy_ZeRo
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от pSy_ZeRo »

Никоя крайна проява на дадено социално движение не е довела до добри резултати след издигането си до нивото на държавна политика. Социализмът се е изродил в сталинизъм и маоизъм, национализмът се е превърнал във фашизъм и нацизъм. Историята си е казала мнението по отношение на тези доктрини, но при разколебаване на вярата в либералното демократично общество винаги се намира някой да каже, че трябва "твърда ръка" т.е. радикална политика. Сега тук е много удобно - хората не са сигурни за прехраната си, а разни мутри, измамници и извратеняци определят дневния ред. Някак по-лесно изглежда да "позабравиш" нЕкои епизоди от историята, вместо да чакаш държавата да се съвземе и да постави лошите на местата им. Дали ще си ляв или десен - няма особено значение, поне аз не усещам разлика в платформите на тези организации.
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Доста глупости прочетох на тази страница. Аз съм крайно десен националист във възгледите си, ако случайно това не е станало ясно досега. Откак се помня съм имал патриотично поведение, по думите на меббетх.
Доколко поведението ми е: "Но за съжаление всичките крайно десни индивиди, които познавам, са с равнище на агресия и правописна грамотност аналогични на цитираното по-горе. Те са хора, които търсят с кого да са във война.", по думите на Шепот, вие ще прецените, вероятно по-добре и от мен.
Не виждам нищо лошо в расизма, тъй като той приема, че има различни раси сред хората. Дали някой от вас оспорва този чисто биологичен анализ? Научно доказано е, че има разлики между расите. Едновременно с това категорично съм против делението на расите на висши и низши, защото примерите за гении и кретени сред трите раси не дават никакво основание за подобен извод.
Постовете ви са изпълнени с огромно количество предразсъдъци и нетърпимост, която е абсурдна от гледна точка на модерно мислещи млади хора и повече ми прилича на механично усвоена мантра, която въобще не ви позволява да стигнете до същността на понятията и явленията. Просто повтаряте това, което сте чули от други. Жал ми е за вас. Цял живот ще бъдете лесно манипулирани ако точно сега не положите усилия да мислите сами, а не според услужливо поднесени ви манипулативни схеми.
За пръв път се усещам обиден в този форум.
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
pSy_ZeRo
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от pSy_ZeRo »

Ще можеш ли да изясниш всички аспекти на понятието "расизъм"? Спомена, че си противник на най-разпространения от тях - деленето на расите на висши и низши. Не се заяждам, просто смятам, че това е нещо, което е добре да се знае.

Аз лично се приемам за патриот, но имам сериозен проблем с това да се нарека "националист", поне ако това означава да споделям възгледите на патриотичните организации от периода на Втората световна война.
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

pSy_ZeRo написа:Никоя крайна проява на дадено социално движение не е довела до добри резултати след издигането си до нивото на държавна политика. Социализмът се е изродил в сталинизъм и маоизъм, национализмът се е превърнал във фашизъм и нацизъм. Историята си е казала мнението по отношение на тези доктрини, но при разколебаване на вярата в либералното демократично общество винаги се намира някой да каже, че трябва "твърда ръка" т.е. радикална политика. Сега тук е много удобно - хората не са сигурни за прехраната си, а разни мутри, измамници и извратеняци определят дневния ред. Някак по-лесно изглежда да "позабравиш" нЕкои епизоди от историята, вместо да чакаш държавата да се съвземе и да постави лошите на местата им. Дали ще си ляв или десен - няма особено значение, поне аз не усещам разлика в платформите на тези организации.
За тези, които искат да живеят в демокрация, но не одобряват либералната политика, са налични и други демократични течения, като консервативната политика, например. Въпреки че съм притив лепенето на етикети в крехка демокрация като родната, единствената демократическа идеология, с която съм склонен да се асоциирам е консервативната. Така че либерализмът не е неразривно свързан като единствена предпоставка за демокрацията. Но това е вече далеч от темата. Като цяло съм съгласен.

alter ego написа:Не виждам нищо лошо в расизма, тъй като той приема, че има различни раси сред хората. Дали някой от вас оспорва този чисто биологичен анализ? Научно доказано е, че има разлики между расите. Едновременно с това категорично съм против делението на расите на висши и низши, защото примерите за гении и кретени сред трите раси не дават никакво основание за подобен извод.
Наличието на различни раси го приема всеки, съмнявам се някой да твърди, че те не съществуват. Ама аз пък все си мислех, че расизмът е не признаването за наличието им, а проявата на неприязънта към другата раса и агресията към нея.
Knights of the Cross
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Ами един олигофрен-професор от нашия Университет има тъпотията да заяви по националната телевизия че расите за измислица на расистите и са "въображаем конструкт". Раси въобще нямало и попита каква е разлика между него и един румънец. Просто замешетяващо! А дали някой не би видял разликата между него и един нигериец, да речем?
Та аз смятам, че има раси и различните раси са по-добри в различни неща, както мъжете са по-добри в някои неща от жените, а жените в други са по-добри от мъжете.
Това е основата на расизма и е безсмислено да обяснявам "всичките му аспекти". И в тази област има екстремисти в двата полюса, но тях ги има навсякъде. От радетелите за "господстваща раса" до отрицателите на съществуването на расите.
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
pSy_ZeRo
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от pSy_ZeRo »

Организациите около ген. Христо Луков са имали подобни мераци, доколкото знам. Иначе да, царят и приближените му демонстрират здрав разум (както и във всеки друг момент от избухването на войната нататък) и отклоняват исканията на германците.
Последно промяна от pSy_ZeRo на 20 Яну 2010, 16:59, променено общо 1 път.

Обратно към “Студенти - общ форум”